Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' την Ορθοδοξία.Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' την Ορθοδοξία.
Η Ελλάδα υπήρχε και μεγαλουργούσε επί χιλιετίες πριν εμφανιστεί ο χριστιανισμός στο προσκήνιο. Δυστυχώς, όταν αυτό συνέβη, οι Έλληνες βρίσκονταν υπό ρωμαική κατοχή. Όταν ο χριστιανισμός έγινε η μόνη επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας επιτέθηκε με μένος, όχι μόνο εναντίον της ελληνικής θρησκείας αλλά εναντίον του ελληνικού πολιτισμού εν γένει. Οι επιστήμες, η Φιλοσοφία, το Θέατρο, ο Αθλητισμός και οι εκφραστές τους τέθηκαν υπό άγριο διωγμό. Οι ναοί μας ισοπεδώθηκαν και στη θέση τους χτίστηκαν εκκλησίες. Τα Θέατρα και τα Στάδια, όσα δεν καταστράφηκαν χρησιμοποιήθηκαν γιά άλλους σκοπούς. Οι βιβλιοθήκες μας παραδόθηκαν στο πυρ και τα αγάλματα μας κομματιάστηκαν. Το όνομα Έλλην απαγορεύθηκε με την ποινή του θανάτου.
Πέρασαν πολλοί αιώνες από τότε. Αυτά τα φριχτά εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων και του πολιτισμού τους ξεχάστηκαν. Ξεχάστηκαν γιατί είναι ο νικητής που γράφει την ιστορία. Οι ίδιοι οι Έλληνες, χριστιανοί πιά, μόλις τη σημερινή εποχή αρχίζουν να μαθαίνουν γιά όλ' αυτά. Όμως η προπαγάνδα τόσων αιώνων έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Έτσι, άλλοι δυσπιστούν, άλλοι αδιαφορούν και οι άλλοι υπερασπίζονται τους δήμιους των προγόνων τους!!! Όλα αυτά τα χρόνια τους δίδαξαν ότι Ελληνισμός κι Ορθοδοξία είναι το ίδιο.
Και ξαφνικά ακούγεται το τρομερό νέο: Ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Οργή και αγανάκτηση! Μένος εναντίον των Τούρκων που τόλμησαν να προβούν σε τέτοια ιεροσυλία! Και δεν γνωρίζουν οι δυστυχείς ότι αυτή η ίδια η Αγία Σοφία χτίστηκε επάνω σε τρεις αρχαίους ελληνικούς ναούς, του Απόλλωνος, της Αρτέμιδος και της Αφροδίτης, οι οποίοι ισοπεδώθηκαν. Και γιά να χτιστεί, λεηλατήθηκαν αρκετοί άλλοι σε όλη την επικράτεια της αυτοκρατορίας...
"Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι ήταν ακόμα επάνω στα δέντρα!" λέει αυτάρεσκα ο σημερινός Έλληνας. Όχι λοιπόν κυρίες και κύριοι! Οι άλλοι μπορεί να ήταν επάνω στα δέντρα αλλά εσείς (δηλαδή οι εκχριστιανισμένοι πρόγονοι σας) γκρεμίζατε Παρθενώνες, δεν χτίζατε.Κι όταν οι άλλοι διάβαζαν τα λιγοστά έργα των προγόνων σας που σώθηκαν απ' την καταστροφή, έφεραν την Αναγέννηση όταν εσείς είσασταν υπό τουρκική κατοχή με τις ευλογίες της Ορθοδοξίας σας.


Στέλιος Βοσινάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου