Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Starlink: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί το παγκόσμιο internet της SpaceX;

Starlink: Τι είναι και πώς θα λειτουργεί το παγκόσμιο internet της SpaceX; 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πέρσυ και αυτή την στιγμή υπερίπτανται 422 δορυφόροι με στόχο να γίνουν 12000 αρχικά και μελλοντικά 30000 ώστε να καλύψουν με το διαδίκτυο κάθε σπιθαμή του πλανήτη με ταχύτητες Ms Microseconds δηλαδή σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας κυρίως στις επικοινωνίες, φέρνει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, μόρφωση, εμπόριο, οικονομία πρόοδο, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση κάθε τεχνολογικού επιτεύγματος, για το καλό της ανθρωπότητας.
Η ιστορία όμως μας δίδαξε ότι το κακό πάντα υπερείχε χάριν της τεχνολογικής εξέλιξης.
Η ατομική ενέργεια χρησιμοποιήθηκε πρώτα σαν βόμβα και αργότερα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η παγκόσμια κάλυψη στο διαδίκτυο με προϋπόθεση όλοι να έχουν πρόσβαση που σημαίνει ότι όλοι πρέπει να προμηθευτούν τα απαραίτητα μέσα, υπολογιστές, κινητά κλπ, που η μέχρι τώρα πείρα μας από την χρήση αυτών, έχει φέρει εκτός εξαιρέσεων θετικά αποτελέσματα.
Μέσα στις εξαιρέσεις των θετικών αποτελεσμάτων είναι και η εξάρτηση που προκαλεί αυτή τεχνολογία που αν μπλέξεις δεν μπορείς να ξεμπλέξεις εύκολα. Εξάρτηση που σε αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα σε σημείο να μη ξέρεις τί είναι αληθινό και τί ψεύτικο, χώρια την οικονομική εξάρτηση που γίνεσαι δέσμιος να πληρώνεις εφ όρου ζωής.
Ισχύει ο κανόνας που πρέπει να πληρώσεις για να την αποκτήσεις και πρέπει να την έχεις για να μάθεις και να προοδεύεις. Όμως η μάθηση μέσω αυτής είναι πάντα η σωστή και ωφέλιμη?
Εδώ είναι λοιπόν το ζήτημα, στο πώς θα γίνει η χρήση αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου και ποιούς θα ωφελήσει. Αν γίνει μόνο με σκοπό να πουληθούν κομπιούτερ και κινητά και να δεθεί ο κόσμος με συνδρομές για πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα είναι μια ακόμη χαμένη ευκαιρία να γίνει η πρόοδος της τεχνολογίας για το καλό της ανθρωπότητας.
Μπορεί κανείς να σκεφθεί χίλια μύρια καλά που μπορεί να φέρει αυτή η πρόοδος, τα περισσότερα όμως δεν είναι κερδοφόρα και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μειονότητα με το σταγονόμετρο απλά για σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον να αγοράσεις και άντε μετά να ξεμπλέξεις.
Θα χρειαστείς τα νέα κέντρα που θα δημιουργηθούν, της τεχνολογικής απεξάρτησης.


Babis-Louiza Pazaitis
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : https://unboxholics.com/news/tech/63654-starlink-ti-einai-kai-pos-tha-leitourgei-to-pagkosmio-internet-tis-spacex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου