Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟ ΔΥΤΙΚΑ.... ΘΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ !!

Ο ΕΡΜΗΣ κάθε βράδυ στη Δύση αλλά πολύ χαμηλά στον ορίζοντα και λόγω εκλειπτικής δεν θα φαίνεται εύκολα..

Ο ΑΡΗΣ θα είναι ορατός όλο τον Νοέμβριο, μετά το ηλιοβασίλεμα, στα Νοτιοδυτικά..

Ο ΔΙΑΣ θα βρίσκεται στη Δύση αλλά πολύ κοντά με τον Ήλιο, στις 26 Νοεμβρίου έχει συνάντηση μαζί του, πίσω από τον Ήλιο..

Ο ΚΡΟΝΟΣ στα νοτιοδυτικά χαμηλά στον ορίζοντα της Δύσης, που δεν θα φαίνεται και λόγω απόστασης, καθώς προχωρεί πίσω από τον Ήλιο...

Η ΣΕΛΗΝΗ
Νέα Σελήνη στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:02
Πρώτο τέταρτο στις15 Νοεμβρίου ώρα 16:54
Πανσέληνος στις 23 Νοεμβρίου ώρα 07:39
Τελευταίο τέταρτο στις 30 Νοεμβρίου ώρα 02:19

Στις 2 Νοεμβρίου το πρωί στις 6 η Σελήνη μισή μοίρα πάνω από τον Βασιλίσκο του Λέωντα..

Στις 6 Νοεμβρίου το πρωί στις 8 η Σελήνη στο χάσημό της, μια γραμμουλα, κοντά στον Στάχυ της Παρθένου και στην Αφροδίτη.  Η Αφροδίτη λόγω κάθετης εκλειπτικής στην ανατολή, αρχίζει να φαίνεται γρήγορα τις πρωινές ώρες πριν από τον Ήλιο !
 Την ίδια ημέρα το βράδυ μετά το ηλιοβασίλεμα, ο Ερμής θα βρίσκεται 23 μοίρες μακρυά από τον Ήλιο, αλλά εδώ η εκλειπτική είναι σχεδόν οριζόντια, σε αντίθεση με το πρωί με την Αφροδίτη και η λάμψη του Ήλιου εμποδίζει να τον δούμε..

11 Νοεμβρίου η Σελήνη μαζί με τον Κρόνο στις 6 το απόγευμα, όμως λόγω απόστασης ο Κρόνος δύσκολα φαίνεται καθώς απομακρύνεται πίσω από τον Ήλιο..

Στις 16 Νοεμβρίου η Σελήνη πολύ κοντά με τον Άρη, στις 6 το πρωί θα δούνε από το νότιο ημισφαίριο της Γης την Σελήνη να περνά μπροστά από τον Άρη και να τον καλύπτει..

Στις 23 Νοεμβρίου ώρα 4 το πρωί η Πανσέληνος θα βρίσκεται νοτίως της Πούλιας ( Πλειάδες )..
Και το βράδυ στις 11 θα βρίσκεται μια μοίρα πάνω από τον Λαμπαδιά του Ταύρου, φυσικά ο Λαμπαδιάς δεν θα φαίνεται από την λάμψη της Πανσέληνου...

Στις 26 Νοεμβρίου ώρα 9 το πρωί ο Δίας θα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Ήλιο..

Τα μεσάνυχτα τις 26 με 27 Νοεμβρίου η Σελήνη θα βρίσκεται στον Αστερισμό των Διδύμων και 8 μοίρες νοτίως του Πολυδεύκη, του δευτέρου αστέρα των Διδύμων...

Στις 27 Νοεμβρίου το πρωί ο Ερμής θα βρίσκεται μπροστά από τον Ήλιο !

29 Νοεμβρίου η Σελήνη σε συνάντηση με τον Βασιλίσκο του Λέωντα..

Τον μήνα Νοέμβριο δεν έχουμε πολλές συναντήσεις της Σελήνη με τους πλανήτες διότι οι περισσότεροι βρίσκονται μαζί με τον Ήλιο. Οι Ερμής, Δίας, Κρόνος, αριστερά του Ήλιου και η Αφροδίτη δεξιά του..

Οράτε τον ουρανόν
Γνώση αποκτήστε
Έρρωστε και ευδαιμονείτε
Nikos PazaitisΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου