Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ κ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο Προφήτης Ηλίας (Εβραϊστί Ελιγιαχού «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός») με θεϊκή εντολή του Γιαχβέ, διατάζει τους Ισραηλίτες να θανατώσουν 450 ιερείς του  Βάαλ, Θεού των Φοινίκων και των αυτοχθόνων Χαναναίων. Οι αρχαίοι Έλληνες (σύμφωνα με τον Όμηρο) τον θεό Βάαλ τον αποκαλούσαν Βήλο) και τον είχαν ταυτίσει με τον Κρόνο και τον Δία.

Το χρονικό της μαζικής αυτής δολοφονίας σύμφωνα πάντα με την Εβαιοχριστιανική βίβλο (Α” Βασιλέων 18 1-40) έχει ως εξής:

Έπεσε μια μακρά ξηρασία στην Χαναάν (Παλαιστίνη) και γι αυτό, ο ειδωλολάτρης βασιλιάς της Σαμάρειας Αχαάβ, θεώρησε υπεύθυνο τον προφήτη Ηλία.
Ο Ηλίας αντέκρουσε την κατηγορία αυτή, δείχνοντας ότι η πραγματική αιτία ήταν η εξαπλωμένη λατρεία του Βάαλ, την οποία προστάτευε μαζί με την ειδωλολάτρισσα γυναίκα του ο ίδιος ο Αχαάβ.
Για να αποδείξει την ανυπαρξία του Βάαλ και ότι ο μόνος αληθινός Θεός είναι ο Ιεχωβά, διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για το ποιανού ο Θεός θα ανάψει θαυματουργά τη φωτιά του θυσιαστηρίου του χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου χεριού. Μετά από την επίκληση του Ηλία στο θεό του, ο Γιαχβέ άναψε το θυσιαστήριο του και έτσι αναδείχθηκε ο νικητής ( ταχυδακτυλουργός) έναντι του ψευδοθεού των ειδωλολατρών Βάαλ.
Μετά το πέρας αυτού του διαγωνισμού – που έλαβε χώρα στην κορυφή του όρους Κάρμηλος – ο προφήτης Ηλίας μαζί με τους Ισραηλίτες έσφαξαν στον χείμαρρο Κεισὼν -μαζικά σαν τα  κοκόρια – όλους, και τους 450 ιερείς του Βάαλ. Η εντολή του Ηλία στον ισραηλινό όχλο ήταν σαφής:
  Καὶ εἶπε πρὸς αὐτοὺς ὁ Ἠλίας, Πιάσατε τοὺς προφήτας τοῦ Βάαλ· μηδεὶς ἐξ αὐτῶν ἄς μή διασωθῇ. Καὶ ἐπίασαν αὐτούς· καὶ κατεβίβασεν αὐτοὺς ὁ Ἠλίας εἰς τὸν χείμαρρον Κεισὼν καὶ ἔσφαξεν αὐτοὺς ἐκεῖ.
Δηλαδή:
Πιάστε τούς προφήτες τού Βάαλ, κανένας απ” αυτούς ας μη διασωθεί. Και τους έπιασαν, και ο Ηλίας τούς κατέβασε στον χείμαρρο Κεισών, κι εκεί τους έσφαξε. (Α” Βασιλέων 18  40 μετάφραση Βάμβα)

Φωτό: O Ηλίας σκοτώνει τους προφήτες του Βάαλ
Στην  συνέχεια …. μια δυνατή νεροποντή έθεσε τέρμα στην μακρόχρονη ξηρασία  ..κ.τ.λ κ.τ.λ  και πολλά άλλα θαυμαστά ψευδοκατορθώματα του ψευδοπροφήτη Ηλία !!!
Επίσης. Ενα ακόμη περιστατικό σφαγής με  πρωταγωνιστή τον αιμοβόρο προφητη. Ο άδικος αφανισμός 50  στρατιωτών από τα πυρά που ζήτησε να κατέβουν από τον ουρανό!
Συνέβη όταν βρισκόταν στο βουνό. Ο Βασιλιάς έστειλε 50 στρατιώτες να  πουν του Ηλία να κατεβεί από το βουνό.
 Τότε ἀπέστειλεν ὁ βασιλεὺς πρὸς αὐτὸν πεντηκόνταρχον μετὰ τῶν πεντήκοντα αὐτοῦ. Καὶ ἀνέβη πρὸς αὐτόν· καὶ ἰδού, ἐκάθητο ἐπὶ τῆς κορυφῆς τοῦ ὄρους. Καὶ εἶπε πρὸς αὐτόν, Ἄνθρωπε τοῦ Θεοῦ, ὁ βασιλεὺς εἶπε, Κατάβα.
10 Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ Ἠλίας εἶπε πρὸς τὸν πεντηκόνταρχον, Ἐὰν ἐγὼ ἦμαι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ, ἄς καταβῇ πῦρ ἐξ οὐρανοῦ καὶ ἄς καταφάγῃ σὲ καὶ τοὺς πεντήκοντά σου. Καὶ κατέβη πῦρ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καὶ κατέφαγεν αὐτὸν καὶ τοὺς πεντήκοντα αὐτοῦ.
 Δηλαδή:
Τότε, [ο βασιλιάς] έστειλε σ” αυτόν έναν πεντηκόνταρχο, μαζί με τους 50 άνδρες του. Κι ανέβηκε σ” αυτόν• και να, καθόταν επάνω στην κορυφή τού βουνού. Και του είπε: Άνθρωπε του Θεού, ο βασιλιάς είπε, κατέβα.
Και απαντώντας ο Ηλίας, είπε στον πεντηκόνταρχο: Αν εγώ [είμαι] άνθρωπος του Θεού, ας κατέβει φωτιά από τον ουρανό, και ας καταφάει εσένα και τους 50 άνδρες σου. Και κατέβηκε φωτιά από τον ουρανό, και κατέφαγε αυτόν και τους 50 άνδρες του.  (Β” Βασιλέων 1 9-10 μετάφραση Βάμβα)
Μην αναρωτηθεί τωρα κανείς  λογικός άνθρωπος, τι έφταιγαν αυτοί οι άνθρωποι, που στο κάτω κάτω εκτελούσαν εντολές!
Ας αναρωτηθεί καλύτερα, γιατί οι χατζη/Eλληνες χριστιανοί κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, σκαρφαλώνουν πάνω στις βουνοκορφές – λες και είναι το όρος Κάρμηλος- για να γιορτάσουν έναν αιμοσταγή ψευτοπροφήτη Εβραίο, είναι τουλάχιστον ντροπή τους που θέλουν να αυτοαποκαλούνται  Έλληνες.!
Μιχάλης
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου