Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Η Ιταλία θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στο προσφυγικό


©
Η Ιταλία επέλεξε τελικά να ακολουθήσει σκληρή γραμμή στο προσφυγικό. Η Ρώμη δεν αφήνει τους 629 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο πλοίο Aquarius να αποβιβασθούν σε κάποιο από τα λιμάνια της. Είναι απόφαση που έλαβε προσωπικά ο νέος υπουργός Eσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι και γραμματέας της Λέγκας.
Ο Σαλβίνι ζητά από την Μάλτα να δεχθεί το πλοίο της MKO SOS Mediterranee σε δικό της λιμάνι αλλά μέχρι τώρα οι αντιδράσεις των αρχών της Μάλτας είναι αρνητικές. Διότι, όπως τονίζουν, οι επιχειρήσεις διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο συντονίσθηκαν (όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα) από την Ιταλία.
Πρόκειται για μια σοβαρή αντιπαράθεση. Ως γνωστόν η Λέγκα θεωρεί ότι όλες οι χώρες της EE πρέπει να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού και απορρίπτει την μέχρι τώρα πολιτική αλληλεγγύης που θέλησε να εφαρμόσει η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι.
"Οι μετανάστες πρέπει να βοηθηθούν στο σπίτι τους"
Τις τελευταίες δυο ημέρες έφτασαν στην Ιταλία σχεδόν 1000 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο Ματέο Σαλβίνι προωθεί την σκληρή γραμμή και την γνωστή του άποψη ότι "οι μετανάστες πρέπει να βοηθηθούν στο σπίτι τους", ενώ τα Πέντε Αστέρια προσπαθούν να αποφύγουν την σύγκρουση με την Ευρώπη.
"Η Μάλτα δεν μπορεί να λέει πάντα όχι. Δεν θα επαναληφθεί ένα καλοκαίρι με συνεχείς, αδιάκοπες αφίξεις μεταναστών", δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών. Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση της Ρώμης έχει υποσχεθεί ότι "δεν θα αφήσει να πεθάνει στην θάλασσα, ούτε έναν μετανάστη".
Μέχρι τώρα σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στο Aquarius δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα: πλήρωμα και επιβάτες έχουν τρόφιμα για τις επόμενες δυο ημέρες. Αλλά είναι σαφές ότι θα πρέπει να βρεθεί σύντομα κάποια λύση για να αποφευχθούν άκρως δυσάρεστες εξελίξεις.
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%ce%b7-%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%ae-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c/ar-AAyuFxs?li=BBqxHCu&ocid=SK2MDHP 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου