Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

«ΟΧΙ»: ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ - Επί αιώνες όλοι οι λαοί του κόσμου διδάσκονται ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.

Φωτογραφία του Chris Mangoutas.

Ας τους αναγνωρίσουν όλες οι χώρες και οι φυλές του κόσμου.
Ας τους αναγνωρίσουν οι Παπούα και οι Αυτόχθονες του Αμαζονίου.
Ας τους να τους αναγνωρίσουν ακόμα και εξωγήινοι.
Εγώ και η παρέα μου δεν τους αναγνωρίζουμε στον αιώνα τον άπαντα.
Είναι για λόγους τιμής της πατρίδας μας. Και για λόγους σεβασμού της Ιστορίας.
Και για την πίστη μας ότι η λογική και ο ανθρωπισμός δεν παίζονται στο Χρηματιστήριο της πολιτικής, ούτε στα παγκάρια των αργυραμοιβών.
Επί αιώνες όλοι οι λαοί του κόσμου διδάσκονται ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Ρωτήστε όποιον ξένο φίλο θέλετε: Ρώσο, Άγγλο, Γερμανό, Γάλλο, Αμερικάνο Καναδό.
Συχνά θα εκπλαγείτε από το πόσα ξέρουν για την Ελλάδα, μερικές φορές πιο πολλά από το Νεοέλληνα, που έμαθε πέντε ονόματα και τρία ρητά και περηφανεύεται για τους «Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι». Από μια Ρωσίδα καθηγήτρια κόντεψε να μαθαίνω εγώ από αυτή για τους προγόνους μας. Είχα δει ένα παλιό γαλλικό βιβλίο ιστορίας για την Γ’ Γυμνασίου και ΟΛΟ ήταν αφιερωμένο στην αρχαία Ελλάδα.
Η ιστορία γράφεται μια και καλή και η εποχή του Αλέξανδρου έχει καταγραφεί εδώ και αιώνες. Μπορεί κάποιες φορές να γίνονται συμπληρώσεις σύμφωνα με νέα ευρήματα, αλλά η ελληνικότητά του ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Και πώς να γίνει αυτό όταν όλη γη, από την Ελλάδα ως την Ινδία, είναι σπαρμένη με χιλιάδες ελληνικά μνημεία?
Κι εδώ η επιστημονική αλήθεια έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική.
Η πολιτική δεν έχει ούτε αρχές, ούτε ήθος, ούτε σχέση με την αλήθεια. Ανατρέπει τα πάντα, αρκεί να βρει προδότες και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς που θα μπορούσαν να πουλήσουν και τη μάνα τους αν εύρισκαν την προμήθεια αρκετή. Και δε μιλώ για το Σύριζα μόνο, σ’ αυτόν απλά έπεσε η καυτή πατάτα και είναι αρκετά ουτιδανός για να προτιμήσει το συμφέρον του από την Πατρίδα.
Κι η Νέα Δημοκρατία το ίδιο είναι: από το 1993 έχει υποσχεθεί το όνομα στους Σκοπιανούς, το 2007 ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε στο Βουκουρέστι ότι δέχεται διπλή ονομασία, λες και του το ζήτησε κάποιος. Για το μακαριστό ΠΑΣΟΚ δε λεω τίποτα: Ο Γιώργος ήταν φερέφωνο των Αμερικάνων μέχρι να αποφασίσει ο Σαρκοζί (που είχε περισσότερους βουλευτές φίλα προσκείμενους από το Γιώργο στο κόμμα) να τον αναγκάσει να παραιτηθεί αμέσως.
Ο πρώτος πρωθυπουργός που παραιτήθηκε.
Είναι πολύ βρώμικη υπόθεση η πολιτική. Και παρ’ όλο που χάσαμε αυτή τη φορά ο αγώνας θα συνεχιστεί. Και από τους ήρωες του 1821, μόνο δυο τρεις επέζησαν να δουν μια (σχετικά) ελεύθερη Ελλάδα, οι άλλοι σκοτώθηκαν στις μάχες, η πέθαναν στις εξορίες ή στις φυλακές.
Για μας αγωνίστηκαν. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς ώστε κάποτε στο μέλλον να πεταχτεί μια δυνατή ελληνική παραφυάδα. Ο πολιτισμός της πατρίδας μας είναι πολύ μεγάλος για να μπορεί χαθεί.
ΥΓ Το 1939 το Αφγανιστάν τιμά τον Μέγα Αλέξανδρο -- αλλά δεν τον διεκδικεί. Αντίθετα γράφει και ελληνικά στο νόμισμα!.

Chris Mangoutas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου