Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Τα τέλη κυκλοφορίας οφείλουν να εξυπηρετούν σκοπούς ....... Τού Αριστοτέλη Κακογεωργίου από την Ομάδα "Ε" Έψιλον

  Αποτέλεσμα εικόνας για Τα τέλη κυκλοφορίας - Δρόμοι με λακκούβες

Ένα πολυτιμότατο εργαλείο στη ζωή μας είναι το ΙΧ όχημα. Η πολιτική που ακολουθήθηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας είναι λανθασμένες και άδικες.
Οι Εθνικές οδοί δεν είναι ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς κατασκευής, σήμανσης, φωτισμού, συντήρησης και δεδομένου ότι εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνουμε και διόδια,  το τέλος κυκλοφορίας θεωρείται σε ορισμένες περιπτώσεις άδικο και  μοιάζει σαν χαράτσι.

Στέργιος Σμυρλής
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα τέλη κυκλοφορίας οφείλουν να εξυπηρετούν σκοπούς .......
 Εδώ όμως στην Ελλάδα όπως τά`χουν κάνει είναι πλέον "χαράτσι" χωρίς καν να εξυπηρετούν τους σκοπούς που είναι ταγμένα.
Στο εξωτερικό μπορείς να πληρώνεις όπως θέλεις, 3, 6, 9, ή 12 μήνες. Εάν πληρώσεις  όλο τον χρόνο 12 μήνες ή 9 ή 6 ή ακόμα και 3 και για  λόγους που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης ακινητοποιήσει το αμάξι του, τότε εντός 15 ημερών χωρίς καμία απολύτως ενέργεια η εφορία σου επιστρέφει το υπόλοιπο αφού κρατήσει  μόνο μέχρι την ημέρα που δήλωσες την ακινητοποίηση.
Το ίδιο κάνει και η ασφάλεια.
Όταν δεν  ζητήσεις την ακινητοποίηση, παρουσιάζεσαι με τις πινακίδες, πληρώνεις ένα  μηδαμινό ποσό γύρω στα 20 ευρώ, σου  αφαιρούν μόνο την σφραγίδα της πόλεως όχι το ΚΤΕΟ και σου παραδίνουν τα νούμερα, τα οποία είναι δικά σου, είναι περιουσία σου και όποτε θελήσεις να  επαναφέρεις το αμάξι σε κυκλοφορία χρησιμοποιείς τα ίδια νούμερα.
Ο φόρος δε που καταβάλεις είναι σύμφωνα με τους ίππους ή τον κ. της μηχανής.
Δεν συζητάμε για τους δρόμους που δεν έχουν καμιά σχέση με  τους δικούς μας τους τριτοκοσμικούς που όλοι πάσχουν από τη μέση τους λόγω των κραδασμών από τις  απρόοπτες λακκούβες ή τα κύματα που έχουν οι δρόμοι.
Το αμάξι δε έξω δεν αποτελεί τεκμαρτό παράγοντα. Κανένας δεν σε ρωτάει ποτέ. Άσχετα με το εισόδημά σου μπορείς να κυκλοφορείς ότι αμάξι θέλεις.
Εάν βέβαια είσαι επιχειρηματίας και οδηγείς ένα πανάκριβο αμάξι και  κάνεις δήλωση με αρνητικό εισόδημα, τότε θα σ αρπάξουν γιατί τους προκάλεσες.
Η χώρα μας με τους ανίκανους και προδότες πολιτικούς έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να  αλλάξει τίποτε εάν δεν βρεθεί ο  ικανός και έντιμος ηγέτης. Δεν πάσχει από κεφάλαια αλλά από κεφάλια.

 χαιρετώ
Αριστοτέλης Κακογεωργίου από την Ομάδα "Ε" Έψιλον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου