Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

''Τα λαμόγια και αν πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς'' ΑΠΑΤΕΣ του υπουργείου Εξωτερικών με κρατικό χρήμα (προϋπολογισμός), στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού;


Μπορεί το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) να αυτοδιαλύθηκε τον χρόνο 2010, αλλά γιά τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικά γιά τις πιστώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας -σε ότι αφορά τα ''έξοδα'' της άχρηστης Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ)- παραμένει ...ζωντανό, αφού στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας -από 2010 και μετά- προβλέπονται κάθε χρόνο ποσά από 200.000 ίσαμε 350.000 ευρό. Τα χρήματα είναι γιά την... ''λειτουργία του ΣΑΕ'' και την... ''παγκόσμια Συνέλευση'', αλλά και την... ''προετοιμασία αυτής''.
Δεν έχει σημασία αν δεν έγινε ποτέ Συνέλευση (η τελευταία ήταν Δεκέμβριος 2006 στην Θεσσαλονίκη) και φυσικά δεν έγινε ούτε προετοιμασία της, δεν έχει σημασία αν το ΣΑΕ δεν λειτουργεί αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει, αλλά οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό γιά την ΓΓΑΕ, κάθε χρόνο είναι εκεί. 'Οπως και πιστώσεις γιά... ''προγράμματα απόδημων και παλιννοστούντων Ελλήνων''. Στην περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα, από ότι γνωρίζουμε, κάτοικοι της χώρας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταναστεύσουν, να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε 'Ελληνες απόδημους να θέλουν να... γυρίσουν, δηλ. να ''παλιννοστήσουν'' στην χρεοκοπημένη Ελλάδα... (Περισσότερα, μαζί με αποδεικτικά στοιχεία: www.kalami.net)
 
....................
 
Με αφορμή τις ''σαχλαμάρες'' περί Ομογένειας της ''κυβερνητικής εκπροσώπου'' 'Ολγας Γεροβασίλη
'Ενας πολιτικός της Ελλάδας, με στοιχειώδη γνώση και σοβαρότητα, αντί να ''παίζει με τα νεύρα της Ομογένειας'' εκτοξεύοντας βλακείες, περί (πεθαμένου) ''ΣΑΕ'', της ''επιστολικής ψήφου'' που ''θα'' μας έδιναν και (απαγορευτικών) ''επενδύσεων'', θα έλεγε τα απλά, πρακτικά και αυτονόητα:
«Από εσάς τους Ομογενείς θέλουμε 3 βασικά (σύν 2) πράγματα...
1- Κρατήστε την ελληνική μας γλώσσα, τις παραδόσεις μας, με κάθε τρόπο... κρατήστε παιδιά και εγγόνια σας κοντά στην Ελλάδα.
2- Χρησιμοποιείτε-καταναλώνετε εισαγώμενα ελληνικά προϊόντα. Βοηθήστε όπου και όπως μπορείτε, προβάλλοντάς τα στην Αμερική σε εστιατόρια, σε ''σούπερ μάρκετς'' κ.ά., γιά να τριπλασιάσουμε, να πενταπλασιάσουμε τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
3- Να έρχεστε συχνά στην Ελλάδα και ειδικά προσκαλέστε Αμερικανούς συμπολίτες σας να την επισκέπτονται μαζί σας.
Και αν θέλετε, δώστε προσοχή σε δύο ακόμα θέματα:
4- Βοηθείστε, όπως μπορείτε, τους έχοντες ανάγκη στον τόπο καταγωγής σας, ειδικά άπορες οικογένειες με παιδιά.
5- Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, προσκαλέστε νόμιμα άνεργους από την Ελλάδα, να εργαστούν στις επιχειρήσεις σας, στις ΗΠΑ».
( Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο, στα αμερικάνικα ''σούπερ μάρκετς'' να υπάρχουν π.χ. ελαιόλαδα από Ισπανία, Ιταλία, Χιλή κ.ά. και να μην υπάρχει ελληνικό ελαιόλαδο. Να υπάρχει τυρί ''φέτα'' από... Βουλγαρία και να μην υπάρχει από Ελλάδα. Και αναρωτιόμαστε, οι 15-20 αργόσχολοι 'Ελληνες ''διπλωμάτες'' και ''εμπορικοί ακόλουθοι'' στις ΗΠΑ, εκτός από τουρισμό με κρατικό χρήμα, πληρεξούσια και χαζοδηλώσεις σε χοροεσπερίδες ομογενειακών Οργανώσεων, τι άλλο κάνουν; )
 
....................
 
Η Ελλάδα είναι γιά πρώτη φορά (από 18 Νοεμβρίου '15) στις χώρες των οποίων οι πολίτες, μπορούν να εργάζονται -από 16 Ιανουαρίου 2016- προσωρινά στις ΗΠΑ (Visa H-2, Nonimmigrant Worker Programs), με (ή χωρίς) πρόσκληση εργοδότη.
 
 
...........................................
 
www.kalami.net     |    www.kalami.us      |    www.kalami.co
 

Και να ακούτε www.24-7RADIO.us, 24 ώρες στα ελληνικά με υψηλή ποιότητα ήχου.
 

Από 1995: Το ΚΑΛΑΜΙ (''γιά να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους'') είναι το πρώτο, παλαιότερο και μεγαλύτερο e-ΜΜΕ εκτός Ελλάδας.
.........................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου