Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ, ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΩΣ ΒΡΕΦΟΣ........ Αποτέλεσμα εικόνας για Στη Ζελμισό της Θράκης, η γέννηση του Θεού
Ο ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΤΗΣ ΤΟ 330 Π.Χ. ΕΚΑΝΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΩΣ ΒΡΕΦΟΣ, ΣΤΙΣ ΝΥΜΦΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑ.
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΕΜΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΔΙΑΣ. Η ΣΕΜΕΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΖΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.
Η ΓΗ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΚΙΣΣΟΥΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΣΕΜΕΛΗΣ.
ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Ο ΔΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΗΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΩΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ.
Ο ΔΙΑΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΡΟ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΥΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΝΥΜΦΕΣ ΥΑΔΕΣ.

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ, ΗΛΙΚΙΑΣ 12.000 ΕΤΩΝ.
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΟ ΘΕΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΜΕΝΙΚΗ ΡΑΒΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΕΝΟΛΙΓΗΣ ΕΣΠΕΡΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΖΩΗ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΑΒΡΑΑΜ...ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΙΔΟΣ... ΕΛΛΗΝΟΜΟΡΦΟΥ ΕΒΡΑΙΟΛΑΤΡΗ.....
ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ.. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ....
ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Natasa Arch Vamvaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου