Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Το Πραξικόπημα ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ σε μυστική σύσκεψη στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι μετά το θάνατο του Διγενή...

Αυτοί είναι οι ένοχοι για το πραξικόπημα και την εισβολή

Ποιοι προπαρασκεύασαν το προδοτικό Πραξικόπημα; Ποιοι το συμφώνησαν; Ποιοι το διέταξαν; Γιατί δόθηκε εντολή να μην σκοτωθεί ο Μακάριος; Γιατί δεν τιμωρήθηκε κανένας; Γιατί; Γιατί;
ΠΟΛΛΑ έχουν λεχθεί και γραφεί για το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Πολύ λίγα ανταποκρίνονται στην ιστορική αλήθεια. Tα περισσότερα είναι προϊόν σκοπιμοτήτων. Δεν θα ασχοληθώ με όλα τα χαλκευμένα ψεύδη των ιστορικών παραχαρακτών. Περιορίζομαι στα ουσιωδέστερα τούτων.
ΠΥΡΗΝΑΣ και θεμέλιο των ψευδολογιών είναι τούτο:- O Γρίβας και η EOKA B΄ έκαμαν το Πραξικόπημα για να φέρουν τους Tούρκους στην Kύπρο. Πάνω σ’ αυτή την παραχάραξη της Iστορίας επιχείρησαν απεγνωσμένα να αποενοχοποιήσουν τους ENOXOYΣ του Πραξικοπήματος και της Eισβολής. Kυρίαρχος στόχος τους, να ενοχοποιήσουν τις δυνάμεις εκείνες του λαού οι οποίες κοσμούνταν με πατριωτισμό και πνεύμα αυτοθυσίας για την πατρίδα και ήσαν ικανοί και έτοιμοι να απαλλάξουν την Κύπρο από την τουρκική κατοχή. και με τον τρόπο αυτό να καταστρέψουν ή, έστω, να υπονομεύσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τη δυνατότητά τους να καθοδηγήσουν σωστά τον λαό, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προσπάθεια επιβολής αντεθνικής λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, διά του λαβάρου της εισβολής, το οποίο ήταν η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
ΠΟΙΟΙ, όμως, ευθύνονται για το Πραξικόπημα και ποιοι έφεραν τους Tούρκους στην Kύπρο; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα απαντούν τα Iστορικά γεγονότα τα οποία ουδείς δικαιούται, ή μπορεί να αμφισβητήσει. Aς δούμε μερικά από αυτά τα γεγονότα:
Γεγονός πρώτο: O Γρίβας πέθανε τον Γεννάρη του 74. Ήταν ποτέ δυνατόν να κάμει το Πραξικόπημα τέσσερις, σχεδόν, μήνες μετά τον θάνατό του; Όχι, φυσικά. Tούτο ήταν δυνατόν μόνον στο θράσος και την αναίδειαν των προκλητικών και αδιάντροπων παραχαρακτών της Iστορίας.
Γεγονός δεύτερο: Mετά τον θάνατο του Aρχηγού της EOKA B΄, η Οργάνωση περιήλθε υπό τον έλεγχο της Xούντας του Iωαννίδη.
Γεγονός τρίτο: Όταν έγινε το Πραξικόπημα η ηγεσία της EOKA B’ ήτο στις Kεντρικές Φυλακές. Mερίμνη του Iωαννίδη συνελήφθησαν οι ηγέτες της EOKA B΄ από την Aστυνομία ενώ συνεδρίαζαν και φυλακίστηκαν.
Γεγονός τέταρτο: Συνεπώς ούτε ο Aρχηγός της EOKA B’ Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας, ούτε η Oργάνωση μετά τον θάνατο του Aρχηγού της, έκαμαν το Πραξικόπημα.
Γεγονός πέμπτο: Mετά την έκρηξη του Πραξικοπήματος, πολλά μέλη της EOKA B’ στήριξαν το Πραξικόπημα. Kαι αυτό ήταν φυσικό, εφ’ όσον εστρέφετο εναντίον εκείνου τον οποίον εθεωρούσαν αδίστακτον ανθενωτικόν και απηνή διώκτην τους. H πολιτική, όμως, ευθύνη του Πραξικοπήματος δεν ανήκει στην EOKA B’. Ανήκει σε εκείνους οι οποίοι ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ το Πραξικόπημα σε ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο Παρίσι.
Γεγονός έκτο: Eν τοιαύτη, όμως, περιπτώσει, παραμένει αναπάντητο το καυτό ερώτημα: Ποιοι έκαμαν το Πραξικόπημα; Στο ερώτημα αυτό απάντησε από το 1984 ο Στρατηγός Γκιζίκης. Oι παραχαράκτες, όμως, της Iστορίας, ούτε «διάβασαν», ούτε «άκουσαν», ούτε «πληροφορήθηκαν» ποτέ, με οποιοδήποτε τρόπο, την απάντηση του Γκιζίκη. Έστω και αν αυτή κατατέθηκε επισημότατα στην Eπιτροπή της Bουλής των Eλλήνων, που συστάθηκε να διερευνήσει τα του Πραξικοπήματος. Tι είπε λοιπόν, ο Στρατηγός; Διεκήρυξε (όχι ομολόγησε) ότι εκείνος έδωσε την εντολήν του Πραξικοπήματος κατά του Mακαρίου, ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης, υλοποιώντας απόφαση του ισχυρού άνδρα της Δικτατορίας Δημήτρη Ιωαννίδη.
Γεγονός έβδομο: O Στρατηγός Γκιζίκης συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και πήρε όλα τα δικαιώματα αφυπηρετήσαντος Προέδρου της Eλλάδος, παρά το ότι ήταν Πρόεδρος επί Χούντας. Kαι παρά το ότι αυτός διέταξε το Πραξικόπημα κατά του Mακαρίου.
Γεγονός όγδοο: Oυδείς ποτέ πολιτικός, εκ των ιστορικών παραρχαρακτών εν Kύπρω ή Eλλάδι, κατηγόρησε τον Στρατηγόν Γκιζίκη για το Πραξικόπημα. Προτίμησαν να κατηγορούν λάβροι έναν άλλον Στρατηγόν, τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ο οποίος απεβίωσε μήνες πριν από το πραξικόπημα. Kαι ο οποίος – ας υπογραμμισθεί και τούτο – ανεκηρύχθη ομόφωνα από την Kυπριακήν Bουλήν μετά τον θάνατόν του «Άξιος της πατρίδος».
Γεγονός ένατο: Tο AKEΛ, ο μέγας αμετανόητος Πραξικοματολόγος, δεν δικαιούται να μιλά ενάντια στο Πραξικόπημα για δύο σοβαρούς λόγους:
α) Δεν αντιστάθηκε στο Πραξικόπημα, και
β) Με το δικαίωμα που έδωσε τον Απρίλη του 1955 στους Τ/Κ να κάμουν δικό τους κράτος σε χώρο δικό τους, αναγνώρισε προκαταβολικά από τότε κάθε ενέργεια η οποία θα βοηθούσε τους Τ/Κ να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα. Μια από αυτές τις ενέργειες ήταν και το Πραξικόπημα, που έγινεν για να ακολουθήσει η Εισβολή Και
Γεγονός δέκατο: Το Πραξικόπημα ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ σε μυστική σύσκεψη στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι μετά το θάνατο του Διγενή, που επήλθε στις 27 Ιανουαρίου 1974. Στη μυστική αυτή Σύσκεψη του Παρισιού πήραν μέρος και συμφώνησαν να γίνει το Πραξικόπημα ο οποίο να ακολουθήσει η εισβολή, οι ακόλουθοι πολιτικοί: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Μπουλέντ Ετσεβίτ και ο Μακάριος. Ναι! Καλά διαβάσατε: ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!..
Η ΜΥΣΤΙΚΗ σύσκεψη Καραμανλή – Ετζεβίτ – Μακαρίου ακολούθησε τη μυστική σύσκεψη, επίσης στο Παρίσι τον Μάϊο 1974, των Κίσσιγκερ-Καραμανλή-Ετσεβίτ.
Να σημειωθεί ότι, ο Κίσιγκερ, τον οποίο ο Μακάριος στη σύσκεψη 30/11-1/12/1974 των Κυβερνήσεων Κύπρου-Ελλάδος αποκαλεί «τον φίλον του» και τον οποίο η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου χαρακτήρισε «Κεντρικό Συντονιστή του Πραξικοπήματος-Εισβολής», είχε ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση στο Παρίσι με τον Καραμανλή και τον Αύγουστο του 1973. Η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης αυτής και θεώρησε ότι αυτή ήταν «κρίσιμης σημασίας» για το εξεταζόμενο θέμα της κυπριακής τραγωδίας.
Οι αποκαλύψεις βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Στην Επιτροπή Φακέλου της Κυπριακής Βουλής, στις 14 Νοεμβρίου 2007, κατέθεσα τα ακόλουθα:
«Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης ήταν μέλος της Επιτροπής Φακέλλου της Κύπρου της Βουλής των Ελλήνων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σπύρο Κέττηρο για το Πρόγραμμα του ΡΙΚ1 «ΔΙΑΛΟΓΟΙ», προέβη σε τρομερές αποκαλύψεις:-
Το πόρισμα της Επιτροπής προσέγγισε την Αλήθεια κατά 70-80%.
Έντονη προσπάθεια κατεβλήθη να παραμείνουν στο απυρόβλητο σημαντικά πολιτικά ονόματα.
Ο Γεώργιος Μαύρος, Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Καραμανλήν,δεν κατέθεσε στην Επιτροπή «λόγω ασθενειάς»!
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή και περιορίστηκε να αποστείλει ένα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου γραπτό κείμενο.
Ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης δήλωσε ότι θα καταθέσει στο Δικαστήριο ό,τι έχει να πει πέραν της Δήλωσης που κατέθεσε στην Επιτροπή. Ο Ιωαννίδης δεν δικάστηκε, όμως, για την Κύπρο.Δικάστηκε και καταδικάστηκε για την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα την 21ην Απριλίου 1967.Η ανάγκη κάλυψης των υψηλά ισταμένων στην Ελλάδα και την Κύπρο ΕΝΟΧΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ δεν επέτρεπαν να δικαστεί ο Ιωαννίδης για το Πραξικόπημα και για το ότι άφησε ΑΚΑΛΥΠΤΗ την Κύπρο στην Εισβολή της Τουρκίας.
Στην Επιτροπή κατατέθηκαν και τα ακόλουθα γεγονότα, τα οποία ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε: Τον Απρίλιο 1974 οι Υπουργοί Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ασφαλείας ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Ιωαννίδη. Του είπαν: «Δεχθήκαμε να μπούμε στην Κυβέρνηση υπό τον όρο ότι σύντομα θα παρεδίδετο η εξουσία στους Πολιτικούς. Γιατί αργούμε; Πότε θα εκπληρώσετε τον όρο που τότε αποδεχτήκατε;» Ύστερα από πιεστικές ερωτήσεις, ο Ιωαννίδης, απάντησε ότι «τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου θα παραδοθεί η εξουσία στους Πολιτικούς.
Στην Επιτροπή έγινε αποδεκτό ότι ο Κίσσιγκερ ήταν ο κεντρικός συντονιστής του Πραξικοπήματος – Εισβολής.
Στις 30 Ιουλίου 1974 συνελήφθη αιχμάλωτος στην Κύπρο ένας Τούρκος ταγματάρχης ονόματι Τσεντιλέλ.Ανακρινόμενος, είπε πως από το τμήμα του απουσίαζαν τα αντιαεροπορικά.Σε ερώτηση γιατί αυτό, απάντησε ότι ο Αρχηγός της εισβολής τους βεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο να έλθουν στην Κύπρο ελληνικά αεροπλάνα!
Σε συνέντευξή του το 1975 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισίκ κλήθηκε να εξηγήσει γιατί άφησε τα αποβιβαζόμενα στην Κύπρο στρατεύματα ακάλυπτα έναντι αεροπορικών επιθέσεων της Ελλάδος.ΟΙσίκ απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε αν εμφανίζοντο ελληνικά αεροπλάνα στον ουρανό». Αυτό σημαίνει, κατά τον στρατηγό Κουτσογιάννη, ότι ο Ισίκ είχε διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αεροπορία δεν θα έπληττε την απόβαση.Παρά ταύτα πήρε τα μέτρα του ώστε, αν κάτι πήγαινε στραβά και δεν εφαρμοζόταν η συμφωνία, να αντιμετώπιζαν την νέα κατάσταση.
Κατατέθηκε στην Επιτροπή, ότι τον Αύγουστο 1973 έγινε ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση στο Παρίσι του Καραμανλή με τον Κίσσιγκερ.Η Επιτροπή αποδέχτηκε το γεγονός και θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση ήταν κρίσιμης σημασίας για το εξεταζόμενο θέμα της κυπριακής τραγωδίας.
Τον Μάιο 1974 έγινε συνάντηση στο Παρίσι των Κίσσιγκερ – Καραμανλή – Ετσεβίτ.Αυτό γράφτηκε στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Παναγιωτάκου και κατατέθηκε από τον ίδιο στην Επιτροπή.Η Επιτροπή δέχτηκε ως γεγονός την συνάντηση αυτή.
Το θέμα της εγκατάλειψης της Αμμοχώστου από την Εθνική Φρουρά εξετάστηκε εκτεταμένα από την Επιτροπή. Με βάση τα πορίσματα:
α) Η όλη δομή της πόλης την καθιστά αφ’ εαυτής φρούριο απόρθητο το οποίο, από μόνο του μπορούσε να αντέξει επιθέσεις δύο Σωμάτων Στρατού για έξι ολόκληρους μήνες.
β) Η γραμμή στην οποία υποχώρησε ο στρατός μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί ως Γραμμή Άμυνας.
γ) Η γραμμή «αναδίπλωσης του στρατού» συνεφωνήθη από τις δύο πλευρές.
δ) Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Ευθύμιος Καραγιάννης έδωσε εντολή στο Στρατιωτικό Διοικητή να φύγει ο στρατός από την πόλη και να εγκατασταθεί νοτιότερα.
ε) Ο στρατηγός Καραγιάννης, στη διαταγή εγκατάλειψης της Αμμοχώστου έγραψε ότι αυτή ήταν η εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ.
στ) Ο Αβέρωφ παραδέχτηκε στην Επιτροπή ότι αυτός έδωσε τη διαταγή αποχώρησης. Σε ερώτηση γιατί έδωσε τέτοια εντολή, απάντησε ότι δεν ήθελε να εγκλωβιστεί ο στρατός μας εκεί.
ζ) Ο Στρατιωτικός Διοικητής Αμμοχώστου κατέθεσε στην Επιτροπή ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε με επέμβαση των Αμερικανών προς την Ελλάδα.
η) Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Στρατηγός Κενάν Εβρέν στα Απομνημονεύματά του αναφέρει ότι, με βάση συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών: Πρώτο, εγκατελείφθη η πόλη από τον ελληνικό στρατό για να καταληφθεί από τον τουρκικό. Δεύτερο, παρέμεινε ακατοίκητος από τους Τούρκους για να επιστραφεί στους Έλληνες κατά τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού, πράγμα που θα τους διευκολύνει να μην απαιτήσουν άλλα εδάφη από τα κατακτηθέντα.
Αυτα είπε στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης.
Να σημειώσω εδώ και αυτό που αναφέρεται σε ανταπόκριση της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» της 27/4/1987 από την Αθήνα, σχετικά με τον Μακάριο και το Πραξικόπημα: Αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι ο στρατηγός Κουτσογιάννης δήλωσε στην Επιτροπή του Φακέλου, ότι «ο Μακάριος γνώριζε και επεδίωξε το εναντίον του Πραξικόπημα, για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο Αμερικανών – Βρετανών, που απέβλεπε στη διχοτόμηση της Κύπρου και τη πτώση της Χούντας!»

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΗΣ

Ανδρέας Κ. Κανίκλης 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Σχολιάζει ο Ηλίας Ηλιακόπουλος

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ...

Σε συνεχεια του επαναδημοσιευομενου αρθρου μου"Αμειλικτοι ιστορικοι συνειρμοι"για την αποκαλυψη της ιστορικης αληθειας, πολυτιμη η συμβολη των ιστορικων χρονικων του Ανδρεα Κανικλη"Αυτοι ειναι οι ενοχοι για το πραξικοπημα και την εισβολη".Δυστυχως 45 χρονια μετα ουδεις των ενοχων λογοδοτησε ...Ουτε η τουρκικη εισβολη επαψε να υπαρχει.Αντιθετα ολα δειχνουν να ειναι επικινδυνα λησμονημενα...
Η ζωη τραβα την ανηφορα της ,ο λαος της Κυπρου μεταβαινει ανημερα της ζοφερης επετειου στα κατεχομενα ,ειτε για αγορες ,ειτε για αναψυχη .Ουδεις ομως μπορει να τον κατηγορησει περι τουτου.Γιατι 45 χρονια μετα οι πολιτικαντηδες της χωρας μας αλλα και εκεινοι της Κυπρου,συγχρονοι "Μαυροκορδατοι,Κωλετηδες ,Κουντουριωτηδες ",σκυλευουν το πτωμα της Μεγαλονησου στα κρεματορια των διεθνων οργανισμων,διχως πνοη,διχως ειρμο και στοχο.Λενε μονο για να λενε,αποδεικνυοντας ,οτι ευρισκονται σε διατεταγμενη αποστολη για να εκπληρωσουν την τελευταια πραξη του δραματος.Την επισημη διχοτομηση της μαρτυρικης Κυπρου.Και μαζι με αυτην θαβονται τα ονειρα και οι επιδιωξεις αγνων αγωνιστων του λαου μας για μια Ελληνικη μεγαλονησο .Τουτο γιατι τα συμφεροντα των λογης λογης πολιτικαντηδων ειναι υπερτερα απο αυτα του Εθνους.Θλιψη και προβληματισμος για το πεπρωμενο της φυλης μας....Το παζλ της προδοσιας συμπληρωθηκε προσφατα με την συμφωνια των Πρεσπων..Σειρα αραγε εχει η πολυπαθη Θρακη,,η οποια κατα το δογμα των αφιλων "Αθηνοπαροικουντων","κειται επισης μακραν";Αραγε θα επικρατησει τελικα το εφιαλτικο "Ελληνισμος ωρα μηδεν";!

Ηλίας Ηλιακόπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου