Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!!


  Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!!
Της Μαρίας Βασιλείου
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!!

1.Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από όνομα καθότι ένας είναι και μοναδικός ενώ εμείς επειδή είμαστε πολλοί το χρειαζόμαστε για να ξεχωρίζουμε. Όσα ονόματα δόθηκα σε αυτόν είναι προς δική μας βοήθεια για να τον εννοήσουμε ποιο καλά καθώς το κάθε όνομα έχει την δική του ερμηνεία.
Α,)ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ=Ο Θεός μαζί μας!
«Ἰδοὺ ἡ Παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεταιυἱὸν καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουὴλ» (Ἡσ. ζ΄ 4), «ὅ ἐστιμεθερμηνευόμενον μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεὸς» (Ματθ. α΄ 23)
Εμα=Μαζυ μας νους=ο νους ο Ιησους Ηλ=Ήλ =Θεος, ο ζωοδότης, ο φωτοδότης.
Β,)ΙΗΣΟΥΣ =Από την αρχαία λέξη Ίαση που σημαίνει θεραπεία είναι δηλαδή θεραπευτής ψύχων.
αναφέρεται πολλές φορές η αρχαία ελληνική λέξη Ίασης στα ευαγγέλια κύριος του Απόστολου Λουκά.
Κατά Λουκά 1,30 και εἶπεν ὁ ἄγγελος αὐτῇ· μὴ φοβοῦ, Μαριάμ· εὗρες γὰρ χάριν παρὰ τῷ Θεῷ.
31 καὶ ἰδοὺ συλλήψῃ ἐν γαστρὶ καὶ τέξῃ υἱόν, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ιησοῦν.
Γ,)ΧΡΙΣΤΟΣ = Το όνομα Χριστός παράγεται από το (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω).Η λέξη <<Χριστιανοs>> θα πει του Χριστού ανήκω στο Χριστό, ζω για τον Χριστό ανάμεσα στουs ανθρώπουs γύρω μου. Φέρω το Χρίσμα αυτού.
2.Η Καινή διαθήκη καθώς και η Αποκάλυψη είναι γραμμένη στα ελληνικά. Οι Ιουδαίοι τότε μισούσαν τους έλληνες έτσι αν οι μαθητές του Χριστού όπως και ο ίδιος δεν γνώριζαν τόσο καλά την ελληνική γλωσσά που ήταν η μητρική τους δεν θα έγραφαν τα βιβλία στην ελληνική.
3.. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ.
4. Εγώ είμαι ο ΗΝ Και ο ΩΝ είπε ο ερχόμενος ! Εγώ είμαι το φως !!!
εδώ βλέπουμε όχι μόνο την ελληνικότητα του ονόματος που αποδίδει αλλά και το ότι ακόμα και όταν ο Μωυσής ρώτησε τον θεό τι όνομα έχει αυτός του απάντησε εγώ είμαι ο ΩΝ κάτι που βρίσκουμε και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη που ομιλεί ο ίδιος ο Χριστός συνεπώς ο Χριστός είναι ο ίδιος ο θεός που μίλησε και τότε αλλά και στον Ιωάννη στα ελληνικά … επιλέγοντας όχι μόνο να μιλήσει στην ελληνική αλλά να τονίσει και την ελληνικότητα του καθώς
ΕΛΛ-ΗΝ-ΩΝ=
ΕΛ=ΦΩΣ
ΗΝ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ
ΩΝ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
5. Οι Ιουδαίοι θεωρούσαν αμαρτία το να έχεις μακριά κόμη ενώ οι έλληνες είχαν μακριά Μάλια . ο Ιησούς είχε μακριά κόμη καθότι Ναζωραίος από την Ναζαρέτ της Γαλιλαίας που κατοικούσαν έλληνες. Κάποιοι λένε ότι ήταν Ναζιραιος για να δικαιολογούν την μακριά κόμμωση που είχε επειδή στην Ιουδαία δικαιούνταν μόνο οι ναζιραιοι να έχουν μακριά Μάλια, οι Ναζιραιοι όμως όπως ξέρουμε δεν δικαιούνται να πίνουν κρασί κάτι που βλέπουμε τον Ιησού να κάνει έτσι δεν μπορούν να λένε ότι ο Ιησούς ήταν ναζιραιους μιας και ο ίδιος μαζί με τους μαθητές του πήραν κρασί ως ανάμνηση του.
6.Οι ιουδαίοι θεωρούσαν αμαρτία το να αγγίζεις νεκρό κάτι που δεν βλέπουμε η Μητέρα του Ιησού μαζί με τις μυροφόρες μαθήτριες του να κάνουν μιας και αγόρασα αρώματα για να αλείψουν τον Ιησού, κάτι που οι ιουδαίοι δεν συνήθιζαν μιας και ήταν αμαρτία για αυτούς να αγγίζεις νεκρό σώμα , όπως όλοι ξέρουμε το να αλείψεις άρωμα το νεκρό σώμα κάποιου ήταν αρχαίο ελληνικό έθιμο . Αν οι μαθήτριες του και η μητέρα αυτού δεν είχαν ελληνικές ρίζες δεν θα έπραττα κάτι τέτοιο . ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!!!
ΕΜΦΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ... ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΥΡΑ ΝΑ ΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ... ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΘΑΨΗΣ Η ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ.........
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΑΒΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΙΓΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΟ ΝΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΝ...
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ =Έπλεναν κι έντυναν τον νεκρό με ρούχα καθαρά, συνήθως λευκά, και τον τοποθετούσαν πάνω σε ένα τραπέζι ή κρεββάτι, έχοντας τα πόδια γυρισμένα προς την έξοδο. Το κεφάλι του ακουμπούσε πάνω σε ένα μαξιλάρι με λουλούδια. Τον νεκρό συντρόφευαν οι γυναίκες του πολύ στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος και άρρενες συγγενείς και φίλοι. Γύρω του, μοιρολογίστρες, λουλούδια, λήκυθοι και άλλα αγγεία με αρώματα, συμπλήρωναν τη σκηνή που συναντάμε πολύ συχνά πάνω στα ταφικά αγγεία της αρχαιότητας. Σκηνές που επαναλαμβάνονται ζωντανές στις μέρες μας σε όλο τον ελλαδικό χώρο...
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ.. ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΜΑΡΤΙΑ.... ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΡΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ...... ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ??? ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΣΟΥΣΑΝ!!!!
ΟΠΩΣ Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ !!!
7.Τα Ονόματα των απόστολων ήταν ελληνικά φίλιππος, Πέτρος , Ιωάννης ,Ανδρέας, καθώς επίσης και τον 70 απόστολων που ήρθαν αργότερα όλοι έλληνες.
Η Χριστιανική Ορθόδοξος Εκκλησία τιμά την μνήμη τους την 4η Ιανουαρίου.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ:
1. Αμπλίας
2. Ανανίας
3. Ανδρόνικος
4. Απελλής
5. Απολλώ
6. Αρίσταρχος
7. Αρίσταρχος
8. Αριστόβουλος
9. Αρτέμων
10. Ασύγκριτος
11. Αχαϊκός
12. Επαινετός
13. Επαφρόδιτος
14. Έραστος
15. Ερμάς
16. Ερμής
17. Εύοδος
18. Ζηνάς
19. Ζήνων
20. Ηρωδίων
21. Ηρωδίων
22. Ιάσων
23. Κάρπος
24. Κλήμης
25. Λίνος
26. Λουκάς
27. Λούκιος
28. Νάρκισσος
29. Νικάνωρ
30. Ολυμπάς
31. Ονησίφορος
32. Παρμενάς
33. Πετροβάς
34. Πούδης
35. Πρόχορος
36. Σίλας
37. Σιλουανός
38. Σίμων
39. Στάχυς
40. Στεφανάς
41. Στέφανος
42. Σωσθένης
43. Σωσίπατρος
44. Τίμων
45. Τρόφιμος
46. Τυχικός
47. Τυχικός
48. Φιλήμων
49. Φίλιππος
50. Φίλιππος
51. Φλέγων
8.οι επτά διάκονοι που επέλεξαν οι απόστολοι αργότερα για … ήταν επίσης έλληνες τα όνομα τα τους μαρτυρούν την ελληνικότητα τους.
ο Στέφανος, ο Φίλιππος, ο Πρόχορος, ο Νικάνορας, ο Τίμωνας, ο Παρμενάς και ο Νικόλαος
9.Οταν ο φίλιππος βρήκε τον Ναθαναήλ του είπε βρήκαμε τον μεσσία έλα να δεις από την Ναζαρέτ και ο Ναθαναήλ του απάντησε τι καλό βγαίνει από εκεί ? μιας και η Ναζαρέτ ήταν ελληνική θεωρείτο υποβαθμισμένη πόλη έτσι θεωρούσαν ότι τίποτα καλό δεν βγαίνει από εκεί …. Επειδή οι ιουδαίοι δεν ήθελαν τους έλληνες….<Ιω. 1,47 καὶ εἶπεν αὐτῷ Ναθαναήλ· ἐκ Ναζαρὲτ δύναταί τι ἀγαθὸν εἶναι; λέγει αὐτῷ Φίλιππος· ἔρχου καὶ ἴδε.>
10. ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΝΗ ΚΑΘΟΤΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ......
Ματθ. 26,73 μετὰ μικρὸν δὲ προσελθόντες οἱ ἑστῶτες εἶπον τῷ Πέτρῳ· ἀληθῶς καὶ σὺ ἐξ αὐτῶν εἶ· καὶ γὰρ ἡ λαλιά σου δῆλόν σε ποιεῖ.
Ματθ. 26,73 Επειτα από ολίγον επλησίασαν τον Πετρον εκείνοι, που εστέκοντο εις την αυλήν και του είπαν• “χωρίς αμφιβολίαν και συ είσαι ένας από αυτούς, διότι και η προφορά σου σε φανερώνει”.
11. Το βράδυ που θα δίκαζαν τον Χριστό ο Νικόδημος που ήταν Έλληνας και αυτός από την
Γαλιλαία πήγε να υπερασπιστεί τον Χριστό, η απάντηση των φαρισαίων για την Γαλιλαία και
όσους κατοίκου εκεί είναι εμφανές για το μίσος που είχαν προς τους έλληνες που ήταν κάτοικοι
της Γαλιλαίας …ειρωνευτήκαν το γεγονός ότι κανείς προφήτης δεν μπορεί να έλθει από την
Γαλιλαία.
Ιω. 7,50 λέγει Νικόδημος πρὸς αὐτούς, ὁ ἐλθὼν νυκτὸς πρὸς αὐτόν, εἷς ὢν ἐξ αὐτῶν·
Ιω. 7,50 Λεγει τότε προς αυτούς ο Νικόδημος, που ήτο ένας από αυτούς και ο οποίος είχεν επισκεφθή νύκτα τον Χριστόν•
Ιω. 7,51 μὴ ὁ νόμος ἡμῶν κρίνει τὸν ἄνθρωπον, ἐὰν μὴ ἀκούσῃ παρ᾿ αὐτοῦ πρότερον καὶ γνῷ τί ποιεῖ;
Ιω. 7,51 “μήπως ο νόμος μας καταδικάζει τον άνθρωπον, εάν ο δικαστής δεν ακούση πρώτον από αυτόν την απολογίαν του και μάθη τι έχει κάμει;”
Ιω. 7,52 ἀπεκρίθησαν καὶ εἶπον αὐτῷ· μὴ καὶ σὺ ἐκ τῆς Γαλιλαίας εἶ; ἐρεύνησον καὶ ἴδε ὅτι προφήτης ἐκ τῆς Γαλιλαίας οὐκ ἐγήγερται.
Ιω. 7,52 Απήντησαν και του είπαν• “μήπως και συ είσαι από την Γαλιλαίαν; Ερεύνησε και μάθε, ότι προφήτης δεν έχει έως τώρα βγη από την Γαλιλαίαν”
12. ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ….Ο ΣΙΜΩΝ Ο ΚΥΡΗΝΑΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!
"Βγαίνοντας από το διοικητήριο, οι στρατιώτες βρήκαν κάποιο Σίμωνα από την Κυρήνη και τον αγγάρεψαν να σηκώσει το σταυρό του Ιησού." (Κατά Ματθαίο 27:32)[1]
"Αγγαρεύουν τότε έναν περαστικό που γυρνούσε από το χωράφι του, για να σηκώσει το σταυρό του Ιησού. Ήταν ο Σίμων ο Κυρηναίος, ο πατέρας του Αλέξανδρου και του Ρούφου." (Κατά Μάρκο 15:21)
13.Η ΜΑΡΙΑΜ Η ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ , ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΟΧΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ...
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ
4 Ανέβηκε τότε και ο Ιωσήφ από τη Γαλιλαία, από την πόλη Ναζαρέτ, στην Ιουδαία, στην πόλη του Δαβίδ, που καλείται Βηθλεέμ, επειδή αυτός ήταν από τον οίκο και την πατριά του Δαβίδ,
5 για να απογραφεί μαζί με τη Μαριάμ που ήταν μνηστευμένη με αυτόν, η οποία ήταν έγκυος.
14.ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ , !!! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΙΑ , ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ . ΟΙ ΝΑΖΙΡΑΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΡΑΣΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΤΣΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑΖΙΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΟΤΙ ΜΟΝΟ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ Ο ΑΝΑΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΕΤ.
.
15.Οι περισσότερες επιστολές του Απόστολου Παύλου έχουν σταλεί στην Ελλάδα ο ίδιος είναι Έλληνας εφόσον το δηλώνει ότι είναι γεννημένος στην Ταρσό της Μικρά Ασίας γι αυτό γνωρίζει και καλά τα ελληνικά,
"γεγεννημένος εν Ταρσώ της Κιλικίας, ανατεθραμμένος δε εν τη πόλει ταύτη (Ιερουσαλήμ) παρά τους πόδας Γαμαλιήλ, πεπαιδευμένος κατά ακρίβειαν του πατρώου νόμου, ζηλωτής υπάρχων του Θεού" (Πράξ. 22:3),
Α' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
Β' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ
Α' ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ
Β' ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ
Α' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ
Β' ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ
ΠΡΟΣ ΤΙΤΟΝ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΗΜΟΝΑ
16. Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΜ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΑΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ .
17. ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΜΕΛΛΗ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΕΔΑΦΕΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ.=
Ιω. 7,34 ζητήσετέ με καὶ οὐχ εὑρήσετε· καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ὑμεῖς οὐ δύνασθε ἐλθεῖν.
Ιω. 7,34 Θα με ζητήσετε κάποτε και δεν θα με εύρετε. Και εκεί που παω δεν ημπορείτε σεις να έλθετε”.
Ιω. 7,35 εἶπον οὖν οἱ Ἰουδαῖοι πρὸς ἑαυτούς· ποῦ οὗτος μέλλει πορεύεσθαι, ὅτι ἡμεῖς οὐχ εὑρήσομεν αὐτόν; μὴ εἰς τὴν διασπορὰν τῶν Ἑλλήνων μέλλει πορεύεσθαι καὶ διδάσκειν τοὺς Ἕλληνας;
Ιω. 7,35 Είπαν, λοιπόν, οι Ιουδαίοι μεταξύ των• “που αυτός πρόκειται να υπάγη και ημείς δεν θα τον εύρωμεν; Μηπως πρόκειται να πορευθή στους διασκορπισμένους μεταξύ των Ελλήνων Ιουδαίους και να διδάκη τους Ελληνας;
Ιω. 7,36 τίς ἐστιν οὗτος ὁ λόγος ὃν εἶπε, ζητήσετέ με καὶ οὐχ εὑρήσετε, καὶ ὅπου εἰμὶ ἐγώ, ὑμεῖς οὐ δύνασθε ἐλθεῖν;
18, Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΜ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ . ΤΟ ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΙΡΑ ή ΜΑΡΙΑ ( Ιλιάδα Σ48, Οδύσσεια λ326, Παυσανίας κ.λ.π ) . Το όνομα Μαίρα ή Μαρία έχει ως ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα μαρμαίρω που σημαίνει την λάμπουσα ή ακτινοβολούσα.(Oμηρικόν λεξικό Ε.Κοφινιώτου ) Μαρ - μαίρω = λάμπω, ακτινοβολώ. Μαρία η λάμπουσα η ακτινοβολούσα, μάρμαρο, mare = θάλασσα»
19. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Ο ΔΑΒΙΔ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΥΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο
ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΟΤΕ (ΚΑΤΑ
ΜΑΤΑΘΑΙΟΝ 22,42-46):
ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ:«Τι υμίν δοκεί περί του Χριστού τίνος υιός εστί;»
Του έδωσαν την απάντησιν των Γραφών:
«Λέγουσιν αυτώ το Δαυίδ». Και προσέξτε τι απάντησιν δίδει ο Ιησούς Χριστός:
«Πώς διατί ο Δαυίδ με αποκαλεί εις τους ψαλμούς, Κύριόν του; Ει ουν Δαυίδ καλεί εμέ Κύριον,
πως υιός αυτού ειμί; Και ουδείς εδύνατο αυτώ αποκριθήναι…»
Ματθ. 22,42 λέγων· τί ὑμῖν δοκεῖ περὶ τοῦ Χριστοῦ; τίνος υἱός ἐστι; λέγουσιν αὐτῷ· τοῦ Δαυΐδ.
Ματθ. 22,43 λέγει αὐτοῖς· πῶς οὖν Δαυΐδ ἐν Πνεύματι Κύριον αὐτὸν καλεῖ λέγων,
Ματθ. 22,44 εἶπεν ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου, κάθου ἐκ δεξιῶν μου ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου;
Ματθ. 22,45 εἰ οὖν Δαυΐδ καλεῖ αὐτὸν Κύριον, πῶς υἱός αὐτοῦ ἐστι;
Ματθ. 22,46 καὶ οὐδεὶς ἐδύνατο αὐτῷ ἀποκριθῆναι λόγον, οὐδὲ ἐτόλμησέ τις ἀπ᾿ ἐκείνης τῆς ἡμέρας ἐπερωτῆσαι αὐτὸν οὐκέτι.
20. ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΑΘΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΥΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ….ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟΝ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ……
Ματθ. 1,15 …… Ἐλιοὺδ δὲ ἐγέννησε τὸν Ἐλεάζαρ, Ἐλεάζαρ δὲ ἐγέννησε τὸν Ματθάν, Ματθὰν δὲ ἐγέννησε τὸν Ἰακώβ,
Ματθ. 1,15 Ο Ελιούδ δε εγέννησε τον Ελεάζαρ, ο Ελεάζαρ δε εγέννησε τον Ματθάν, ο Ματθάν δε εγέννησε τον Ιακώβ.
Ματθ. 1,16 Ἰακὼβ δὲ ἐγέννησε τὸν Ἰωσὴφ τὸν ἄνδρα Μαρίας, ἐξ ἧς ἐγεννήθη Ἰησοῦς ὁ λεγόμενος Χριστός.
21. ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΔΕΝ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!
22.Ο Ιησούς πάνω στον σταυρό φώναξε του πατερά ΗΛΙ ΗΛΙ ο άλλος απόστολος γραφεί ΕΛΩΙ ΕΛΩΙ επειδή Ηλ=Ελ=φως =θεός οι φαρισαίοι καθότι δεν γνώριζαν την γλωσσά του θεώρησαν ότι φωνάζει του Ηλία , είναι γραμμένο στην ελληνική ο Ήλιος θεός καθώς και ο ελωι ως θεός πατέρας , ο Ιησούς μίλησε στον ουρανό ελληνικά καθότι είχε ελληνικές ρίζες,
23. Όταν ο Πιλάτος αποφάσισε να βάλουν στον σταυρό του Χριστού ΙΝΒΙ ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ οι φαρισαίοι διαμαρτυρήθηκαν και είπαν να φύγει το ιουδαίων να μήνη μόνο το Ναζωραίος , Ναζωραίος από την Ναζαρέτ γιατί άραγε το Ναζωραίος που είναι από την Ιουδαία και πάλι δεν τους ενοχλούσε ενώ το ιουδαίος τους ενοχλούσε ? για τον απλούστατο λόγο ότι η Ναζαρέτ ήταν ελληνική και δεν την υπολόγιζα ως Ιουδαία έτσι το Ναζωραίος δεν τους ενοχλούσε δεν ήταν της καταγωγής τους ,
24.Οταν ο Ιησούς παρουσιάστηκε μπροστά στο Πιλάτο αυτός του μίλησε στην ελληνική και τον ρώτησε από πού είναι γιατί θεωρητών ξένος για τους ιουδαίους ως κάτοικος της Ναζαρέτ τους ήταν ξένος γιαυτο και ο Πιλάτος ήθελε να μάθει από πού είναι.
25.Οι εβραίοι μέχρι σήμερα κάνουν περιτομή κάτι που οι έλληνες δεν έκαναν. ο Χριστός επειδή γεννήθηκε στην βηθλεέμ της Ιουδαίας οι γονείς του ήταν αναγκασμένοι να του κάνουν περιτομή ο νομός το επίβαλε. Αργότερα ο ίδιος κατάργησε αυτό το νόμο κάτι που μας δείχνει και πάλι ότι δεν ακολούθησε δικούς τους νομούς.
Γαλ. 5,4 κατηργήθητε ἀπὸ τοῦ Χριστοῦ οἵτινες ἐν νόμῳ δικαιοῦσθε, τῆς χάριτος ἐξεπέσατε·
Γαλ. 5,4 Σεις οι οποίοι επιμένετε και προσπαθήτε να εύρετε την δικαίωσιν δια του Νομου, δεν έχετε πλέον καμμίαν σχέσιν με τον Χριστόν
Γαλ. 5,6 Διότι εις την νέαν ζωήν και πολιτείαν την εν Χριστώ Ιησού, ούτε η περιτομή έχει καμμίαν ισχύν δια την δικαίωσιν ούτε η ακροβυστία, αλλά ισχύει μόνον η πίστις, η οποία εκδηλώνεται με τα έργα της ζωντανής και αληθινής αγάπης.
26. Όταν ο Χριστός είδε τους έλληνες Είπε « Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,23). το είπε αυτό για δυο λογούς γιατί γνώριζε ότι σε λίγες μέρες θα τον σταύρωναν και γιατί με το που είδε τους έλληνες ήξερε ότι μελλοντικά αυτοί θα τον δοξάσουν πρώτα , κάτι που έγινε γιατί οι απόστολοι από Ελλάδα άρχισαν , στην Ελλάδα άνθισε πρώτα ο Χριστιανισμός σήμα κατατεθέν σφραγίδα στην σημαία αυτής ο σταυρός!
27.Στην Ναζαρέτ κατοικούσαν έλληνες Φιλισταίοι Οι Φιλισταίοι ήταν λαός που κατοικούσε στη γη της Παλαιστίνης. Έδωσαν το όνομά τους στην ομώνυμη περιοχή και θεωρούνται οι μακρινοί πρόγονοι των σημερινών Παλαιστινίων Ανήκαν στους Λαούς της θάλασσας.
Το όνομα Παλαιστίνη προέρχεται από τους Φιλισταίους που είναι ελληνικό φύλο με καταγωγή από τους Αχαιούς από τη Μικρά Ασία και τα νησιά του αιγαίου πελάγους. Έφθασαν στη νότια ακτή της Παλαιστίνης σε διάφορα κύματα. Μια ομάδα έφθασε στις αρχές της ιστορικής περιόδου και εγκαταστάθηκε στη Γάζα. Μια άλλη ομάδα, προήλθε από την Κρήτη αφού είχε πρώτα απωθηθεί από τον Ράμσι ΙΙΙ το 1194 π.Χ. από μια απόπειρα εισβολής που είχαν κάνει στην Αίγυπτο. Αυτή η ομάδα των Κρητών κατέλαβε τη νότια παράκτια περιοχή, όπου ίδρυσαν πέντε πόλεις στην παράκτια πεδιάδα. Οι Φιλισταίοι ίδρυσαν αυτές τις πέντε πόλεις, και κάθε μια κυβερνιόταν από ένα βασιλιά όπως ήταν η συνήθεια των πόλεων κρατών στον ελληνικό κόσμο.
Αυτές οι πόλεις ονομάστηκαν ΝκάΘ (η Πατρίδα του Γολιάθ), Αστόθ, Έκρον, Γάζα, και Ασκάλον. Η γη των Φιλισταίων ονομαζόταν από τους Εβραίους «νεγέβ των Χερεθί», φράση η οποία σημαίνει «νότος των Κρητών»
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 1981:
«Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη…»
Φιλισταίοι =εκ της φυλής εστίν
δηλαδή είναι δικοί μας από την ιδίαν φυλή της Κρήτης ο Γιασε αραφατ ήξερε την Ιλιαδα και την οδύσσεια και ήταν πεπεισμένος ότι ήταν από την Κρήτη οι προγονοί τους οι Φιλισταίοι. οι τότε γείτονες τους στην Αίγυπτο τους είπαν ΠΕΛΕΣΤΕ(ΦΙΛΕΣΤΕ) και από εκεί έγινε το ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΙ.
ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ..
27.ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ γνώριζαν οι έλληνες πυθαγόρειοι κάτι που βλέπουμε να κατέχει ο Απόστολος Ιωάννης όταν έγραψε την αποκάλυψη και προφήτεψε χρόνια πριν το Barcode που χρησιμοποιούμε σήμερα σε όλα τα προϊόντα και όχι μόνον .Αριθμός του ανθρώπου είπε ότι θα είναι χξς=666. Εμφανές οι γνώσεις του Έλληνα μαθητή για την αριθμοσοφια και την γλωσσά αυτής .Βλέπουμε επίσης ότι επίλεξε την Πάτμο για να γράψει την Αποκάλυψη ένα προφητικό βιβλίο που θα βοηθούσε τους ανθρώπους αιώνες μετά.
28.ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ=
ΙΗΣΟΥΣ=ΕΛΛΗΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ=888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ= ΕΙΜΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ= ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ=888
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙ =Ο ΙΗΣΟΥΣ=958
Ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ=Ο ΑΛΗΘΗΣ ΘΕΟΣ=Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ=Ι.Χ.=610
Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ=ΙΗΣΟΥΣ ΕΣΤΙ= Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ= ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ=1403
Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΣΤΙΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ=Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΝ ΤΑΡΣΩ=2872
29.Βλεπουμε τον ίδιο τον Ιησού να επιλεγεί τα ελληνικά ονόματα των μαθητών του . ως κάτοικοι της Ιουδαίας πολλοί από αυτοί είχαν και το ελληνικό αλλά και το εβραϊκό όνομα τους .
ΣΑΥΛΟΣ=ΠΑΥΛΟΣ , Ο ΤΑΡΣΕΑΣ
ΣΙΜΟΣ=ΚΗΦΑΣ=ΠΕΤΡΟΣ
ΜΑΡΙΑΜ=ΜΑΡΙΑ
30.

Μαρία Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου