Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

O ΦΟΒΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΟ.

 
Γράφει η Θεοφανώ Πολυμέρη
O ΦΟΒΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΟ.
ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΗ ΟΛΟΥΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ , ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 850 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΝΑ, Ο ΝΑΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΠΟΙΑ ΒΛΑΒΗ. (ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΗΤΟ ΙΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΤΙΣΘΗ Ο ΝΕΟΣ). ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2019 ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ, ΞΕΣΠΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΩΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟΝ ΩΣ ΧΑΡΤΙΝΟΝ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟ ΚΑΠΝΟ. ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΝΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ Ο ΘΕΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ: ‘ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ’...
ΚΙ Ο ΘΕΑΤΗΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΗ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΘΕΑΘΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΙΛΕΚΟ ΝΑ ΚΙΝΗΤΑΙ ΥΠΟΠΤΩΣ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΗ ‘Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ), ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΙΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΙ - ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΗ- ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΙ ΤΩΝ ΜΗ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΠΟΣΟ « ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΕΡΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ Η ΕΙΔΗΣΙΣ ΟΤΙ « Ο ΙSIS ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ», ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ. ( ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ « ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Η ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ, ΠΟΥ ΣΕ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΊΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΡΕΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ.)
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ, ( ΘΕΣΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΩΣ ), ΚΑΘ΄ΟΤΙ ΕΓΕΝΟΝΤΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΗΣΑΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ, ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΩΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΙΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΡΤΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΛΙΒΟΜΕΘΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΟΥ. ΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ, ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΙΣΤΑΚΙΣ ΥΠΟΣΤΗ ΤΗΝ ΩΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΧΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΒΕΒΗΛΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΩΝ ΝΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΑΠΟΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΛΛΑ- ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ.
ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΗΔΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΝΗ ΤΟ ΚΑΘΕ « ΑΝΤΙΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ » ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΠΟΛΙΤΕΣ - ΟΜΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥ « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ » ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ. (ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΞ-ΑΧΡΕΙΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.) ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΠΙΒΑΛΗ Η ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ « ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ » ΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΗ ΜΑΖΑ.
Θεοφανώ Πολυμέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου