Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

ΟΤΑΝ Ο 'ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΡΙΖΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 27 Φεβρουαρίου 1953

  


ΟΤΑΝ Ο 'ΨΕΥΤΟΕΘΝΑΡΧΗΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΧΑΡΙΖΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ   
27 Φεβρουαρίου του 1953 υπογράφηκε στο Λονδίνο από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους. 
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 
Κοινοποιήστε να γεμίσουν τα χρονολόγια να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ...
ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 
Γιατί ο λαός, αγνοεί την ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ! 
Η περίπτωση του "Εθνάρχη" Καραμανλή είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική τής αθλιότητας και του παρασκηνίου, η οποία χαρακτηρίζει τη μεταπολεμική πολιτική ζωή τής χώρας. Το σύνολο της αθλιότητας, της φτώχειας και της δυστυχίας στην οποία έχει καθηλωθεί μεταπολεμικά η χώρα, οφείλεται σε αυτόν τον άθλιο. 
Ό,τι μας έχει "πληγώσει" και ό,τι μας έχει "αδικήσει" ως Έλληνες και ως πολίτες, φέρει την "υπογραφή" του. 
Οι γενιές τού μέλλοντος θα ξεχάσουν την προδοσία τού Εφιάλτη. 
Ο Ιστορικός αντίστοιχος όρος θα γίνει το όνομα “Καραμανλής” όρος, ο οποίος θα περιγράφει τον κορυφαίο προδότη της ελληνικής ιστορίας. 
Όταν ονομάζεις «Εθνάρχη» έναν τέτοιον άνθρωπο, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για Εμφύλιους και Μνημόνια. 
Γιατί ο βόθρος είναι που μας κυβερνάει εδώ και μισό αιώνα και αν δεν εξηγήσουμε τα συμβαίνοντα με όρους “βόθρου”, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουμε την ουσία των πραγμάτων. 
Αυτός, ο οποίος πάντα παρίστανε τον "ευπατρίδη", που "δάκρυζε" για τα εθνικά θέματα, ήταν στην πραγματικότητα μόνον "Ευταξίδης". "Κουφός", κυριολεκτικά και μεταφορικά, εφόσον ποτέ δεν "άκουσε" τα κελεύσματα της πατρίδας.
_____________________________________________________________________ 
Έγγραφο της CIA παρουσιάζει τον Κ. Καραμανλή ως συνεργάτη των ναζί στην Θεσσαλονίκη. «Καταγράφει» τους ισχυρισμούς του σφαγέα της Θεσσαλονίκης Μ. Μέρτεν που τους διατύπωσε τη δεκαετία του ΄60, όταν γλίτωσε από τις ελληνικές φυλακές... 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες , ένα έγγραφο – μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου σύμφωνα με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης συμπεριλαμβάνονταν σε λίστα πρακτόρων των ναζί κατά την κατοχή. Είναι όμως αποκάλυψη; Μάλλον πρόκειται για επανάληψη των διχαστικών ισχυρισμών ενός αδίστακτου ναζί που κάποτε έριξε δηλητήριο στην ελληνική πολιτική ζωή για να βγει ο ίδιος «λάδι». Τότε στα πρώτα χρόνια της μεταπολεμικής Ελλάδα ο πρώην διοικητής της Θεσσαλονίκης ο Μαξ Μέρτεν, που εξόντωσε τους Έλληνες Εβραίους τα κατάφερε μια χαρά. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της CIA, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε συνδράμει τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στη Θεσσαλονίκη στην εξόντωση των Εβραίων της πόλης. (προφανώς οι πληροφορίες προέρχονται από τον Μέρτεν). 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της CIA, στη δικογραφία που οδήγησε στην καταδίκη του εγκληματία πολέμου Άντολφ Άιχμαν υπήρχε πίνακας Ελλήνων πρακτόρων που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές και συγκεκριμένα με τον αξιωματικό Μαξ Μέρτεν, που πρωτοστάτησε στην εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το έγγραφο, στα ονόματα των πρακτόρων περιλαμβανόταν το όνομα του τότε Έλληνα πρωθυπουργού και επικεφαλής της ΕΡΕ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, καθώς και ενός καθηγητή Πανεπιστημίου ονόματι Πετρόπουλου. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών με καταγωγή από το Ισραήλ παρακολούθησε τη δίκη και έλαβε γνώση «ιδίοις όμμασι», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, των ευαίσθητων πληροφοριών που περιείχε ο πίνακας. Στη συνέχεια ειδοποίησε αρμοδίως την τότε ελληνική κυβέρνηση. 
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, η ελληνική κυβέρνηση μέσω της πρεσβείας στο Ισραήλ προέβη σε επίμονα διαβήματα ώστε να μη δημοσιοποιηθεί με κανέναν τρόπο ο επίμαχος πίνακας και αποκαλυφθεί το όνομα του πρωθυπουργού. Πράγματι, αναφέρει το έγγραφο, ο εισαγγελέας της δίκης, Χάουσνερ, δεν χρησιμοποίησε τα στοιχεία του πίνακα στη δίκη. . Η υπόθεση Μαξ Μέρτεν Η ιστορία αναδείχθηκε το 1959 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε στη βουλή νομοσχέδιο περί αναστολής διώξεως των εγκληματιών πολέμου και ενώ ο Μαξ Μέρτεν βρισκόταν στην φυλακή! Ο αποκαλούμενος δήμιος της Θεσσαλονίκης είχε συλληφθεί εντελώς τυχαία το 1957 ενώ είχε έρθει στην Αθήνα για να παραστεί σε δίκη ενός συμπατριώτη του ως μάρτυρας υπεράσπισης. Τελικά στο εδώλιο κάθισε ο Μέρτεν κατηγορούμενος για την εξόντωση 50 χιλιάδων Εβραίων. 
Η δίκη του συγκλόνισε το πανελλήνιο και ο Γερμανός καταδικάστηκε. Αποφυλακίστηκε όμως νύχτα, στις 5 Νοεμβρίου του 59 και απελάθηκε, προφανώς ύστερα από συμφωνία με τη Γερμανική κυβέρνηση. Όταν έφτασε στη Γερμανία και αισθάνθηκε ασφαλής, πέρασε στην αντεπίθεση και κατήγγειλε τον Καραμανλή μέσω Σπήγκελ ότι αυτός και οι συνεργάτες του ήταν «έμμισθοι πληροφοριοδότες των γερμανικών αρχών κατοχής και για τις πολύτιμες πληροφορίες που είχαν δώσει σχετικά με την Αντίσταση, πήραν ανταμοιβή από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων». Δεν παρουσίασε όμως ποτέ σοβαρά στοιχεία που να δένουν τους ισχυρισμούς του. Η ελληνική κυβέρνηση τότε απάντησε σε υψηλούς τόνους ότι ο Καραμανλής ουδέποτε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της κατοχής . Στην συνέχεια κατατέθηκαν μηνύσεις επί συκοφαντία.... 

Δείτε το έγγραφο στον ιστότοπο της CIA ΕΔΩ: https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/MERTEN%2C%20MAX_0081.pdf

https://newradiofmb.blogspot.com/2019/04/27-1953.html?fbclid=IwAR0W9xXptayoOMkSnln00QieWfS-TUWBvSHWb_2cjOxDG5RJNkudfIZCC0w 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου