Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019

Να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε «Αρχαία Μακεδονία».


 

του κ. Πέτρου Χασάπη

 • Να καταργηθούν οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί «Δυτική – Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία» και να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε «Αρχαία Μακεδονία».
Αν δεν δράσουμε γρήγορα, κινδυνεύουμε τελικά, η Μακεδονία μας να χαρακτηριστεί διεθνώς ως «Νότια Μακεδονία». Αυτό θα είναι η απόλυτη ήττα, ο απόλυτος κίνδυνος για την ασφάλεια της Μακεδονίας και της χώρας. Όταν μάλιστα εμείς οι ίδιοι διατηρούμε γεωγραφικές διαιρέσεις του τύπου «Ανατολική – Κεντρική – Δυτική Μακεδονία», τότε αυτό δένει απόλυτα με το «Βόρεια Μακεδονία» και φυσικά στη συνέχεια και με το «Νότια Μακεδονία».
 


  Τι θα επιτευχθεί με την μετονομασία ολόκληρης της Μακεδονίας σε «Αρχαία Μακεδονία»:
 
(1) Θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να ονομαστεί η Μακεδονία μας «Νότια Μακεδονία», κατοχυρώνοντας την ονομασία «Αρχαία Μακεδονία» και στα αγγλικά «Ancient Macedonia», όπως στα σχέδια χαρτών.
 Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι αυτοτελής γεωγραφικός προσδιορισμός. Είναι γεωγραφικός ετεροπροσδιορισμός ως προς κάτι άλλο που με λογική συνέπεια είναι η «Νότια Μακεδονία».
 • Και δεν μπήκε τυχαία. Μπήκε σκόπιμα για να δημιουργήσει μελλοντικό γεωπολιτικό πρόβλημα για να κάνουν πολιτικά παιχνίδια οι διεθνείς «προστάτες». 
Επομένως εμείς πρέπει να σπεύσουμε και να ακυρώσουμε αυτόν τον κίνδυνο, αυτό-ονομάζοντας το άλλο μέρος του ετεροπροσδιορισμού ως «Αρχαία Μακεδονία», αντί για το «Νότια Μακεδονία» το οποίο υπονοείται έμμεσα από τη Συνθήκη


 (2) Θα εκνευρίσει τους Σκοπιανούς και θα τους ωθήσει σε σπασμωδικές κινήσεις και παραβιάσεις τη Συνθήκης, κάτι που θα μας βοηθήσει στην εύκολη λύση της ή ακόμα και στην ακύρωσή της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνοι που θέλησαν να στήσουν τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στήριξαν όλη την προπαγανδιστική τους προσπάθεια πάνω στο μύθευμα ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Επομένως ο ιστορικά ορθός χαρακτηρισμός της Μακεδονίας μας ως «Αρχαίας Μακεδονίας» θα δημιουργήσει εκνευρισμό στην σκοπιανή ελίτ και θα την οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις.

(3) Θα έχουμε την ευχέρεια να μετονομάσουμε αντίστοιχα όλες τις ονομασίες κτιρίων (Πανεπιστήμιο, αεροδρόμιο, υπουργείο κ.λ.π. με τον ανωτέρω επιθετικό προσδιορισμό), αλλά και προϊόντα με αυτή την ονομασία, αποφεύγοντας διεθνή σύγχυση. Διαφορετικά, πέρα από το «Νότια Μακεδονία», θα υπάρξουν και οικονομική σύγχυση και εμπορικά προβλήματα.

(4) Θα διατηρήσουμε όλα τα οφέλη του τουρισμού, αφού ολόκληρος ο πλανήτης θα γνωρίζει πως αν θέλει να δει αρχαιότητες, θα πρέπει να έρθει στην πηγή, στην «Αρχαία Μακεδονία».

(5) Θα διατηρήσουμε αλώβητη την αρχαία ελληνική ιστορία μας και θα είναι πάντα ταυτισμένη με τη συγκεκριμένη ελληνική γεωγραφική περιοχή.

(6) Δύσκολα θα αποτολμηθεί, με ενίσχυση των ξένων «προστατών», η διακινδύνευση και η αρπαγή εδαφών της Μακεδονίας μας, όταν διεθνώς θα ορίζεται πολιτιστικά ως ένας αρχαίος ελληνικός χώρος.

(7) Και το σημαντικότερο. Η συγκεκριμένη ενέργεια καλύπτεται απόλυτα από τα άρθρα 3 παρ. 1 και 7 παρ. 1, 2 και 3 της υπογραφείσας Συνθήκης των Πρεσπών και έτσι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για παραβίαση της συνθήκης.


3 σχόλια:

 1. Πολύ σωστή η τοποθέτιση. Χωρίς να παραβιάσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, μπορούμε να προστατέψουμε τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τους σημερινούς Έλληνες κατοίκους της Μακεδονίας και να εκνευρίσουμε τους Σκοπιανούς. Όμως με τους ενορχηστρωτές της συμφωνίας τι θα γίνει; θα επιτρέψουν να κάνουμε αυτή τη "μικρή" αλλαγή στο όνομα της δικής μας Μακεδονίας;Και ως ενορχηστρωτές εννοώ το ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) και Γερμανία(ΕΕ) και όσοι θα έχουν ωφέλη από τη συμφωνία στο μέλλον, κοντινό ή μακρινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ σωστή η τοποθέτιση. Χωρίς να παραβιάσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, μπορούμε να προστατέψουμε τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τους σημερινούς Έλληνες κατοίκους της Μακεδονίας και να εκνευρίσουμε τους Σκοπιανούς. Όμως με τους ενορχηστρωτές της συμφωνίας τι θα γίνει; θα επιτρέψουν να κάνουμε αυτή τη "μικρή" αλλαγή στο όνομα της δικής μας Μακεδονίας;Και ως ενορχηστρωτές εννοώ το ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) και Γερμανία(ΕΕ) και όσοι θα έχουν ωφέλη από τη συμφωνία στο μέλλον, κοντινό ή μακρινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οι ενορχηστρωτές φιλε μου κανουν την δουλειά τους, αλλά κι εμεις πρέπει να την συνδιάζουμε με τα δικά μας συμφέροντα και για να γινει αυτό χρειάζεται κυβερνηση με δυναμη, δυστυχώς οι κυβερνησεις που πέρασαν τα τελευταία χρονια ηταν κυβερνήσεις του βολέματος και της δουλοπρέπειας... Οι εκλογές εφτασαν, ας τους πετάξουμε έξω όλους αυτούς και να βαλουμε νεα κομματα.

   Διαγραφή