Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Τιμούμε την φιλόσοφο Υπατία, την ουσιαστική εκπρόσωπο της Παιδείας
Γράφει η Γεωργία Αλτιντασιωτου

Η φιλόσοφος Υπατία είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που μεταβλήθηκε σε θρύλο.
 Έναν θρύλο που διδάσκει και στέλνει τα μηνύματα της ακόμη και μέχρι σήμερα.
Η φιλοσοφία στηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και αυτή ακριβώς είναι η ανωτερότητα της. Κι εμείς τιμούμε την φιλόσοφο Υπατία, την ουσιαστική εκπρόσωπο της Παιδείας, της γυναίκας, της ισότητας των δυο φύλων και της επιστήμης, αποκαλύπτοντας την ιστορική πραγματικότητα για την Ζωή της και την δολοφονία της έτσι όπως κάποιοι την διέπραξαν.
Η Υπατία, η θρυλική αυτή Ελληνίδα αποτελεί το σύμβολο του φωτός του Ελληνικού πνεύματος και του Ελληνικού πολιτισμού. Σύμβολο της επανελληνισης, με βάση το πλαίσιο των αξιών και της φιλοσοφίας που δημιούργησαν τον πολιτισμό που τόσο θαυμάζουμε.
Σηματοδοτεί την διαφορετικότητα μας στο σημερινό γίγνεσθαι. Μια πράξη διαφοροποίησης πνευματικών ανθρώπων που στοχεύουν στην αναγέννηση του Ελληνικού πολιτισμού, με βάση τις αξίες που τον δημιούργησαν.
Είναι το πρώτο και μοναδικό σύμβολο ισότητας των δύο φύλων, ανδρών και γυναικών. Στέλνει το μήνυμα , να μην υποτασσόμαστε σε κάθε τυραννική εξουσία που θέλει να μας ελέγχει και να μειώνει τα δικαιώματα μας. Να μην αποδεχόμαστε τον έλεγχο στη σκέψη και τη ζωή μας, την μείωση των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική αδικία και τον σκοταδισμό. Αλλά να επιδιώκουμε την ελευθερία, την ισότητα , την δικαιοσύνη, την ευδαιμονία για όλους. Να προάγουμε την φιλοσοφία, τις επιστήμες, τον πολιτισμό, την τεχνολογία για να διευκολύνει τη ζωή μας. Να επιλέγουμε το φως του ελληνικού πνεύματος, του πολιτισμού και του τρόπου ζωής. Και όλα αυτά συντελούν στην ευτυχία μας που είναι το σημερινό και διαχρονικό ζητούμενο. Η Υπατία με το έργο της μας προτρέπει στην επιθυμία της προσωπικής μας αλλαγής και αναγέννησης.
Με τον άδικο και απάνθρωπο θάνατο της , έστειλε το μοναδικό και πραγματοποιήσιμο φυσικό μήνυμα της αθανασίας και αιωνιότητας. Η αθανασία και η αιωνιότητα δεν χαρίζονται από τους Θεούς . Κερδίζονται με αγώνες και προσφορά χρήσιμου και ωφέλιμου κοινωνικού έργου. 

Η Υπατία λοιπόν για το έργο της μεταβλήθηκε σε αιώνιο και αθάνατο θρύλο. 
Η λάμψη της και ο τραγικός της θάνατος παραλληλίζονται με τη λάμψη του Ελληνικού πολιτισμού και την τραγική καταστροφή του. Και ο θεσμός αυτός είναι μήνυμα ειρήνης πολιτισμού και παραδειγματισμού ώστε να μην ξαναγραφτούν μαύρες σελίδες πολιτικού και θρησκευτικού φανατισμού και μήνυμα ελπίδας για Αναγέννηση.

 Γεωργία Αλτιντασιωτου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

Τιμούμε την ελληνική Παιδεία και τα ελληνικά Γράμματα
στο πρόσωπο της μεγάλης φιλοσόφου και μαθηματικού
Υπατίας της Αλεξανδρινής.
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11π.μ. , ξενοδοχείο "Park Hotel". - Θεσσαλονίκης
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος «Προμηθεύς Πυρφόρος» - Κήπος της Ελεύθερης Σκέψης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδος μας να τιμήσουν την μεγάλη αυτή μορφή, την σπουδαία Γυναίκα, την μεγάλη φιλόσοφο Υπατία!!

Γεωργία Αλτιντασιωτου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου