Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Μόνο οι μεγάλες προσδοκίες, δημιουργούν μεγάλους ηγέτες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Γράφει η Ελένη Μανιωράκη
Το δικαίωμα της αντίθετης άποψης

Ζούμε τώρα και κάποια χρόνια την πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων μας. Αξίες θεμελιωμένες καταργούνται η αλλαξοπιστούν. Έννοιες ιερές διαχρονικά αποδεκτές, αμφισβητούνται.
«Το Όμαιμον ,το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον, το ομότροπον» έννοιες που αποτέλεσαν μέχρι τώρα το συνθετικό ιστό του Ελληνικού Έθνους απαξιωτικά λοιδορούνται κι εξορίζονται από το ελληνικό λεξιλόγιο.
Ο κόσμος μας αναποδογύρισε κι εμείς δεν βάλαμε ένα χεράκι να τον ανασηκώσουμε, γιατί μας έπεισαν ότι για όλα φταίμε εμείς. Κι όταν όλα ήταν έτοιμα και για καλό μας βέβαια, άρχισαν να ξεπουλούν την πατρίδα μας. Για εκατό χρόνια καμιά από τις πλουτοφόρες πηγές μας δεν θα μας ανήκει.Αμέσως μετά έντεχνα και μεθοδικά άρχισαν να παζαρεύουν την Εθνική μας κυριαρχία. Η αποδόμηση του Εθνικού μας ΕΓΩ είχε συντελεστεί χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.
Η υποχρέωση «να αγαπώ και να σέβομαι την πατρίδα των άλλων» και «το δικαίωμα της αντίθετης γνώμης» έγιναν γλειφιτζούρι στο στόμα των Εθνομηδενιστών. Κι είναι νοσηρό να δίνεις την ίδια ισχύ και σημασία σε όλες τις γνώμες. Διαβάσετε, συγκρίνετε και κρίνετε τις παρακάτω διαφορετικές γνώμες.
-"Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιότερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον........" Αυτά μας διδάσκει ο Σωκράτης στον διάλογο "Κρίτων" Αυτή η άποψη των αρχαίων Ελλήνων για την πατρίδα
-'Στην σημερινή Ελλάδα για τους πολιτικούς μας η λέξη "πατρίς" όχι μόνον έχει απαξιωθεί, αλλά και απουσιάζει από το λεξιλόγιο τους.
Αντ' αυτής χρησιμοποιούν άλλες λέξεις, όπως "ο τόπος", "η χώρα".
-« Η Μακεδονία είναι μία κι είναι Ελληνική» διακηρύττει με λαβωμένη την Εθνική του Συνείδηση ο παραπλανημένος Ελληνικός λαός.
-«Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, υπάρχουν Μακεδονίες κι άλλων κι όταν ακούμε την ιαχή για τη Μακεδονία που είναι μια και ελληνική, αυτό εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός διακηρύττει ο κος Φίλης. Διαλέγετε και παίρνετε.
-«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου... φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, δεδομένου ότι υπάρχουν ισχυρές διεθνείς δυνάμεις που έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων, η μόνη λύση το δημοψήφισμα »,διακηρύττει από βήματος ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης.
-Δεν ενδιαφέρει την ιερή σύνοδο , το όνομα Μακεδονία για μια γειτονική χώρα, ούτε ενδιαφέρει η Ελληνική ιστορία. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Δεν χρειάζονται άλλα συλλαλητήρια. |
Δυο γνώμες διαφορετικές αλλά για τους Έλληνες ποια η ισχύ εκάστης;
-Η Μακεδονία ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική πιστεύει ακράδαντα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το μαρτυρούν οι ιστορικές μνήμες, τα αρχαία μνημεία, το μαρτυρά το φτερούγισμα της ψυχής μας κι όσοι την προδώσουν θα κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία.
Κι η άλλη άποψη έρχεται έξωθεν.
-Η κυρία Μέρκελ δια του Γερμανικού Τύπου μας διεμήνυσε αυτά που ειπώθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον μεγάλο ηγέτη Τσίπρα
«Από τη στιγμή που η «Μακεδονία» (Σκόπια) αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα την ταλαιπωρεί και τη μποϊκοτάρει. Θεωρούν (οι Έλληνες) ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και η αναγωγή στον κατακτητή Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο (356-323 π.Χ) ανήκει μόνο σε αυτούς» και συνεχίζει ειρωνικά. «Αλλά το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου». Με ποιων την άποψη είσαι;
Αλήθεια πιο ζόρι τραβούσε η Μέρκελ κι ήρθε να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση, τις υποχρεώσεις της; Γιατί πρέπει πάντα να έχουμε στην πλάτης μας αυτά που ξένοι μας υπαγορεύουν ακόμη κι αν είναι επιζήμια για τον τόπο μας; Γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες υπακούουν στις εντολές τους; Πιέζονται λένε. Να μας γνωστοποιήσουν ποιες οι απειλές ,να πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις και να μην τα φορτώνεστε εσείς οι αθώοι. Μήπως είναι δελεαστικές οι απειλές; Αλλιώς πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο της υπεράσπισης της άλλης άποψης αφού είναι επιβλαβής για τον ελληνικό λαό.
Πολλές οι γνώμες κι οι απόψεις κι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ,όσο αφορά την προσωπική του επιλογή, όταν όμως πρόκειται για το μέλλον ενός λαού, αυτή η διαφορετική άποψη όπως τίθεται τώρα μπορεί να θεωρεί και ως προδοσία.
Με αυτήν την λογικοί ο Εφιάλτες κι οι δοσίλογοι μπορούν να επικαλεστούν το δικαίωμα της άλλης γνώμης και να απαιτήσουν σεβασμό σε αυτή. Όχι, οι εκάστοτε προδότες δεν έχουν απλά μια «αντίθετη άποψη», απλώς είναι εχθροί της πατρίδος τους.
Ενημερώστε μας προς τι τόση εμμονή στις ξένες αποφάσεις.
Τι κερδίσαμε, τι χάσαμε! Τι δώσαμε τι πήραμε, τι έχουμε τι θα μας μείνει! Εφταφάνερα τα ερωτήματα! Υποστείλαμε την σημαία της Εθνικής μας ταυτότητος και την μοιραστήκαμε με έναν ανύπαρκτο λαό και του χαρίσαμε άνευ ανταλλάγματος γλώσσα, ιστορία, ιθαγένεια. Ο Ελληνικός λαός που δεν σηκώθηκε από την πολυθρόνα της αδράνειας όταν έχασε, περιουσία, μισθούς , τον ανθό της γνώσης, τώρα βγήκε από το λήθαργο του. Αλλοίμονο όλα χαμένα, αλλά την Εθνική του συνείδηση δεν θα την ξεπουλήσει . Κι όμως συμβαίνει κάτι τρομερό.
Οι Έλληνες χωρισμένοι στα δύο. Είναι επικίνδυνο το διχαστικό φαινόμενο που προωθεί η τοξική αυτή συμφωνία.Το ζήσαμε. Έχουν περάσει τόσα χρόνια κι όμως δεν λέει να πεθάνει.
Βρυκολιάκιασε αυτός ο διχασμός και με την πρώτη εμφανίζεται και σημαδεύει τα καινούρια. Έλληνες, μόνο ενωμένοι μεγαλουργήσαμε. Πολλά τα συμφέροντα των μεγάλων κι εμείς λίγοι, αλλά ξεχωριστοί.
Η Ελλάδα που πρωτεύει στον αθλητισμό, στις τέχνες, στην ευρεσιτεχνίες, στην έρευνα, ζητιάνα στα πόδια μιας κακής μητριάς Ευρώπης, είναι υποχρεωμένη να υπακούει σε προσταγές που μειώνουν το Εθνικό της μεγαλείο . Να σου γίνει μάθημα Έλληνα ότι ηγέτες που εσύ επέλεξες πρόδωσαν τα οράματα σου. Ποια τα οράματα σου λαέ μου; Να ξέρεις ότι μόνο οι μεγάλες προσδοκίες, δημιουργούν μεγάλους ηγέτες.
ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ
(δασκάλα, λογοτέχνις)

Ελένη Μανιωράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου