Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Ξεσηκώνονται οι Έλληνες στη Χίο: «Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους μετανάστες στο νησί μας» – Οργή για το χάος από το μεταναστευτικό


Ανάστατοι γονείς στη Χίο απέστειλαν επίσημη ειδοποίηση στους διευθυντές των σχολείων στο νησί, προτρέποντάς τους να διδάξουν τα παιδιά των προσφύγων στο κέντρο υποδοχής του νησιού για τους μετανάστες και όχι στα τοπικά δημόσια σχολεία.
Να μη λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα σχολεία του νησιού, αλλά αυτές να δημιουργηθούν μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ, ζητούν 1.130 γονείς μαθητών της Χίου, με εξώδικο που έστειλαν στους διευθυντές των σχολείων καθώς και στους διευθυντές της τοπικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η διαμαρτυρία τους αυτή κοινοποιήθηκε με δικαστικούς επιμελητές στο υπουργείο Παιδείας και σε φορείς της εκπαίδευσης, στον αντιπεριφερειάρχη Χίου και στον δήμαρχο του νησιού, στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου.
Στο εξώδικό τους, οι 1.130 γονείς σημειώνουν ότι το δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση όχι μόνο είναι απολύτως σεβαστό, αλλά αποτελεί εκτός των άλλων υποχρέωση του κράτους να το κάνει πράξη χωρίς τη συμμετοχή των Μ.Κ.Ο.
«Εμείς, οι κάτοικοι των νησιών αυτών, είμαστε εκείνοι που έχουμε επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος αυτής της κατάστασης, κάτι που δεν φαίνεται όμως να θέλουν να κατανοήσουν, σε πρακτικό τουλάχιστον επίπεδο, οι ιθύνοντες. Είναι όμως ο σχεδιασμός του υπουργείου σωστά μελετημένος σε όλες τις παραμέτρους του και τέτοιος που να λειτουργήσει το εγχείρημα υπέρ όλων των παιδιών;» διερωτώνται.
Η κατάσταση αυτή συνδέεται με τις πολυάριθμες μολυσματικές ασθένειες, φορείς των οποίων είναι αρκετά παιδιά μεταναστών και προσφύγων, καθώς και το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν ελληνικά και ανήκουν σε άλλη θρησκεία, η οποία, σύμφωνα με τους γονείς, θα περιπλέξει την όλη κατάσταση στο σχολείο και θα αλλάξει πολλούς κανόνες.
Αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει όμως για πρώτη φορά. Μια παρόμοια ιστορία παρατηρήθηκε και στην Αθήνα, όταν οι κάτοικοι της περιοχής του Περάματος διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεκπαίδευση των παιδιών τους με παιδιά προσφύγων και παράνομων μεταναστών, κάτι που έγινε και στο Ωραιόκαστρο, αλλά και στην Λέσβο, όταν οι γονείς, διαμαρτυρόμενοι, έβαζαν κλειδαριές στην πόρτα του σχολείου.
Περισσότερα στο: https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%af%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου