Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

OI ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Μόνο που να το σκέπτεσαι αυτό, ότι από αυτοκρατορία, μας κατάντησαν ένα μικρό κρατίδιο. Είναι να σε κάνει να τρελαίνεσαι. Το θέμα θα το εξετάσουμε ιστορικά. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο Μέγιστος των Ελλήνων Μ. Αλέξανδρος δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που υπήρξαν μέχρι σήμερα στη Γη. Αυτό όμως που ήταν και το πιο σημαντικό, ήταν η μετάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στους λαούς της Αυτοκρατορίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, κατά τους μετέπειτα χρόνους επί των διάδοχων του, η πλειοψηφία των λαών να εξελληνίζονταν οικιοθελώς, γιατί θαύμαζαν τους Έλληνες και τον πολιτισμό τους και ήθελαν να τους μοιάσουν. Ειδικά οι λαοί της Μ. Ασίας, της Αιγύπτου, της Συρίας, της Πλαστίνης, αλλά και άλλοι. Η Ελληνική γλώσσα είχε καταστεί κυρίαρχος, των άλλων γλωσσών. Θα έλεγα η παγκόσμιος γλώσσα της εποχής εκείνης, και η οποία και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των λαών αυτών.
Στη συνέχεια στο άρθρο αυτό τους Έλληνες μαζί με τους εξελληνισμένους Έλληνες θα τους αποκαλώ Ελληνόφωνους.
Μετά την κατάκτηση όλων των λαών αυτών από τους Ρωμαίους, οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να επιβάλουν την γλώσσα τους τα Λατινικά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η Ελληνική γλώσσα και αυτός ο ανεπανάληπτος Ελληνικός πολιτισμός, κατάφερε το αδιανόητο, την πολιτισμική κυριαρχία των Ελλήνων επί των Ρωμαίων. Είναι άλλωστε γνωστή η έκφραση του Ρωμαίου ποιητή Οράτιου: «μπορεί οι Ρωμαίοι να επεβλήθησαν επί των Ελλήνων δια των όπλων, οι Έλληνες όμως τους επεβλήθησαν με τον πολιτισμό τους».
Τα χρόνια που ακολούθησαν οι Ελληνόφωνες που ξεχώριζαν από τους άλλους λαούς για την πολιτισμική τους ανωτερότητα, έχαιραν ιδιαιτέρας εκτίμησης από τους Ρωμαίους. Στις απογραφές που έκαναν οι Ρωμαίοι για διάφορους λόγους, κυρίως στρατιωτικούς. Τα χρόνια προ του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου οι Ελληνόφωνες έφθαναν σε όλη την αυτοκρατορία τα σαράντα εκατομμύρια, (40 000 000). Ήσαν δε και ο πολυπληθέστερος λαός της Αυτοκρατορίας, που είχε πάνω από 80 000 000 πληθυσμό.
Ο Ελληνικός πολιτισμός και Ελληνική γλώσσα καθόριζαν πλέον την εξέλιξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όλα αυτά έδειχναν και ειδικά η Ελληνική γλώσσα, ότι αυτοκρατορία, είχε πάρει το δρόμο να εξελιχθεί σε μια Ελληνική Αυτοκρατορία. Αυτό έγινε πραγματικότητα το 530 επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού, με την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας ως επίσημη γλώσσα της αυτοκρατορίας. Αλλά με μια τραγική διαφορά είχαν εξοντωθεί τα εκατομμύρια των Ελληνοφώνων. Όλοι οι σοφοί και οι μορφωμένοι Έλληνες, που θα συνέχιζαν την πρόοδο και τον Ελληνικό πολιτισμό δεν έμεινε κανένας. Οι μόνοι εναπομείναντες ήσαν αυτοί που έμαθαν το «κυριελέησον» και το «αληλούια».
Υπεύθυνοι για αυτή την γενοκτονία κατά των Ελλήνων ήσαν όλοι οι αυτοκράτορες από τον Κωνσταντίνο και μετά πλην του Ιουλιανού. Αλλά αυτοί δεν υπάρχουν να ζητήσουμε ευθύνες.
Υπάρχουν όμως σήμερα οι διάδοχοι των άλλων υπευθύνων που συνετέλεσαν σε αυτήν την γενοκτονία. Σχεδόν όλοι οι χριστιανοπατέρες του μεσαίωνα εγκλημάτησαν κατά των Ελληνοφώνων. Κορυφαίος ηθικός αυτουργός ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος , που μάλλον έπρεπε να λέγετε (βρομόστομος). Και ακολουθούν πλήθος άλλων, που είναι χρονοβόρο να τους αναφέρεις έναν έναν ονομαστικά
Το σημερινό παπαδαριό που είναι η συνέχεια του μεσαιωνικού παπαδαριού, που αν οι συνθήκες το επέτρεπαν θα συνέχιζαν τα εγκλήματα των προκατόχων τους, και αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους Έλληνες για τα εγκλήματα των προκατόχων τους, σιωπούν αν και τα γνωρίζουν πολύ καλά. Έχουν όμως το θράσος να θέλουν να επεμβαίνουν σε θέματα παιδείας, γιατί πρέπει οι Έλληνες να ασπαστούν τις θρησκευτικές τους ανοησίες.
Κατηγορούμε τους Τούρκους για την κατάκτηση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, λάθος, το Βυζαντινό κατεστημένο και το παπαδαριό διαμόρφωσαν την κατάσταση που ευνόησε την κυριαρχία των Τούρκων. Για να σταθεί μια αυτοκρατορία πρέπει οι πολίτες της να αγαπούν την χώρα τους, και να μάχονται για την ακεραιότητα της, οι Έλληνες στο παρελθόν που είχαν Ελληνική συνείδηση, νίκησαν στο Μαραθώνα, νίκησαν στη Σαλαμίνα νίκησαν στις Πλαταιές, αν και πολύ λιγότεροι από τον εχθρό, που ήταν μια οργανωμένη Περσική αυτοκρατορία. Αν υπήρχαν τα εκατομμύρια των Ελληνοφώνων με την Ελληνική τους συνείδηση δεν υπήρχε περίπτωση αυτά τα Τούρκικα ασκέρια ούτε καν να εισέλθουν στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Στο βυζάντιο δεν υπήρχε Ελληνική συνείδηση, δεν τολμούσε κανείς να πει το «είμαι Έλλην», γιατί οι τζιχαντιστές (παραβολάνοι) του χριστιανισμού σε αποκεφάλιζαν αμέσως και επί τόπου χωρίς καμία διαδικασία. Οι σημερινοί τζιχαντιστές του Ισλάμ, δεν είναι τίποτα αν τους συγκρίνουμε με τους Βυζαντινούς δολοφόνους. Οι Βυζαντινοί δολοφόνοι εξόντωσαν καθ’ όλη την διάρκεια του μεσαίωνα περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια Ελληνόφωνες. Ήταν η μεγαλύτερη γενοκτονία που διαπράχτηκε στην Ευρώπη.
Αυτοί λοιπόν είναι οι νεκροθάφτες, του Ελληνικού πολιτισμού, και οι δολοφόνοι του Ελληνικού πληθυσμού, και αυτοί είναι οι αίτιοι που από αυτοκρατορία μας κατάντησαν «κρατίδιο».
Η Ιερά Εξέταση της Δύσης ωχριά ενώ ο Χίτλερ φαντάζει ...;μικρός μπροστά στην αγριότητα των βυζαντινών χριστιανών και το Ολοκαύτωμα που υπέστησαν οι Έλληνες. Ο Θεοδόσιος ακόμη ένας Μεγάλος της Βυζαντινο-ορθοδοξίας θα συνεχίσει με αμείωτο ζήλο τις καταστροφές και τις σφαγές των Ελλήνων. Θα κηρύξει εκτός νόμου κάθε άλλη θρησκεία πλην της χριστιανικής και θα απαγορεύσει τους Ολυμπιακούς αγώνες για τους οποίους όλοι σήμερα οι ελληνορθόδοξοι καμαρώνουν . «Την εποχή εκείνη έγινε μεγάλη σφαγή των ελλήνων με την διαταγή που επέβαλλε να θανατώνονται άλλοι με φωτιά και άλλοι με ξίφος.» Η Ολυμπία λεηλατείται και κατεδαφίζεται ο ναός του Διός εδώ ο ιστορικός Γρηγορόβιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ΑΠΩΛΕΤΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΑΣ».
Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, και έντονα αισθήματα, «οργής» «μίσους» «εκδίκησης» ξεπηδούν από μέσα μου αναλογιζόμενος τα πάθη των τότε Ελλήνων, που το μόνο που ήθελαν ήταν να παραμείνουν Έλληνες.
Τώρα αυτό που μπορούν να κάνουν το σημερινό «παπαδαριό» είναι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τους Έλληνες για τα εγκλήματα των προκατόχων τους. Τότε και εγώ θα σταματήσω να τους κατηγορώ ότι κουκουλώνουν την γενοκτονία που διέπραξαν οι προκάτοχοι των τον μεσαίωνα, εις βάρος του έθνους των Ελλήνων.
Ιωαννης Θεοδωροπουλος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου