Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμό της ...πλάκας - Μα καλά, δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Ωρέ παιδιά, ώρες-ώρες απορώ με το κριτήριό σας. Όλη μέρα σήμερα ασχολείστε μ’ αυτόν τον ανασχηματισμό της ...πλάκας και το πρόβλημα όλων σας είναι η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Λες κι αν στη θέση της Παπαπώστα, του Καλογήρου, του Αραχωβίτη, της Ξενογιαννακοπούλου κουλουπού-κουλουπού, ήταν κάποιοι άλλοι, θα άλλαζε κάτι.
Μα καλά, δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα, πως εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, καμία σημασία δεν έχει ποιος διευθύνει το ένα ή το άλλο υπουργείο; Δεν το ξέρετε πως τα νομοσχέδια –όλα τα νομοσχέδια!- έρχονται έτοιμα απ’ έξω και απλά απαιτούν την τυπική επικύρωσή τους;
Αχυράνθρωποι είναι όλοι! Πάρτε το απόφαση πια και πάψτε να διηλίζετε τον κώνωπα. Και οι νυν και οι πρώην και οι επόμενοι... Ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Κι αυτό όχι τώρα λόγω μνημονίων, αλλά ανέκαθεν, και κυρίως από τότε που παραδοθήκαμε αμαχητί στην Ε.Ε. αλλά και πριν απ’ αυτήν, στην ΕΟΚ. Ειδικά από τότε που τους παραχωρήσαμε και το αποκλειστικό δικαίωμα εκτύπωσης του νομίσματός που χρησιμοποιούμε για τις συναλλαγές μας.
Ξεχάσατε ωρέ, εκείνη την περιβόητη ρήση του Rothschild: «Δώστε μου τον έλεγχο του νομίσματος ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους»;
Ξεκολλάτε λοιπόν, με τα ονόματα των εκάστοτε υπουργών. Ακόμα και η ιδιότητα μόστρα είναι. Έτσι, για τους τύπους. Διεκπεραιωτές είναι τα ανθρωπάρια. Ούτε καν για φτύσιμο!
Κι εσείς ασχολείστε μαζί τους; Δεν το καταλαβαίνετε πως τους προσδίδετε αξία, που ούτε έχουν, ούτε δικαιούνται, ούτε τους αρμόζει;
Τα παλιά τα χρόνια, όταν ήθελαν οι παππούδες μας να καταδείξουν το μέγεθος της παλιανθρωπιάς ενός απατεώνα, λέγανε ότι είναι χειρότερος και από υπουργό. Τώρα δεν ισχύει ούτε αυτό. Καθότι, τώρα πια, η σύγκριση δεν είναι πλέον με τους απατεώνες, αλλά με τους καραγκιοζάκους!
Όταν το καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται παρά για καραγκιοζάκους ολκής, τότε θα δείτε πόσο απλό είναι να τους βάλουμε στη θέση τους. Κι αυτούς, αλλά και τον αφανή καραγκιοζοπαίκτη κου κουνάει τις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ!


Giorgos Ierodiakonos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου