Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Δείτε που πηγαίνει η ανακύκλωση που κάνετε! Μπλε και πράσινοι κάδοι μαζί!


 

Χαλκιδική, Δήμος Αριστοτέλη, περιοχή Ουρανούπολης. Δευτέρα 13 Αυγούστου, 11 το πρωί. 
Ένα απορριμματοφόρο του Δήμου περνάει στην καθιερωμένη αποκομιδή. Σταματάει και φορτώνει ταυτόχρονα και τον μπλέ κάδο της ανακύκλωσης και τον πράσινο μαζί! Η φωτογραφία αποτυπώνει τη στιγμή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Και δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό». Στο ίδιο σημείο, την Παρασκευή 10 Αυγούστου είχε επαναληφθεί ακριβώς η ίδια διαδικασία.

Η συγκεκριμένη καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες καταγγελίες πολιτών που έχουν αγανακτήσει με την κοροϊδία της υποτιθέμενης ανακύκλωσης. Στην Κρήτη έχουν υπάρξει και οι «αντίστροφες» καταγγελίες, δηλαδή απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης να φορτώνουν και τους πράσινους κάδους! Ή και καταγγελίες από πολίτες που ακολούθησαν τα απορριματοφόρα της ανακύκλωσης τα οποία πήγαν απ’ ευθείας… στη χωματερή! 
Μάλιστα, το 2015, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στον Ασπρόπυργο, το οποίο διαχειριζόταν μια από τις εταιρίες οι οποίες έχουν υποτίθεται αναλάβει την ευθύνη της ανακύκλωσης στη χώρα μας, φάνηκε ποια είναι η πραγματικότητα. Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, στις οποίες φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών που φιλοξενούσε, και όχι κάποια λίγα «υπολείμματα ανακύκλωσης» φορτώνονταν αδιακρίτως για να μεταφερθούν στη Φυλή.  

Διαβάστε περισσότερα στο:http://net.xekinima.org/deite-pou-pigainei-i-anakiklosi-pou-kanete-ble-kai-prasinoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου