Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

ΚΡΗΤΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΩΩΝ - Με ένα ποίημα με συγκλονιστικούς στίχους, σαν άλλους Θούριος του Ρηγα Φεραίου, η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Μανιωράκη- Ζωιδάκη, ξεσήκωσε τα πλήθη στη χθεσινή συγκέντρωση για την Μακεδονία μας στην πλατεία Ελευθερίας.


Εγερθείτε απ’ τους τάφους σας Σαλαμίνος γενναίοι, Λεωνίδα, Αλέξανδρε, Πλαταιών ημιθέοι, απ’ τον τύμβο περάσετε του Μαραθώνα και ξυπνήστε τούς Έλληνες του 5ου αιώνα.
Απ’ τ’ Ολύμπου τις κρύπτες τούς Θεούς ξεσηκώστε του εικοσιένα το λάβαρο στις μνήμες σας ζώστε.
Απ’ τις πλαγιές της Ηπείρου τούς νεκρούς αναστήστε, του σαράντα το ΟΧΙ στους ώμους κρατήστε.
Κι ελάτε να δείτε τού φωτός την κοιτίδα στ’ απόσπασμα έστησαν τη γλυκιά μας πατρίδα και ξένοι ορίζουν των παιδιών της τις τύχες με το σύνθημα «Έλληνα να ξεχάσεις ό,τι είχες».
Την Μακεδονία μας του Αλεξάνδρου την φύτρα. Στα πεντόβολα έπαιξαν και μας ζήτησαν λύτρα, Την γλώσσα μας τ’ όνομα την λαμπρή ιστορία
Κι προδότες τα χάρισαν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ξεχνιέται αγνώμονες ιστορία αιώνων
Δεν πετιούνται στ’ αζήτητα κατακτήσεις αγώνων.
Στα κύτταρα του Έλληνα οι μνήμες κοιμούνται και σ’ ώρες κινδύνου σαν θεριά ξεπετιούνται.
Σάν το φως τ’ Απολλώνιο το σκότος σκιάζει η φωνή τού αδούλωτου «ΑΕΡΑ» φωνάζει για ν’ απλώσει και πάλι όπως άπλωνε πρώτα, στα σκοτάδια του κόσμου αστραπόφεγγα φώτα.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ-ΖΩΙΔΑΚΗ (δασκάλα)

Ελένη Μανιωράκη
 http://cretablog.gr/crete/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%89%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου