Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ 26 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Φωτογραφία της Anna Tsialta.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ !! ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ 26 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΦΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΥΘΜΕΝΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ (από επαγγελματική ομαδα δικηγόρων)
Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το βήμα αυτής της ομάδας για μία προσωπική έκκληση.
Στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας ήταν η μόνιμη κατοικία της αδελφής μου , Χριστιάνας Φράγκου και της οικογένειάς της. Το σπίτι τους βρισκόταν σε έναν γκρεμό πάνω από την παραλία. Εκεί υπήρχαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το βράδυ της πυρκαγιάς , όταν συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο άνοιξαν την κεντρική πόρτα του κτήματος και σε αυτό μπήκαν πολλά αυτοκίνητα και πολλοί πεζοί που αναζητούσαν απεγνωσμένα διέξοδο στη θάλασσα. Ο γαμπρός μου Βασίλης Φράγκος και ο ανηψιός μου , Κίμωνας , βοήθησαν πολύ κόσμο οδηγηθούν προς το σημείο εξόδου προς τη θάλασσα και να κατέβουν από μία παλιά ανεμόσκαλα προς την παραλία. Δυστυχώς , για 26 συνανθρώπους μας η διαφυγή κατέστη αδύνατη. Εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και βρήκαν τραγικό θάνατο.
Όμως πολύ περισσότεροι σώθηκαν από την πρόνοια της αδελφής μου και της οικογένειάς της να δώσουν μία διέξοδο στους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα δαιδαλώδη στενά.
Δεν μπορώ να μην μνημονεύσω τον άλλο μου ανηψιό , τον Ιάσωνα ο οποίος χωρίς να γνωρίζει αν οι γονείς του και ο αδελφός του ζούσαν ή πέθαναν , εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής , διατηρούσε την ψυχραιμία του και βοηθούσε στην προσπάθεια διάσωσης των πελατών του ξενοδοχείου και στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Η αδελφή μου και η οικογένειά της έχασαν το σπίτι που αποτελούσε τα τελευταία χρόνια τη μόνιμη κατοικία τους και τα προσωπικά τους είδη. Μου περιέγραφε ο Κίμωνας ότι ακόμα και τα λίγα ρούχα που προσπάθησαν να διασώσουν έχουν τρύπες από τις σπίθες. Μεγαλύτερο είναι το ψυχικό τραύμα. Η θέα από τις κίτρινες σακούλες όπου εναποτέθηκαν τα πτώματα , η θέα από τα δεκάδες αυτοκίνητα αυτών που διασώθηκαν που είχαν καεί ολοσχερώς. Η εικόνα της πλήρους καταστροφής.
Οι δραματικές εικόνες των ανθρώπων που συνωστίζονταν στην μικρή πόρτα που οδηγούσε στο μονοπάτι της θάλασσας. Οι δραματικές εικόνες των ανθρώπων που προσπαθούσαν ν' ανέβουν στις βάρκες. Και φυσικά ο πύρινος όλεθρος. Νομίζω ότι είναι εικόνες που στιγματίζουν τον άνθρωπο δια βίου.
Όποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν, θα ήθελα να μου επιτραπεί να παραθέσω έναν λογαριασμό
Eurobank 0026-0334-86-0100686580
Δικαιούχοι: Χριστιάνα Φράγκου , Κίμων Φράγκος , Ιάσων Φράγκος
Η οικογένεια δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση , από μέρους μου θα κάνω ότι μπορώ αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι αρκετό. Είμαι υποχρεωμένος στην καλή συνάδελφο που προσφέρθηκε να αντικαταστήσει το laptop του Ιάσονα , όταν του το είπα έπεσε πάνω μου και με αγκάλιασε με λυγμούς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και τη διαχείριση
Κοινοποιείτε ελεύθερα

Giorgos Perivolarakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου