Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ο Ματέο Σαλβίνι βάζει τώρα στο στόχαστρό του μετανάστες που πωλούν προϊόντα στις ιταλικές παραλίες ....


Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών οξύνει διαρκώς τη ρητορική του στο μεταναστευτικό. Ο Ματέο Σαλβίνι βάζει τώρα στο στόχαστρό του μετανάστες που πωλούν προϊόντα στις ιταλικές παραλίες σχεδιάζοντας να επιβάλει υψηλά πρόστιμα.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών επέστρεψε από την Τρίπολη δίνοντας έμφαση στην πρότασή του να γίνουν κέντρα παραμονής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων νότια της Λιβύης. Η ιταλική κυβέρνηση ουσιαστικά προσπαθεί να χτίσει και πάλι στενές σχέσεις με τη Λιβύη και να περιορίσει τις κινήσεις της Γαλλίας.

Παράλληλα όμως ο Ματέο Σαλβίνι ετοιμάζεται να λάβει και άλλα μέτρα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Tύπο, θέλει να επιβάλει πρόστιμο μέχρι και 7.000 ευρώ σε όποιον αγοράζει εμπορεύματα από μετανάστες στις ιταλικές παραλίες. Κάτι που μέχρι τώρα ήταν πολύ διαδεδομένο σε όλες τις μεγάλες πλαζ της χώρας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα, για τους παράτυπους μετανάστες που πωλούν ρούχα, βραχιόλια ή φαγητό το πρόστιμο θα φτάνει τις 15.000 ευρώ και θα προβλέπεται άμεση κατάσχεση του εμπορεύματος. Παράλληλα θα γίνουν και ειδικοί έλεγχοι για να εντοπισθούν οι Ιταλοί που νοικιάζουν σπίτια και αποθήκες σε μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.
 Επιχείρηση «ασφαλείς παραλίες»

Η εκστρατεία, όπως αναφέρει και η Κορριέρε Ντέλα Σέρα, θα ονομαστεί «ασφαλείς παραλίες» και τα διάφορα μέτρα θα κληθούν να εφαρμόσουν η αστυνομία, οι καραμπινιέροι και η οικονομική αστυνομία. Και, όπως διαρρέει, ο Σαλβίνι θα προσπαθήσει να πληρώσει τις υπερωρίες τους χρησιμοποιώντας ειδικά «ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενίσχυση της νομιμότητας».

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκας θέλει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ιταλικών εμπορικών συλλόγων. Διότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πώληση των λεγόμενων «εμπορευμάτων- μαϊμού» στερεί από τους ιταλούς εμπόρους 22 δις ευρώ τον χρόνο.

Πιθανότητα πρόκειται για μια ακόμη κίνηση με στόχο να αυξηθούν και τα ποσοστά της Λέγκας, η οποία στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πλέον στο 28%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου