Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

....Ο Περδίκκας μετά καθιέρωσε σαν εμβλημα της μακεδονιας τον Ήλιο της Βεργινας .

Φωτογραφία του Panagiotis Darivas.
Ρε Σκοπιανοι ξέρετε πως έγινε το έμβλημα της Βεργίνας;
Γαμωτο ούτε ο Ηροδοτος δεν σας αναφέρει . Πως δεν σας ήξερε ρε; Φαίνετε εισασταν τοτε της μυστικης αστυνομιας και δεν σας πήρε χαμπάρι . Λοιπόν ο Ηροδοτος λέει ότι οι Έλληνες Αργεάδες ήταν η δυναστεία που κυβέρνησε την Μακεδονία από τον 8ο π.Χ. αιώνα μέχρι το 306 π.Χ.
Ο Αεροπός, ο Γαυάνης και ο Περδίκκας ( γαμωτο όλο ελληνικά ονόματα έχει ρε σκοπιανοί) ήταν τρία αδέρφια, απόγονοι του Ηρακλείδη Τημένου. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τα αδερφια αυτα ήταν στην υπηρεσία του βασιλιά της Μακεδονίας . Όταν έμαθε ο βασιλιάς από την βασίλισσα ότι όταν έψηνε το ψωμί του μικρού αδελφού, του Περδίκκα, γινόταν διπλάσιο, το θεώρησε θαύμα και διέταξε τους αδελφούς να φύγουν από το βασίλειό του. Οι αδελφοί ζητούσαν τον μισθό τους. 
Εκείνη τη στιγμή έμπαινε ο Ήλιος από την καπνοδόχο και ο βασιλιάς είπε: «Πάρτε τον ήλιο, αυτό σας δίνω για μισθό». Οι δύο αδελφοί Γαυάνης και Αέροπος έμειναν αποσβολωμένοι αλλά ο μικρός αδελφός, ο Περδίκκας, είπε «Το δεχόμεθα, βασιλέα», και με το μαχαίρι του έκανε κύκλο τρεις φορές και ότι αντλεί τον ήλιο, τον οποίο έβαλε εις τον κόρφο του, δεχόμενος την «πληρωμή» και έφυγε με τους συντρόφους του». Ο Περδίκκας, ξεκινώντας από το Βέρμιο, υπέταξε όλην την Μακεδονία και έγινε αυτός άνακτας της Μακεδονίας. Ο Περδίκκας μετά καθιέρωσε σαν εμβλημα της μακεδονιας τον Ήλιο της Βεργινας .Ο τίτλος Αργεάδες προέρχεται από το Άργος, τόπο καταγωγής των Τημενιδών. Ο Τήμενος ήταν γιος του Ηρακλή γι αυτό οι μακεδόνες κατάγονταν από τον Ηρακλή και οχι από κανένα Γιανακωφ. Ρε σκοπιανοί ελατε εδώ να σας κάνουμε εμεις κατηχητικό να μάθετε λιγη ιστορία !!!
Panagiotis Darivas
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου