Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

ΣΛΑΒΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ - Μία εσκεμμένη παραποίηση του Ελληνικού αλφαβήτου. Φωτογραφία του Ιωαννης Θεοδωροπουλος.


 Φωτογραφία του Ιωαννης Θεοδωροπουλος.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα της γλωσσολογίας, αλλά μου έκανε εντύπωση το Σλαβικό αλφάβητο, που έχει αρκετές ομοιότητες με το Ελληνικό.
Ιστορικά γνωρίζουμε ότι εμπνευστές του ήσαν δύο μοναχοί, ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος.
Συγκεκριμένα. Το 862 μ. χ. ο Ραστισλάβος, ηγεμόνας της Μοραβίας (περιοχή που καταλαμβάνουν σήμερα η ανατολική Τσεχία, η δυτική Σλοβακία και η δυτική Ουγγαρία), απηύθυνε στον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μιχαήλ Γ΄ την έκκληση να του στείλει δασκάλους των Γραφών. Και επιλέγηκαν να σταλούν αυτοί οι δυο μοναχοί διότι
γνώριζαν πολύ καλά τα Σλάβικα διότι στην Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκαν υπήρχαν πολλοί Σλάβοι.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο τέλεια γλώσσα. Και αυτό το οφείλει στο καλά μελετημένο Ελληνικό Αλφάβητο. Καθώς και το γεγονός ότι στην Μικρά Ασία επί των επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου. Σχεδόν όλοι οι λαοί μιλούσαν τα Ελληνικά, πλην ελαχίστων που κατοικούσαν στα εσωτερικά ορεινά.
Θα περιμέναμε οι δυο καλόγεροι να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά το Ελληνικό αλφάβητο, με κάποια προσθήκη για τυχόν φωνητικές εκφράσεις που δεν θα ήταν εύκολο να αποδοθούν με το Ελληνικό.
Όμως κακοποίησαν το Ελληνικό αλφάβητο. Έτσι παρουσίασαν ένα τραγελαφικό Αλφάβητο. Ίσως πουν μερικοί ότι ήταν απαραίτητο να γίνει όπως έγινε.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία, διότι και οι Λατίνοι πήραν το αλφάβητο της Κύμης και δημιούργησαν ένα πολύ καλό Λατινικό αλφάβητο.
Εδώ κατά την γνώμη μου στο Σλαβικό αλφάβητο έχει γίνει εσκεμμένη παραποίηση του Ελληνικού αλφαβήτου. Γιατί το μίσος των Βυζαντινών κατά των Ελλήνων και κατά κάθε Ελληνικού δημιουργήματος ήταν δυσθεώρητο . δεν μπορούσαν να το ανεχτούν, αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι άλο διαφορετικό. Έτσι επέλεξαν να παραποιήσουν το Ελληνικό.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος


===========================================================================

ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΆ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΏΣΑΝ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝ , ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΞΈΝΟΥΣ ΔΙΚΉ ΤΟΥΣ ΓΛΏΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΔΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !! ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΏΣΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΌΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ !!
Nikos Pazaitis