Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ
Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Κύριοι του Ιερατείου, εμείς οι Έλληνες κομπάζουμε ότι δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, και δικαίως κομπάζουμε, γιατί οι πρόγονοι μας υπήρξαν οι γεννήτορες της Δημοκρατίας, οι γεννήτορες του αλφάβητου, την πιο σημαντική και ιστορικά αναλλοίωτη προσφορά των Ελλήνων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Όλοι οι θησαυροί, της επιστήμης και της τέχνης του δυτικού κόσμου, έχουν γραφεί με αλφάβητα, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα (λατινικό: το αλφάβητο της Κύμης). (σλάβικο: αποτελεί ελάχιστα παραλλαγμένη μορφή του Ελληνικού).
Υπήρξαν οι γεννήτορες της πιο τέλειας γλώσσας του κόσμου. Η γλώσσα η οποία στήριξε τη Φιλοσοφία, τη Ρητορική, την Επιστήμη, τις Τέχνες, τη Δημοκρατία. Η γλώσσα που εξέφρασε τις μύχιες σκέψεις ενός λαού, γέννησε τη διαλογική και οδήγησε σε ένα απόγειο γραμμάτων και τεχνών, τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
Αλλά και στις θετικές επιστήμες, αν ανατρέξουμε στην Αρχαία Ελλάδα βλέπουμε ότι Ο Θαλής το 500 π.χ. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό. Ο Λεύκιππος και Ο Δημόκριτος το 400 π. χ. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής δύναμης. Ο Αρίσταρχος το 300 π.χ. διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική θεωρία, Ο Ερατοσθένης το 250 π.χ. αποδεικνύει την σφαιρικότητα της Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000 στάδια. 700 δε πλέον χρόνια αργότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία μας λέει ότι η Γη επιπλέει των υδάτων, όπως σαφώς ψέλνεται την Μ. πέμπτη « ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.» Χαίρε σκότος……..
Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών, ο Ευκλείδης της Γεωμετρίας, ο Αρχιμήδης με ένα πλήθος μηχανικών επινοήσεων, και ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το 150 π. χ. Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων.
Ο Ιπποκράτης το 400 π. χ. Αποφαίνεται αυτό που η σύγχρονη ιατρική έχει αποδείξει ότι ο δαιμονισμός είναι ασθένεια και συγκεκριμένα πάθηση του εγκεφάλου, ενώ Ο Χριστός (καίτοι γιος Θεού, όπως έλεγε), δεν το γνώριζε, και διέταζε τα δαιμόνια να εξέλθουν από τους ασθενείς......που δεν ήταν ασθενείς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν αβανταδόροι, μέλη της 70μελούς ομάδας που προηγείτο του Χριστού. (όρα κατά Λουκά κεφ.Ι΄ παρ.1).
Ο πολύπλοκος μηχανισμός των Αντικυθήρων που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο αιώνα, κατασκευασμένος το 100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό, αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον Ρόδιο, η από μαθητή του Αρχιμήδη, αποτελεί το πρώιμο στάδιο των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών και μαρτυρεί το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων. Μια γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση. Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα, η τεχνολογική επανάσταση που άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα της δειλά βήματα στην Αλεξάνδρεια, στην Ιωνία, στον κυρίως Ελλαδικό χώρο στην κάτω Ιταλία, δεν πραγματοποιήθηκε διότι με την υποταγή τους στους Ρωμαίους, αλλά κυρίως στον Χριστιανισμό, πάνω από είκοσι εκατομμύρια Έλληνες θανατώθηκαν, μαζί και οι σοφοί τους, και όσοι διέφυγαν το θάνατο, ετέθησαν υπό διωγμό. Οι επιστημονικές και τεχνολογικές τους γνώσεις οδηγήθηκαν σε διαπόμπευση, κατασυκοφάντηση, και τελικώς στον ενταφιασμό τους, από τους (Άγιους) πατέρες της Εκκλησίας, για πάνω από 15 αιώνες, με τα γνωστά ''πίστευε και μη ερεύνα'' και ''απαρνήσου τα υλικά αγαθά και σώσε την ψυχή σου''.
Και λέει ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε «δεν θα αποκάμνω να αναπολώ αυτούς τους έλληνες στοχαστές, που κάθε ένας τους είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, κύριοι. Από τότε που δια πυρός και σιδήρου μας τα επέβαλαν οι προκάτοχοι σας τίποτα δεν έχετε να παρουσιάσετε, παρά μόνο καταστροφές, καταστροφές των έργων τέχνης, το μαρτυρούν τα ακρωτηριασμένα αγάλματα που στολίζουν τα μουσεία όλου του πολιτισμένου κόσμου, και εκεί βουβά και ακίνητα, θαρής ότι σου λένε: ποιοί βάρβαροι μας βεβήλωσαν.
Με δημόσιες καύσεις βιβλίων, αφανίσατε τα μνημειώδη κείμενα, του Ελληνικού πολιτισμού.
Κάψατε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αυτόν το Ναό της γνώσης και των βιβλίων… το μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο της αρχαιότητας, ηλικίας 700 ετών, που μόρφωσε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο… κατάστρεψε με πελεκιοφόρους ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος… υπακούοντας στο κάλεσμα του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Ι. Χρυσοστόμου… ότι εκεί «Δαίμονες οικούσι».
Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων που το παίζουν και διαβασμένοι ξέχασαν τα μνημειώδη γραπτά που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας, και αναγόρευσαν τις ραδιουργίες τις επιδιώξεις και τα παραμύθια των Εβραίων ως ιερά κείμενα. Εγώ ως Έλληνας θλίβομε για την κατάντια τους.
Όταν ο άνθρωπος διέπεται από λογική, έχει την στοιχειώδη μόρφωση, και διαθέτη συνείδηση που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, θεωρείτε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν έχει ανάγκη καμία θρησκεία, να του υποδείξει πως θα διάγει βίο ενάρετο.
Μου είναι αδιανόητο να βλέπω και να ακούω τις τόσο χοντροκομμένες θρησκευτικές ανοησίες, αναστάσεις, θαύματα, αναλήψεις, γκάστρωμα με τον κρίνο, κόλαση, παράδεισο, μετά θάνατο ζωή, και να υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν. Φαντασθείτε το πόσο κουτόχορτο έχουν ταΐσει τον κόσμο, όταν η πλύση εγκεφάλου, που συνοδεύετε με εμφύτευση φόβου, ότι θα πάθεις κακό αν δεν πιστεύεις, αρχίζει στην ηλικία των τριών ετών περίπου και τελειώνει με το θάνατο. Και μετά θριαμβολογούν ότι είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Ας σταματήσει η κατήχηση και θα δουν πόσα είναι τα ποσοστά τους. Πώς λοιπόν να απαλλαγή ο άνθρωπος από τέτοια δεσμά. Οι επόμενες γενεές θα μας κοροϊδεύουν αν εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε τα δήθεν θαύματα. Όπως κοροϊδεύουμε εμείς σήμερα τους υποανάπτυκτους λαούς της Αφρικής, όταν βλέπουμε τις θρησκευτικές τους τελετές στα ντοκιμαντέρ. Η λύση είναι μόρφωση και διαφωτισμός στα αχνάρια του Κοραή και του Καΐρη. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια και τα εγκλήματά τους που τα κρύβουν επιμελώς.
Εκείνο που μου προκαλεί θλίψη είναι ότι ενώ ζούμε την εποχή των επιτευγμάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, που είναι τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, που τα βλέπουμε και τα απολαμβάνουμε, γιατί είναι γνήσια και όχι σκηνοθετημένα σαν της θρησκείας, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν Έλληνες που είναι θιασώτες του μεσαιωνικού σκοταδισμού και να βάζουν τον Μωυσή πάνω από την σύγχρονη επιστήμη. Αγαπητοί φίλοι, προσπαθούμε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που έχουμε περιπέσει, από το πολύ κουτόχορτο που μας είχαν ταΐσει τα μαθητικά μας χρόνια.
Κάποιοι από εμάς πιστεύουμε ότι καταφέραμε να το αποβάλουμε. Όμως μερικοί ούτε που προσπάθησαν. Και τους ερωτώ ζούνε στην Ελλάδα και είναι ορθόδοξοι χριστιανοί, αν ζούσαν στην Αραβία θα ήσαν μουσουλμάνοι, αν ζούσαν στις Ινδίες θα ήσαν ινδουιστές, αν ζούσαν στη Κίνα θα ήσαν βουδιστές, κ.ο.κ.ε. τελικά μπορείτε να μας πείτε πια είναι η πραγματική θρησκεία. Για εμένα που δεν αποδέχομαι καμία, δεν έχω πρόβλημα με την λογική μου, εσάς τι σας λέει η λογική σας;
Eσείς κύριοι που κόβεστε για την ορθοδοξία και την Ρωμανία, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής που κάθεστε και γράφετε τις βλακείες σας, το αυτοκίνητο που οδηγείτε, και ένα πλήθος επιτευγμάτων της σύγχρονης τεχνολογίας που απολαμβάνετε, και για την υγεία σας αν θα κινδυνεύσει εκεί θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας, Όλα αυτά είναι επιτεύγματα ευφυών ανθρώπων, γιατί αν η ανθρωπότητα ακολουθούσε την ρύση του Χριστού «μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι» θα ζούσαμε ακόμη στον μεσαίωνα.
Οι κύριοι του ιερατείου και οι προκάτοχοι σας, παπάδες και δεσποτάδες μαζί με τις ορδές των καλογέρων, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά αυτοκρατορικά διατάγματα (κώδικες) διέπραξαν την μεγαλύτερη γενοκτονία του Ευρωπαϊκού χώρου εις βάρος των Ελλήνων. Πάνω από είκοσι εκατομμύρια Έλληνες θανατώθηκαν Και μετά από αυτά χίλια χρόνια σκοταδισμό και κυριελέησον
Ο αφανισμός του Ελληνικού στοιχείου σταμάτησε την πρόοδο και έφερε την οπισθοδρόμηση. Ο επίσκοπος Θεοδώρητος Κύρος συγκρίνοντας την εποχή των ελλήνων με την εποχή επί Ιουστινιανού διαμαρτύρεται και γράφει: «την εποχή της ειδωλολατρίας όλες οι πόλεις ανθούσαν και τώρα που θριάμβευσε ο Χριστιανισμός βρίσκονται σε πτώση κι ερήμωση».
Ο Ελλαδικός χώρος εκεί που κάποτε έσφυζε από ζωή, και χαρούμενες γιορτές ερήμωσε, τεράστιες περιοχές έμειναν ακατοίκητες, και όπου συναντούσες οικισμούς εκεί βασίλευε η θλίψη και ο μαρασμός. Οι ολυμπιακοί αγώνες, τα Νέμεα, τα Ίσθμια, τα Πύθια, τα Παναθήναια σταμάτησαν. Οι ποιητικοί και θεατρικοί αγώνες δεν ξανάγιναν. Τα στάδια και τα θέατρα έρημα, έμειναν βουβοί μάρτυρες, του λαμπρού παρελθόντος, και με τις κουκουβάγιες που τα κατοίκισαν να θρηνούν ολονυχτίς, την πνευματική και πολιτισμική κατάντια των Ελλήνων.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος