Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΠΙΟ ΝΌΣΤΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΆ ΓΙΑ ΜΈΝΑ, ΊΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ... !!

 Ένα από τα καλοκαιρινά φαγητά που θα πρέπει να τρώμε διότι είναι της εποχής, είναι τα Γεμιστά !
Γεμίζουμε το Πυρέξ με 9 πιπεριές, να προτιμούμε τις κοντές και φαρδιές και 4 Ντομάτες, αφού τις πλένουμε πολύ καλά...

 Κόβουμε τις ντομάτες, όπως βλέπουμε στην εικόνα και αδειάζουμε, με ένα κουτάλι το περιεχόμενο σε ένα μπόλ... Στη συνέχεια τις ψιλοκόβουμε με ένα μαχαιράκι, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ρίγανη και περιμένουν..
Κόβουμε Μαϊντανό, Δυόσμο, Βασιλικό μπόλικο σε ένα πιατάκι και περιμένουν..
 Κόβουμε τις Πιπεριές όπως βλέπουμε στην εικόνα και τις αδειάζουμε, πετάμε ότι έχει μέσα...
Παίρνουμε 2 Κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε αρκετό λάδι για να τσιγαριστούν, ρίχνουμε επίσης 4 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες και τα σοτάρουμε μαζί, ετοιμάζουμε και μία Μελιτζάνα κομμένη πρώτα σε φέτες και στην συνέχεια καθέτως σε μικρά κυβάκια, αφού προηγουμένως, τα αφήνουμε 10 λεπτά μέσα σε αλατόνερο σε ένα Μπόλ και στην συνέχεια τα ζουπάμε να φύγουν τα νερά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι με τα Κρεμμύδια και τις Πιπεριές..  Μόλις θα σοταριστούν καλά θα ρίξουμε μέσα μία κούπα Ρύζι κατά προτίμηση άγριο των Ινδιάνων της Αμερικής, το μαύρο, υπάρχει και σε ανάμικτο κι αυτό καλό είναι, ή αν δεν βρείτε βάλτε νυχάκι αλλά δεν θα έχει το ίδιο γούστο να ξέρετε.... και σοτάρουμε κι αυτό μαζί...Στη συνέχεια αδειάζουμε το μπόλ με την ντομάτα που έχουμε κόψει στο Μπόλ και τα μυρωδικά και με μισό φλιτζάνι νερό τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας τα για 10 λεπτά..

 Μόλις αρχίσει να φεύγουν τα υγρά το παίρνουμε από την φωτιά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα γεμιστά μας....
 
 Ξεκινάμε από τις Πιπεριές να γεμίζουμε διότι αυτές έχουν ανάγκη από περισσότερα υγρά, έτσι προσθέτουμε και λίγο ζουμάκι με την γέμιση... Αφού γεμίσουμε και τις Ντομάτες ρίχνουμε από πάνω σε όλα αρκετό λαδάκι, ελαιόλαδο πάντα και είναι έτοιμα για τον Φούρνο...
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για μία ώρα περίπου, αν δούμε πως δεν έγιναν τα αφήνουμε ακόμα μερικά 10λεπτα και τα παρακολουθούμε..
 Όταν γίνουν καθόμαστε και τα τρώμε πριν προλάβουμε να τα βγάλουμε όλα φωτογραφία !!!
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή θα σας αρέσει. η Μελιτζάνα, ο Δυόσμος και ο Βασιλικός, καθώς και το άγριο Ρύζι δίνουν όλη την νοστιμιά !!!!
Nikos Pazaitis
npazaitis@hotmail.com