Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΈΔΕΣ ΨΗΤΟΊ, ΟΙ ΠΙΟ ΝΌΣΤΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΊΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ.. !!

 Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένας καλός μεζές που πάει με το Ουζάκι για ορεκτικό, συνήθως τους κάνουνε τηγανητούς, όμως εμένα μ`αρέσει να τους κάνω ψητούς στον φούρνο που γίνονται πιο υγιεινοί αλλά και ελαφροί και νόστιμοι.  Παίρνουμε 4 κολοκυθάκια και τα ξύνουμε λίγο την εξωτερική τους φλούδα, στη συνέχεια τα περνάμε στον τρίφτη από την μεριά που τρίβουμε και τα κρεμμύδια
 Παίρνουμε μια πετσέτα και ρίχνουμε το τριμμένο κολοκύθι μέσα και το στρίβουμε καλά...

...μέχρι να τρέξουν όλα τα ζουμιά του...

 Ψιλοκόβουμε Άνηθο
 Περνάμε στον Τρίφτη τρία κρεμμύδια...
 Παίρνουμε δυο κομμάτια φέτα...
 Το τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι είναι έτοιμο...

Το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ μαζί με τα άλλα...
 Ρίχνουμε και τρις κουταλιές αλεύρι μαζί με 2 αυγά ...
 Και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ...
 Βάζουμε στο ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί...
 Και τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα μας...
 Είναι έτοιμο, το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά...
 Επειδή ο φούρνος μου δεν λειτουργεί καλά έχουν ψηθεί μόνο από κάτω και τα γυρίζω ένα- ένα και από τη άλλη μεριά...
 ..και τα ξαναβάζω στον φούρνο για 10 λεπτά...
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι και πρίν προλάβουν να κρυώσουν καταπίνετε τον πρώτο βάζοντας από πάνω λίγο τζατζίκι.... ουμ.... είναι χάρμα νοστιμιάς, ελαφρύ και γευστικό !!!!!
Nikos Pazaitis
npazaitis@hotmail.com