Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Το βιβλίο του Ηλία Τσατσάμοιρου με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ».

 Σχετική εικόνα

 

Αγαπητά Μέλη - Αγαπητοί φίλοι,

 

σας προωθούμε το βιβλίο του Ηλία Τσατσάμοιρου με τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ».

Σύμφωνα με την επίσημη επιστήμη η γλώσσα είναι συμβατικό κατασκεύασμα κατά τις κρατούσες απόψεις, δηλαδή δεν υπάρχει ουδεμία σχέση των γλωσσικών φθόγγων και των τριών γραμμάτων με το φυσικό περιβάλλον.

Το βιβλίο αυτό, που πλέον έχει γίνει κλασικό, είναι η πρώτη σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη διερεύνηση της μη συμβατικότητας της γλώσσας. Με αυστηρά αποδεικτική μέθοδο αναδεικνύεται ως κύριο γενεσιουργό στοιχείο της Ελληνικής Γλώσσας η ελληνική φύση, την οποία η γλώσσα αυτή μιμείται κατά τρόπο μαθηματικό. Έτσι κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου φέρει σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια σε κάθε λέξη-έννοια που συμμετέχει π.χ. ρ = ροή (υγρών ή λόγου): ρ-εύμα, χείμα-ρρ-ος, ρ-ήμα, ρ-ήτωρ κ.λπ.)
 Επίσης, εκ του γεγονότος ότι η ελληνική γη είναι η πρώτη που αναδύθηκε από την θάλασσα πριν 140.000.000 χρόνια, συμπεραίνεται ότι η «πρωτόγλωσσα» δεν είναι - όπως διατείνεται η επίσημη γλωσσολογία - η ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή, αλλά η ελληνική, πολλά στοιχεία της οποίας άλλωστε είναι ανιχνεύσιμα σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου. Το βιβλίο τέλος καταρρίπτει τις κρατούσες απόψεις περί φοινικικής προέλευσης του αλφαβήτου, καθότι καταδεικνύει ότι οι έμποροι Φοίνικες δεν είχαν καν αλφαβητική γραφή, αλλά μία ατελή συλλαβική γραφή.

Πρόκειται για εντελώς καινούργια προσέγγιση του φαινόμενου της Γλώσσας.


Μπορείτε να αναγνώσετε το βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο  : http://www.odeg.gr/vivlioparoysiaseis/706-istoria-genesews-ths-ellinikis-glwssas.html

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.odeg.gr%2Fvivlioparoysiaseis%2F706-istoria-genesews-ths-ellinikis-glwssas.html&h=ATMcKOxoliYfLWrOS32X449aDirXnJndgyhb2CO5QC38Rc28tDBBUwk0B1JaAr0CTzKT0U6blCpXJewDmBP4zW0QaMkfUAfGz1WMLPHoznzggT4s-anuLAh7D-Szp1gXnaul2xRnP-4q_rbupv1U-HrtErv9WQ

 
Γεώργιος Απ. Παυλάκος
Γεν. Γραμματέας ΟΔΕΓ 


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Tηλ.: 210 7718077 - κιν.: 697 3309925
Φαραντάτων 31 - 115 27 Αθήνα
Ηλ-διεύθυνση : odeg@otenet.gr
Ιστότοπος : www.odeg.gr
Σκάιπ : poddeg
Φ/Β: https://goo.gl/uGZM4B