Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Εχετε αναρωτηθει αραγε γιατι η λεξη ΘΕΟΣ, ο πατερας των θεων, ΔΙΑΣ (ΖΕΥΣ), αναφερεται σε πολλες χωρες του κοσμου με την ελληνικη ονομασια αυτη, ταυτοποιωντας την λεξη ΘΕΟΣ; !!!

Ζευς

Έχετε αναρωτηθεί άραγε γιατί η λέξη ΘΕΌΣ (ετυμολογία: αυτός που φαίνεται, ο φανερός, θέαση, θεατής κτλ), όπου, κατά την αρχαία παράδοση μας, ο πατέρας των θεών, ΔΊΑΣ (ΖΕΥΣ), αναφέρεται σε πολλές χώρες του κόσμου με την ελληνική ονομασία αυτή, τακτοποιώντας την λέξη ΘΕΌΣ; !!!
Μερικά παραδείγματα:
ΙΤΑΛΙΑ………….DIOS
ΓΑΛΛΙΑ…………DIEU
ΙΣΠΑΝΙΑ……….DIOS
ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ.DEUS
ΡΟΥΜΑΝΙΑ……..DUMNZEU (ΚΥΡΙΟΣ ΖΕΥΣ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ………DIA
ΟΥΑΛΙΑ…………DUW
ΛΕΤΟΝΙΑ……….DIEUS
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ……DIEVAS
ΦΙΛΙΠΠΊΝΕΣ..DIYOS
ΒΡΑΖΙΛΙΑ………DEUS
ΜΕΞΙΚΟ…………DIEU
Όπως και άλλες χώρες, για να μην σας κουράζω. Βέβαια, στην αγγλοσαξονική, ως διεθνής γλώσσα,φρόντισαν οι χριστιανοί παγκοσμιοποιητες να βρίζουν την Ελλάδα (μάθε γιατί), χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει κανείς(απατηθηκαν όμως) και να πως:
πήγαινε στον διάβολο: go to hell (Hellas-Ελλάς) ενώ επισήμως μας αποκαλούν (Greece-Γραικοί).
και οι Έλληνες χριστιανοί βρίζουν την αρχαία παράδοση τους η οποία φώτισε με τον πολιτισμό της όλη την ανθρωπότητα (μάθε πως), βάλλοντας κατά του ΔΙΑ !
Δια-βολή…διαβολος.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΑΣ
Nikos Belegridis
Σχόλιο diadrastika: Ακόμα και η πασίγνωστη λέξη της αγγλικής και αμερικάνικης γλώσσας GOD είναι ένας αναγραμματισμός του DOG = Σκύλος, όπου στα αρχαία ελληνικά είναι «Κύνας» και παραπέμπει στον Κύνα-Σείριο, στον οποίοι ορκίζονταν οι μυημένοι της αρχαίας Ελλάδας. Από τον Κύνα-Σείριο ήρθαν οι Ολύμπιοι.

alfeiospotamos

https://www.diadrastika.com/2016/10/olos-planitis-epikalite-ton-dia-zeus.html