Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ήρθε η σειρά των Ελλήνων θεών να καθοδηγήσουν το πεπρωμένο μας». Νόρμαν Μέϊλερ- Συγγραφέας

Αποτέλεσμα εικόνας για ήρθε η σειρά των Ελλήνων θεών
Εικόνα από : http://www.elikoncc.info/?p=7854

Οι θεοί του Ολύμπου δεν είναι ούτε εξωγήινες βιολογικές οντότητες, ούτε άνθρωποι που ανέβηκαν πολύ πνευματικά αλλά ούτε και γεννήματα της φαντασίας των προγόνων μας ..
Οι δώδεκα αθάνατοι θεοί γεννήθηκαν από το «φως». Όταν δημιουργήθηκε ο χώρος και άρχισε ο χρόνος να κυλά, μαζί τους γεννήθηκε το «φως». Το «φως» της γνώσης, της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Το «φως» είναι μια έννοια αόριστη και υπερβατική η οποία πηγάζει από τον ανώτατο και υπέρτατο νου. Από αυτό το «φως» πηγάζουν η γνώση, η αλήθεια και η δικαιοσύνη, αξίες και έννοιες που διακατέχονται από τον παράγοντα της δύναμης.
Εκπροσωπούν και προστατεύουν τις τρεις αξίες : τη γνώση, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, μιας και τα τρία αυτά στοιχεία είναι τα «συστατικά» από τα οποία αποτελούνται.Η δύναμή τους προέρχεται από το «φως» μιας και γεννήθηκαν από αυτό. Η δύναμη και η αθανασία τους όμως είναι ταυτόχρονα και η ύψιστη ευθύνη που φέρουν για οποιαδήποτε μορφή ζωής στο σύμπαν. Βλέπουν, παρακολουθούν και επεμβαίνουν. Δεν κυβερνούν, μονάχα προστατεύουν ... Δεν καθορίζουν πλήρως την τύχη, απλά δείχνουν το δρόμο ... Βοηθούν και παρεμβαίνουν, αλλά δεν καταργούν την ελεύθερη βούληση ...Μας δίνουν κομμάτια του παζλ που αποτελούν τη γνώση, όμως εμείς πρέπει να τα ενώσουμε ...
Μας δείχνουν το δρόμο προς την αλήθεια, αλλά εμείς πρέπει να τον ακολουθήσουμε και να τον διαβούμε ...
Το σπουδαιότερο όμως, είναι πως αποδίδουν δικαιοσύνη. Μια δικαιοσύνη που πολλές φορές είναι δυσνόητη για εμάς τους ανθρώπους. Μια δικαιοσύνη που φοβίζει και πονάει !!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..«Ίσως δεν είναι πια ο Χριστός ή ο Αλλάχ που καθορίζουν τη μοίρα μας,αλλά αντίθετα, ήρθε η σειρά των Ελλήνων θεών να καθοδηγήσουν το πεπρωμένο μας».
Νόρμαν Μέϊλερ- Συγγραφέας
(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο "Νew York Review of Books"
τον Οκτώβριο τον 2004, σε άρθρο που εξέφραζε τους φόβους επανεκλογής τον Τ.Μπους στις ΗΠΑ)..

Δήλεια Δέσποινα Τραμουντάνη