Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ''ΤΟΜΠΑΖΗ'' ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΊΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΜΆΓΔΑΣ ΘΕΟΣΙΔΟΥ !

 Η Οργανώτρια Μάγδα Θεοσίδου που διευθύνει και τραγουδά μαζί με την χορωδία, αλλά και μόνη της, όπως θα την ακούσουμε παρακάτω και που μας ενθουσίασε με την πολυποίκιλη φωνή της, είναι τελικά το ''Αηδόνι του Ωραιοκάστρου''  μας !!

 Ο Γιώργος Τομπάζης και διευθυντής της σχολής ''Τομπάζη'' μας καλωσορίζει και στον λόγο του μας ενημερώνει για την Πρώτη του παρουσίαση αυτής της μουσικοχωροδιακής εκδήλωσης της σχολής του, που οργάνωσε και επιμεληθει η διευθύνων την χορωδία Μάγδα Θεοσίδου, με πολύ μεγάλη επιτυχία !

 Ο Δραστήριος Αντιδήμαρχος μας Πέτρος Αταμιάν προλογίζει για την εκδήλωση, πλήρης ικανοποιημένος από την συνεργασία της σχολής Τομπάζη με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

 Η Μάγδα Θεοσίδου αρχίζει το πρόγραμμα με ένα πολύ δύσκολο τραγούδι ''Βλέφαρό μου'' ( που έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου σε μουσική του Νίκου Κυπουργού ) και που το απέδωσε Υπέροχα !!
 Βίντεο 1) https://youtu.be/OnhCMr9iEik
Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικό κομμάτι το '''Οσα ο ύπνος θα του φέρει'' ( μουσική του Νίκου Κυπουρού ) που έπαιξε με την Κιθάρα της η Μάγδα Κριτσάνου και ο Παναγιώτης Τσιβίκης στο Βιολί !  Ήταν μια πολύ ωραία μελωδία που έπαιξαν υπέροχα !


 ''Πουπουλένια σύννεφα'' τραγούδησε υπέροχα η Αναστασία Χατζηγεωργίου, ( ένα τραγούδι που έγραψε η Ξένια Καλογεροπούλου με μουσική του Νίκου Κυπουργού )

  Η Μάγδα Θεοσίδου διευθύνει την Παιδική Χορωδία της, που αποτελείται από τους: Προκοπίου Ειρήνη, Προκοπίου Νίκη, Παππούδη Λεωνίδα, Χατζηγεωργίου Αναστασία, Ματθαιοπούλου Ασημίνα, Δεληγιάννη Δάφνη, Καλώνη Μαρία, Κακαβίδα Αννα, Παπαδημητρίου Δέσποινα, Τομπάζη Δημήτρη, Καραπάντσιου Καλλιόπη, Καραπάντζιο Δημήτριο, Χρυσίδου Φιλαρέτη, Βενιζέλου Κυπαρισσία, Βενιζέλου Λοηζάνα, Αλεξάνδρα Μέρμηγκα, Αρσέλντιο Σάρρα και Εβικιάν Σάρα,  μας κατασυγκίνησαν με τα τραγούδια τους !!!!
 'Υμνος της Λιλιπούπολης'' (Μουσική του Νίκου Κυπουργού) από το μουσικό συγκρότημα της σχολής ''Τομπάζη'' που αποτελείται από τους Χρήστο Σιταρίδη στο Πιάνο, Παναγιώτη Τσιβλικη στο Βιολί, Νόκο Πέτρου στην Κιθάρα, Θεοδοσία Παπαδοπούλου στο Φλάουτο και Αφροδίτη Σκούρα στο Κλαρινέτο, που συνόδευε η Παιδική Χορωδία


 ''Χρυσαλιφούρφουρο'' της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Νίκου Κυπουργού, από την Παιδική Χορωδία της Μάγδας Θεοσίδου

'' Άχ Παπουαλίλη'' της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Νίκου Κυπουργού από την Παιδική Χορωδία της Μάγδας Θεοσίδου

Και η μεγάλη έκπληξη από τους μικρούλιδες της Μουσικής προπαιδείας της Χρύσας Τσάρη που μας τραγούδησαν υπέροχα ''Το χοντρό μπιζέλι'' της Μαριανίνας Κριέζη σε μουσική της Λένας Πλάτωνος, η οποία αποτελείται από τους μικρούλιδες: Ζαφειροπούλου Δήμητρα, Κυριαζάκο Βασιλη, Πατσίδου Ολυμπία΄Δίκου Αριάδνη, Σαράφη Θανάση, Παπαγεωργίου Μαρίλια, Παπαγεωργίου Απόλλωνα, Μπίσκα Γεώργιο, Ράπτη Οδυσσέα, Μουρατίδη Θανάση, Τσαλιγόπουλο Βασίλη, Μάγγο Δημήτρη και Βαράνου Αφροδίτη που μας κατέπληξαν !!!
Δείτε το βίντεο 2) https://youtu.be/m29o2reC5RY

 ''Όταν ο Ραβίνος χορεύει'' - Quand le Rabbin danse, Στό Βιολί η Κυπαρισσία Βενιζέλου στο Ακορντεόν ο Δημήτρης Τομπάζης, Στο Πιάνο ο Χρήστος Σιταρίδης, συνοδεύει με το Βιολί του και ο καθηγητής Παναγιώτης Τσιβίκης... Στη συνέχεια ανέβηκε το ''Φωνητικό Σύνολο ενηλίκων'' με τους : Μαζαράκη Ελένη, Φρόσω Καλώνη, Παζα'ί'τη Μπάμπη, Πετούση Νίκο, Παπαδοπούλου Γιώτα, Φιλιώ Φατσιάδου, Αντωνιάδου Άννα και Φιλανδριανού Κατερίνα, που μαζί με την Παιδική Χορωδία μας τραγούδησαν  ''Ο Μίδας'' και το ''Καράβι καραβάκι'' σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό των δυο χορωδιών !!  Δείτε τα Βίντεο :
βίντεο 3) https://youtu.be/19aQrJnmqnA

και : 4)  https://youtu.be/3QPX685YbYs

Ο Υπέροχος Κώστας Αβραμίδης με την απαλή και μελωδική του φωνή μας τραγούδησε το ''Λόγια κεντημένα'' που μας ενθουσίασε !!!
''Λόγια κεντημένα'' Στίχοι: Στράτος Στασινός - Μουσική : Νίκος Κυπουργος, Από τό Φωνητικό σύνολο ενηλίκων.. Συνοδεύει με το Φλάουτο η Θεοδοσία Παπαδοπούλου.
Ακούστε τους : 5)  https://youtu.be/L1rUDy0j1HE

''Απ`τα κουμπάκια ανάμεσα'' Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου - Μουσική: Νίκος Κυπουργός, μας το τραγούδησαν η παιδική χορωδία με το Φωνητικό σύνολο των ενηλίκων, συνόδευε υπέροχα το μουσικό συγκρότημα ''Τομπάζη'' !!  Ακούστε το :
6)  https://youtu.be/CcDctHitDcY

 Ο Κώστας Αβραμίδης τραγούδησε ''Τό τραγούδι της Τσιγκάνας''  Στίχοι: Γεώργιου Δροσύνη - Μουσική: Νίκου Κυπουργού

 Στη συνέχεια τραγούδησαν οι μικρές : Λοηζάνα Βενιζέλου, Ασημίνα Ματθαιοπούλου και η Καλλιόπη Καραπάντσιου, που μαζί με την Χορωδία μας είπαν το ''Νιφάδα'' του Δημήτρη Μαυρίκου στίχοι και Μουσική Νίκου Κυπουργού


 ''Πόλη Μαγική'' του Μάνου Χατζιδάκι στίχοι και Μουσική, μας το έπαιξαν η Μάγδα Κατσάνου με την Κιθάρα της και η Κατερίνα Πολύζου με το Βιολί της Και μία πολύ μικρή γεύση από το ''Μαγγανοπήγαδο'' ( Λόγω εμπλοκής της μηχανής..... ) πού τραγούδησαν Solo οι: Αναστασία Χατζηγεωργίου - Κυπαρισσία Βενιζέλου με την Χορωδία και το ''Φωνητικό σύνολο ενηλίκων'' βιντεο 7)  https://youtu.be/BbTm3z6Fuxs


 Κι εδώ τελειώνει η μεγάλη Παρουσίαση της Μουσικής Σχολής Τομπάζη με μεγάλη επιτυχία !!  Το ''Αηδόνι του Ωραιοκάστρου'' η Μαγδα Θεοσίδου, θα κλείσει το πρόγραμμα με το τραγούδι ''Ο Μικρός Πρίγκιπας'' του Κώστα Καρτελιά σε μουσική Νίκου Κυπουργού, την συνοδεύει η Χορωδία και το ''Φωνητικό σύνολο ενηλίκων'', τό οποίο μετά το πέρας της εκδήλωσης θα απονέμει λουλούδια στην δασκάλα τους... Μία χαρούμενη συγκίνηση θα κυριεύσει το κοινό και τους καλλιτέχνες που όλοι μαζί χειροκροτούν !!!! Εύγε , ήταν υπέροχα !!!
 Βίνεο : 8)   https://youtu.be/Nuw-FXZidqU


Nikos Pazaitis
Για τυχόν παρατηρήσεις : npazaitis@hotmail.com