Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.

Φωτογραφία του Ιωαννης Θεοδωροπουλος.

Ο Χριστιανισμός από την εμφάνιση του και μέχρι σήμερα για να επιβληθεί αλλά και να επιβιώσει χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί ως μέσον επιβολής του το ψέμα. Τα χρόνια εκείνα τα παλιά που ο λαός στερείτο γνώσις, η εκπαίδευση ήταν ανύπαρκτη.
Σήμερα που οι δυνατότητες είναι πολύ υψηλές, η πληροφορία είναι παντού διαθέσιμη, δεν επιτρέπετε να βολοδέρνουμε στα λασπόνερα του μεσαίωνα.
Η πολιτεία διαθέτει τεράστια ποσά για να μορφώσει τα παιδιά μας. Έτσι πιστεύουμε αυτά τα φώτα της γνώσης να γίνουν τα εφόδια εκείνα που θα δημιουργήσουν πολίτες ικανούς να ενταχθούν στην σύγχρονη κοινωνία.
Αλλά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει τα παιδιά μας να διδάσκονται γνώση επιστημονικά και ορθολογικά τεκμηριωμένη. Επειδή η γνώση είναι άπειρος, δεν επιτρέπετε να φορτίζουμε τα μυαλά των παιδιών μας με άχρηστες γνώσεις και προφανώς ούτε με τα ψέματα που προβάλει η θρησκεία. Δεν ζούμε στο μεσαίωνα που τα θρησκευτικά ψέματα είχαν πάρει διαστάσεις κωμικοτραγικές. Τότε η άγνοια τα συντηρούσε και τα δυνάμωνε. Μέσα από το πλήθος των ψεμάτων που μας προβάλλει η θρησκεία, τούτες τις μέρες θα μας επαναλάβει την απάτη για το δήθεν «Άγιο Φως» και του τρόπου αφής του.
Έλληνες πολίτες μην παρασύρεστε από τα ψέματα του παπαδαριού. Θαύματα δεν γίνονται, τα πάντα υπακούουν στους νόμους της φυσικής. Τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που τα βλέπουμε, τα απολαμβάνουμε και τα θαυμάζουμε, μοιάζουν σαν θαύματα της τεχνολογίας, και όμως μπορεί να μοιάζουν, αλλά δεν είναι , και αυτά υπακούουν στους νόμους της Φυσικής.
Πόσο γελοίοι φαίνονται στα μάτια των ορθολογιστών όλοι αυτοί που θα ασχοληθούν με το δήθεν «Άγιο Φως». Θα το μεταφέρουν λένε με ειδική πτήση με τιμές Αρχηγού κράτους. Μα πόσο γελοίοι είναι ; να υποβιβάζουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας στο επίπεδο μιας απάτης.
Είμαι φορολογούμενος πολίτης που συμβάλω στον κρατικό προϋπολογισμό, και έχω τα δικαίωμα να διαμαρτύρομαι που οι οικονομικοί διαχειριστές του δημόσιου ταμείου χορηγούν χρήματα για οποιαδήποτε θρησκευτική απάτη.
Προ ημερών διαμαρτύρονταν πολίτες και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ γιατί δεν επαρκούσε το προσωπικό με αποτέλεσμα πολίτες να πεθάνουν από ανεπάρκεια εκπλήρωσης της αποστολής του. 

Όμως για τους παπάδες που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιώδες στην κοινωνία και απασχολούνται 5 ώρες την βδομάδα ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν 40 ώρες την βδομάδα λεφτά υπάρχουν.
Το ΕΣΥ έχει έλλειψη γιατρών και υπολειτουργεί, πως να μην υπολειτουργεί γιατί έχουμε 8 000 γιατρούς με απείρου μεγέθους προσφορά στους πολίτες, και από την άλλη χρηματοδοτούνται 10 000 τεμπέληδες και άχρηστοι παπάδες.
Πότε επί τέλους θα απαλλαγούμε από αυτήν γάγγραινα και τα παιδιά μας να διδάσκονται Φιλοσοφία και όχι θρησκευτικά; 


Ιωαννης Θεοδωροπουλος