Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Όταν ο χριστιανισμός κατόρθωσε να γίνει επίσημη κρατική θρησκεία ....Όταν ο χριστιανισμός κατόρθωσε να γίνει επίσημη κρατική θρησκεία (μετά από διώξεις,σφαγές,εμπρισμούς και δημεύσεις) προσπάθησε να επιβάλλει τον παρά φύσιν μονοθεϊσμο του σε ένα Πολυθεϊστικό κόσμο. Μπροστά στα μάτια του δυνάστη του ο πολυθεϊστής λάτρευε από τρόμο όποιον θεό του επέβαλλαν,στο βάθος της καρδιάς του δεν έπαψε ποτέ να λατρεύει τους Πατρώους Θεούς και να μεταδίδει την ευσέβεια του στα παιδιά του. 
Ανάμεσα λοιπόν στις διηγήσεις που μεταφέρθηκαν ως τις μέρες μας προφορικά ήταν και μια ιστορία για την Ήρα.  Την αγαπημένη θεά των παντρεμένων γυναικών,την σεβαστή προστάτιδα του γάμου. 
Εκείνη,έλεγαν πως γέννησε τον Άρη,τον Θεό του πολέμου,χωρίς την παρέμβαση του Διός. 
Άγγιξε μόνο ένα λουλούδι που της έδωσε η Νύμφη Χλωρίδα....
Η ιστορία αυτή καθιερώθηκε πολύ περισσότερο στην Ρωμαϊκη Θεολογία αφού η Φλώρα,η αντίστοιχη ΡωμαΪκη Θεότητα,είναι η εκλατινισμένη εκδοχή της Ελληνίδας Χλωρίδας. 
Η Φλώρα είχε τον δικό της ιερέα στην Ρώμη,έναν από τους δώδεκα ελλάσονες ιερείς που είχε καθιερώσει ο ο νομοθέτης Νούμας (από την ελληνική λέξη "νόμος"). 
Για να την τιμήσουν μάλιστα γιόρταζαν τα Φλωράλια,που συνοδεύονταν από αγώνες στους οποίους έπαιρναν μέρος οι γυναίκες . Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η Ρωμαϊκη Θεολογία δεν είναι τίποτε άλλο από την ελληνική Θεολογία εκλατινισμένη,τόσο στα ονόματα όσο και στον τρόπο αντίληψης της λατρείας. Χρησιμοποιούμε τον όρο Θεολογία διότι πρόκειται όντως για Θεολογία (λόγος περί Θεών). 
Οι εβραίοι με όχημά τους τον χριστιανισμό κατόρθωσαν σήμερα η μυθολογία τους να θεωρείται Ιστορία ενώ η Ιστορία όλων των άλλων λαών να θεωρείται μυθολογία. 
Οφείλουμε λοιπόν να διευκρινίσουμε πως στην αρχαία ελληνική γλώσσα η λέξη "μύθος" σημαίνει τον λόγο,την ομιλία και όχι το παραμύθι,όπως εννοείται σήμερα....
Γ. Γρηγορομιχελάκης "Το βιβλίο που η εκκλησία σου δεν θέλει να διαβάσεις"....
Μάια Τσεπουλίδου