Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ.- Τού Ιωάννη ΘεοδωρόπουλουΜου είναι αδιανόητο το πάθος των θρησκόληπτων για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Επιμένουν σε ένα μάθημα που διδάσκει ανοησίες. Επιμένουν σώνει και καλά τα παιδιά μας να μάθουν και να θεωρούν της ανοησίες που φαντάστηκαν δίδαξαν και έγραψαν οι Εβραίοι από τον Μωυσή και μετά μέχρι τον Χριστό και τους Αποστόλους ως πραγματικότητα.
Μόνο άτομα που στερούνται λογικής μπορούν να πιστεύουν ότι υπάρχει «παράδεισος, κόλαση, μετά θάνατο ζωή, γκάστρωμα με τον κρίνο, Ανάσταση νεκρών, Δευτέρα παρουσία, δαίμονες, Άγγελοι, κ.λ.π.». που αποβλέπει το πάθος των θρησκόληπτων να χάνουν το χρόνο τους τα παιδιά μας στο σχολείο και να διδάσκονται ουτοπίες. Μας λένε ότι στο μάθημα αυτό διδάσκονται την ηθική. 
 Όμως εγώ έχω να τους πω ότι όσα «ου φονεύσεις» και να πει η θρησκεία αυτός που έχει σκοπό να πράξει τον φόνο θα τον κάνει. Αν όμως του πει η συνείδηση του όχι δεν θα το κάνεις σίγουρα δεν θα το κάνει. Άρα ο ενάρετος τρόπος ζωής είναι καθαρά θέμα συνειδησιακό, που μας οδηγεί σε φιλοσοφική θεώρηση του. Οπότε η θρησκεία δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με φιλοσοφικά θέματα. Άλλωστε τους φιλοσόφους από τον μεσαίωνα και μετά τους έχει θέσει σε άγριο διωγμό.
Όταν ο άνθρωπος διέπεται από λογική, έχει την στοιχειώδη μόρφωση, και διαθέτη συνείδηση που του ελέγχει και κατευθύνει τις πράξεις του, θεωρείτε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, και δεν έχει ανάγκη καμία θρησκεία, να του υποδείξει πως θα διάγει βίο ενάρετο.
Το Ιερατείο αφήνει να εννοηθεί ότι ο Θεός δεν δημιούργησε τον τέλειο κόσμο και αυτοί αγωνίζονται να τον διορθώσουν. Άρα είναι ανώτεροι από το Θεό. Τι άλλο θα ακούσουμε από το παπαδαριό.
Μας λένε ακόμη ότι είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων οι ορθόδοξοι χριστιανοί. 

 Μα με αυτό που λένε υποτιμούν την νοημοσύνη τους. Γιατί αν δώσεις την αποκλειστική δυνατότητα σε μια άλλη νέα θρησκεία να διδάσκει τα πιστεύω της στα σχολεία σε τρεις με τέσσερις γενιές θα είχε δημιουργήσει μια νέα πλειοψηφία. Πόσο μάλλον ο Χριστιανισμός που για 1700 χρόνια έχει αυτό το προνόμιο. Το θέμα όμως έχει την οικονομική του διάσταση, το συντηρεί το ιερατείο για να εξασφαλίζει πιστούς που θα γεμίζουν το παγκάρι.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος