Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ Ο ...ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ!!!! - ....συνομιλία του Χαραλάμπη με τον Σατανά και καταστροφές Ελληνικών ναών και αγαλμάτων περιλαμβάνονται στα θαύματα του ..Αγίου.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ Ο ...ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ!!!! 

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ Ο ...ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ!!!!
ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΠΑΠΟΥΤΣΟΜΕΝΟΥ ΓΑΤΟΥ» ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ .....ΔΗΘΕΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΠΟΥ ...ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 3ου αι. ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.
Προϊόν μυθοπλασίας και χαμηλού πνευματικού επιπέδου το συναξάρι του …Αγίου Χαραλάμπη η Χαράλαμπου. Αναστάσεις νεκρών, θεραπείες δαιμονισμένων, συνομιλία του Χαραλάμπη με τον Σατανά και καταστροφές Ελληνικών ναών και αγαλμάτων περιλαμβάνονται στα θαύματα του ..Αγίου. Ανύπαρκτα είναι τα ιστορικά στοιχεία για την ζωή του. Δεκάδες από τα θαύματα αναφέρονται στον Σέπτιμο Σέβηρο (193-211) αυτοκράτορα της κραταιάς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που στις αρχές του 3ου αιώνα τα σύνορα της άρχιζαν από την Μεσοποταμία και τελείωναν στην Σκωτία. Τον ένδοξο Ρωμαίο αυτοκράτορα στις εκστρατείες τον συνόδευαν δεκάδες χιλιάδες κρατικοί υπάλληλοι συγκλητικοί η φρουρά του και στρατός. Από ότι γνωρίζουμε από ιστορικούς επί Σεβήρου δεν κηρύχτηκαν διωγμοί κατά των Χριστιανών και ουδεμία συνάντηση έγινε του Ρωμαίο αυτοκράτορα με κάποιον Άγιο-ασκητή Χαραλάμπη θαυματουργό. Από την ερμηνεία των ..δήθεν θαυμάτων του ..Αγίου συμπεραίνουμε ότι ο Χαραλάμπης δεν υπήρξε ποτέ.
Τα θαύματα του είναι μύθοι και θρύλοι που επεβλήθησαν δΙα της βίας σε λαούς της ανατολής με χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο
ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ-ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ Τότε εγένετο σεισμός μέγας και σείετο η κτίσης όλη. Ξαφνικά ένα σύννεφο τράβηξε τον άπιστο αυτοκράτορα Σεβήρο και τον έπαρχο Κρίσπο ψηλά στον αέρα και τους πηγαινοέφερνε πέρα-δώθε, πάνω-κάτω. Φοβισμένος ο αιωρούμενος Σεβήρος παρακάλεσε τον άγιο ..(που απολάμβανε αυτό το θέαμα από την γη) να τους απαλλάξει από αυτό το μαρτύριο. Τότε ο εύσπλαχνος Χαραλάμπης προσευχήθηκε στον Χριστό και σταμάτησε η οργή του θεού και Ρωμαίος αυτοκράτορας και ο έπαρχος Κρίσπος ξανακατέβηκαν στην γη.
ΤΟ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΛΟΓΟ
Με εντολή του Σέβηρου βασάνισαν τον.. άγιο και τον μετάφεραν επάνω σε άλογο γδαρμένο και με τα καρφιά χωμένα βαθιά στην πλάτη του από τη Μαγνησία έως την Αντιόχεια του Μαιάνδρου. Ύστερα από θεία παρέμβαση το άλογο μίλησε και είπε: «Υπηρέτες του διαβόλου δεν βλέπετε πως είναι ο θεός μαζί με αυτόν τον άνθρωπο. Λύστε τον για να λυθείτε και σεις από τα αόρατα δεσμά σας»
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΟΥ
Σε συνάντηση του ο αυτοκράτορας Σεβήρος με τον Χαραλάμπη τον ρώτησε εάν μπορεί να αναστήσει έναν νέο που είχε πεθάνει πριν τρεις ημέρες. Τότε ο Χαραλάμπης προσευχήθηκε στον Χριστό και ο νέος αναστήθηκε.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ …ΑΓΙΟΥ
Ενώ το οδηγούσαν στον τόπο του μαρτυρίου άνοιξαν οι ουρανοί και κατέβηκε κοντά του ο Χριστός με στρατιές αγγέλων και του λέγει: Αρκετά υπέφερες Χαραλάμπη για το όνομα μου. Τότε πριν ο δήμιος του κόψει το κεφάλι παρέδωσε το πνεύμα του και ανέβηκε στους ουρανούς
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο άγιος Χαράλαμπος τιμάται ως πολιούχος στον Πύργο, Πρέβεζα, Φιλιατρά κ.α και σε διάφορα άλλα μέρη ως προστάτης των λοιμωδών νοσημάτων και ιδιαίτερα της πανώλης. Δυστυχώς οι μυθοπλάστες έχοντας για πρότυπο τα θαύματα που παρουσιάστηκαν στην Ασίας στις αρχές του 3ου αιώνα δημιούργησαν παρόμοια σύγχρονα θαύματα που προσβάλλουν την πνευματικότητα του λαού μας. Επίσης ο μεγάλος αριθμός αμφιβόλου προέλευσης ιερών λειψάνων του Χαραλάμπη που διακινούνται εμπορικά στα διάφορα προσκυνήματα, εκκλησίες και ιδιωτικές συλλογές δημιουργούν αμφιβολίες στην ιστορικότητα του ..αγίου (βλέπε google)
ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
α) Στις 26 Μαρτίου 1993 στις 14:10 ώρα έγινε ο τελευταίος από τους μεγάλους σεισμούς του Πύργου. Ο σεισμός αυτός διαμοιράστηκε σε δύο σεισμικές δονήσεις των 5,5 και 5,8 R με μεσολάβηση 3 λεπτών κενού χρόνου μεταξύ των δύο δονήσεων με αποτέλεσμα οι ζημιές να μην είναι φοβερές. Διαδόθηκε ότι κατά την διάρκεια του σεισμού πολλά παιδάκια είδαν τον «παππού» να κρατάει με απλωμένα τα χέρια του τα σπίτια της πόλης του Πύργου για να μην πέσουν. Μετά το σεισμό « το ευσεβές και αγουροξυπνημένο ποίμνιο του Πύργου» έλεγε ότι πολλοί κάτοικοι είδαν στον ύπνο τους τον Άγιο Χαράλαμπο να τους λέει ότι με δική του παρέμβαση ο μεγάλος σεισμός χωρίστηκε σε δύο μικρότερους και για αυτό δεν έγιναν μεγάλες ζημιές στην πόλη. Ύστερα από αυτό το μεγάλο θαύμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου στην πόλη του Πύργου.
β ) Ο Άγιος Χαράλαμπος βοήθησε τους κατοίκους του Πύργου και στον Ιταλικό βομβαρδισμό το 1941, γιατί έστειλε όλες τις βόμβες και έπεσαν στα χωράφια και σε ακατοίκητες περιοχές και έτσι από τους κατοίκους της πόλης δεν έπαθε κανείς τίποτα.
γ) Στα σύγχρονα θαύματα του Αγίου Χαραλάμπους πολιούχου στον Πύργου της Ηλείας αναφέρεται η διάσωση των κατοίκων του Πύργου από επιδημία πανώλης το έτος 1860. Διέδωσαν μάλιστα ότι άτομα του περιβάλλοντος της εκκλησίας του Πύργου είδαν στον ουρανό τον Άγιο με την ράβδο του να σπρώχνει ένα λευκό σαν βαμβάκι σύννεφο μέχρι που το έρριψε στην θάλασσα. Λένε ότι στο σύννεφο αυτό ήταν η ασθένεια της πανώλης που καταδίωξε ο Άγιος.
δ) Το 1687 οι Αγαρηνοί με αρχηγό τον Αχμέτ Εφέντη, πολιόρκησαν τον Πύργο, τότε ο Άγιος Χαράλαμπος, έστειλε λοιμική ασθένεια στον στρατό των Αγαρηνών και πολλοί από τους στρατιώτες του πέθαναν, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν και να σωθεί η πόλη από την πολιορκία.
-----Επειδή τα θαύματα του ανύπαρκτου …..άγιου Χαραλάμπη υποβαθμίζουν την πνευματικότητα του λαού μας οι νέοι εγκαταλείπουν μαζικά την εκκλησία, και το ποίμηιο δεν ρίχνει όπως πρώτα χρήματα στα παγκάρια της εκκλησίας.

Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος

Πηγή: Google Ο Άγιος Χαράλαμπος –του Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπου Δ. Βασιλόπουλου και το MATRIX ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ του Παραβάτη Κωνσταντίνου
Γεώργιος Κοσμόπουλος