Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016

Γαρίδες με σος κοκτειλ - Ελληνική-Γαλλική κουζίνα - Crevettes à la sauce cocktail - cuisine grecque-française

ΈΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΟΡΤΙΝΌ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΣΟΣ ΚΟΚΤΈ'Ι'Λ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΆΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΈΝΟΥΣ ΜΑΣ !!!
Θα χρειαστούμε από 10 μεγάλες Γαρίδες για κάθε άτομο και ένα μπουκαλάκι έτοιμη Σος Κοκτέιλ

Ξεπλένουμε τις Γαρίδες, τις κόβουμε τις κεραίες και αφαιρούμε το κέλυφος από το κεφάλι και κάτω μέχρι και της ουράς

 Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε την ράχη της Γαρίδας και αφαιρούμε το κακάδι της τραβώντας το από τη ράχη προς τα κάτω...

 Βάζουμε τις καθαρισμένες Γαρίδες σε ένα πιάτο χωρίς να τις ξεπλένουμε άλλο...

 Έχουνε βάλει στο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις Γαρίδες σε χαμηλή φωτιά..

 Παίρνουμε την Σος Κοκτέιλ και την αδειάζουμε σε ένα μπολ..

 Προσθέτουμε στο μπουκάλι της Σος νερό μέχρι την μέση και το κουνάμε να ανακατευτεί και να ξεκολλήσει η Σος από τα τοιχώματα του μπουκαλιού...

 Μόλις οι Γαρίδες τηγανιστούν από την μιά μεριά τις γυρίζουμε μια-μία και σε ένα λεπτό που τις αφήνουμε να τηγανιστούν και από την άλλη ρίχνουμε μέσα και την Σος...

 Συνοδεύεται πολύ ωραία αυτό το γεύμα με πατάτες, τις οποίες έχουμε βράσει για 20 λεπτά, όπως είναι με την φλούδα τους, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε κάθετα σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο και τις γυρίζουμε για να λαδωθούν κι από τις δυο πλευρές, τις βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά, κατόπιν τις γυρίζουμε και τις ξαναβάζουμε για ακόμα 10 λεπτά, θα δούμε ότι θα ροδοκοκκινίσουν..

 Οι Γαρίδες έγιναν κι από τις δυο μεριές...

 Ρίχνουμε μέσα την Σος...

 Και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει λίγο η Σος..

 Η πράσινη τηγανητή πιπεριά πάει πολύ ωραία με τις Γαρίδες μας !!

 Τίς ξεφλουδίζουμε, αφού κρυώσουν, και τις κόβουμε σε ένα σκεύος ρίχνοντας αλάτι ελάχιστο ξύδι και ελαιόλαδο..

 ΕΕΕ Τώρα !!! Aυτό άστο είναι για επιδόρπιο.... !!!

 Έτοιμες οι Γαρίδες, έτοιμες οι πατάτες έτοιμες οι πιπεριές κάνουμε και μία σαλάτα πράσινη με ρόκα άνηθο, λεμονάκι και ελαιόλαδο, που ταιριάζει με τις Γαρίδες μας..
Συνοδεύουμε αυτό το ωραίο γεύμα μας με ένα λευκό ξηρό, κοινό, κρασάκι...

ΚΑΙ ΙΔΟΎ ΤΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, ΤΌΣΟΣ ΚΌΠΟΣ ΚΑΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΈΜΕΙΝΕ ΤΊΠΟΤΑ !!!

ΚΑΛΈΣ ΓΙΟΡΤΈΣ !!!!
Nikos Pazaitis
npazaitis@hotmail.com