Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ιταλοί τίμησαν την ψήφο τους... Οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν υπέρ της ετυμηγορίας των Βρετανών για το Brexit, ....

Αποτέλεσμα εικόνας για οι ιταλοι Ψηφισαν ΟΧΙ Αποτέλεσμα εικόνας για οι Αγγλοι Ψηφισαν ΟΧΙ
 Αποτέλεσμα εικόνας για οι Αμερικανοι Ψηφισαν ΟΧΙ
Έχω αποφύγει να κάνω αναρτήσεις τις τελευταίες ημέρες. Ίσως γιατί ντρέπομαι...
Οι Ιταλοί τίμησαν την ψήφο τους με αγώνα, ώστε να μην υπερισχύσουν τα σενάρια κωλυσιεργίας των Βρυξελλών ως προς την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, οπότε κι εκείνος δεν μπορούσε παρά να υπακούσει στη λαϊκή βούληση.
Οι Βρετανοί βουλευτές υπερψήφισαν υπέρ της ετυμηγορίας των Βρετανών για το Brexit...
Οι Αμερικάνοι, παρά τον πακτωλό χρημάτων του Σόρος για τη διενέργεια "αυθόρμητων" διαδηλώσεων εναντίον της εκλογής Τραμπ, αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα, επειδή δε θέλουν να χαθεί η θεσμική βάση του πολιτεύματός τους... κι εμείς εδώ, που ψηφίσαμε ΟΧΙ στο δικό μας δημοψήφισμα το 2015, παρότι ανετράπη πραξικοπηματικά το αποτέλεσμα που δώσαμε και αγνοήθηκε επιδεικτικά η βούλησή μας, δεν κάναμε τίποτα.
 Όχι μόνο δεν πιέσαμε για την επιβολή του δικαίου ΜΑΣ, αλλά ξαναβγάλαμε τους ίδιους τους πρωταίτιους που μας ενέπαιξαν. Τώρα, το Bloomberg, μία από τις σύγχρονες Κασσάνδρες, λέει πως θα χρεωκοπήσουμε το 2017. 
Όχι πως πιστεύω σ' αυτά τα κακοήθη κέντρα της ΝΤΠ και στις "προβλέψεις" τους, αλλά δεν μπορώ παρά να πω ότι μια τέτοια κακή προοπτική ίσως και να μας αξίζει. Ο ενδοτικός βυθίζεται πάντα όλο και πιο βαθιά στο τέλμα του. 
Μα την αλήθεια, ντρέπομαι που οι Έλληνες κατάντησαν τόσο νωθροί... δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, να προσμένουν ίσως κάποιο θάμα... 

Ντορέτα Πέππα