Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Ασιατική κουζίνα με Ελληνική φαντασία‏. ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)


ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙ, ΣΟΥΓΙΑΜΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (Καί τούς μεγάλους)

 ΥΛΙΚΑ για 14 σουγιαμάκια
ΦΎΛΟ Χοντρό για πίτες 1 πακέτο που έχει 7 φύλα και τα κόβουμε στη μέση
Κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο 3 τεμάχια.
Λίγα ψιλοκομμένα Μανιτάρια. 2 κονσέρβες με φύτρες από φασόλια και ασιατικά λαχανικά, 5 πιπεριές πράσινες κέρατο, λίγο τουρσί λάχανο ή 3 αγγουράκια από κονσέρβα τα μικρούλικα.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε τα ...μπουτόκοτα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, τα σοτάρουμε με λάδι στο τηγάνι
 Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετραγωνάκια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι νά σοταριστούν μαζί με τα μπουτόκοτα
Ψιλοκόβουμε τά Ασιατικά λαχανικά
  Ρίχνουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι  
    
  Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι  Ρίχνουμε και τα Ασιατικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί
  Στη συνέχεια ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ( ή μαργαρίνη ) μαζί με λάδι σ`ένα μπρίκι μεγάλο  Παίρνουμε ένα πινέλο και αλείφουμε το ταψί μας
  Ανοίγουμε τα φύλα και τα κόβουμε στη μέση Παίρνουμε ένα ένα τα φύλα και τα αλείφουμε με το λαδοβούτυρο
  Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση στο φύλο και το τυλίγουμε ρολό
  Το τοποθετούμε στο ταψί και το αλείφουμε με λαδοβούτυρο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 150 βαθμ.
  Βάζουμε το ταψί με τα Σουγιαμάκια στον φούρνο.Ρυθμίζουμε το ρολόι στα 20 λεπτά.
  Μετά από 20 λεπτά τα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  Τα αλείφουμε πάλι με λάδι.
  Tα αφήνουμε να ψηθούν άλλα 15 λεπτά και μετά τα βγάζουμε απ`τον φούρνο.
 Είναι έτοιμα!!
Σερβίρονται με την ειδική σάλτσα που θα βρούμε στο σούπερ μάρκετ είναι η τσίλι  η γλυκιά.
 
Nikos Pazaitis
npazaitis@hotmail.com