Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

‘’ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ‘’ - Η διδασκαλία του Ιησού και των Ελλήνων, έχουν πολλά κοινά σημεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ..

‘’ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ‘’
‘’ Οι Έλληνες όπως είπαμε παιδιά μου απ τα τέλη του πρώτου αν όχι απ τις αρχές του δεύτερου αιώνα, σύμφωνα με τη μαρτύρια του ‘’Παυσανία’’ λέγονται γραικοί. Ενώ απ το 216 μ.χ. λεγοντε και Ρωμιοί όπως όλοι οι ελεύθεροι πολίτες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κι απόδειξη η Ρουμάνια που προέρχεται από το Λατινικό romanus, που σημαίνει «πολίτης της Ρώμης» Είπε ο πάππους ο Ντον Μεσσιε που θαρρείς είχε κάνει διατριβή πάνω στο θέμα και συνέχισε..
Μια απ τις τελευταίες φορές που αναφεροντε επίσημα και καθαρά οι Έλληνες παιδιά μου είναι στην εποχή του Ιησού, όπως λέει η Γραφή.. Όταν ο Ανδρέας κι ο Φίλιππός του είπαν ότι θέλουν να τον δουν κάποιοι Έλληνες, ο Ιησούς απεκριθει το προγεγραμμένο..
«έφθασε τώρα η ωρισμένη από τον Θεόν ώρα, δια να δοξασθή με την σταύρωσιν και την ανάληψίν του ο υιός του ανθρώπου και να αναγνωρισθή ως Μεσσίας και Λυτρωτής από τους Έλληνες..’’ Είπε κι ένα φωτεινό λευκόχρυσο χαμόγελο σαν ήλιος ανέτειλε πίσω τα χείλη του παππού Ντον Μεσσιε.

Μια θεικη φράση εντολή και διαθήκη, ο πρώτος ιερός δεσμός του Ιησού και των Ελλήνων, που τους πλέκει το ‘’εγκώμιο’’ μέσα απ αυτή’’
‘’ Όμως τώρα που αναρωτιέμαι γιατί ο Θεός να επιλέξει τους Έλληνες για να δοξάσει τον υιό του Ανθρώπου και όχι τον περιούσιο λαό του.. Αλλά πήγα να το ξεχάσω διάβασα και κάτι άλλο παιδιά μου, μια περικοπή που λέγεται ότι έχει περικοπεί απ το Ευαγγέλιο του Ιωάννη την ιστορική συνάντηση του Ιησού και των Ελλήνων… Κάτι που φέρεται να ανακάλυψε συμμετέχοντας σε επιστημονική επιτροπή της Unesco ο Έλληνας κι επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων Ελευθέριος Πρόκος σε μία απ τις βιβλιοθήκες του Βατικανού.
Το χειρόγραφό του εκκλησιαστικού ιστορικού επισκόπου Καισαρείας Ευσεβίου που έζησε το 265 μ.Χ. με το θεικο εγκώμιο του Ιησού για τους Έλληνες, που αρμόζει απόλυτα σαν συνέχεια στα όσα αναφέρει ο Ιωάννης.. Ένα χειρόγραφο που φέρεται να λέει ο ίδιος ο Ιησούς το λόγο που θα δοξασθεί απ τους Έλληνες..
“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.” Κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση παιδιά μου σημαίνει..
‘’ Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο γιος του ανθρώπου. Διότι η Ελλάς είναι η μόνη που γεννά ανθρώπους, φυτό ουράνιο, θεϊκό βλάστημα κάτι που είναι εξακριβωμένο. Ότι με το συλογισμο γέννησε κι έκανε δίκη της, την Επιστήμη. επιστήμην.”
‘’ Πάππου είναι φοβερό για τους έλληνες, αν το είπε αυτό ο ίδιος ο Ιησούς !!!!!!!’’
‘’ Δεν ξέρω γιέ μου, σας λέω αυτό διάβασα, το μόνο σίγουρο παιδιά μου είναι ότι η διδασκαλία του Ιησού και των Ελλήνων, έχουν πολλά κοινά σημεία. Ακόμα και τα λιγοστά που διασώθηκαν τόσο απ την ελληνική γραμματεία, όσο κι απ τη διδασκαλία του Ιησού, γιατί δε μπορεί να είπε μόνο αυτά στα τρία χρόνια της διαδασκαλιας..’’
‘’ Σε τι μοιάζουν πάππου..’’
‘’ Θα σου πω κόρη μου.. ‘’ είπε ο πάππους Ντον Μεσσιε κι αφού πήρε μια βαθεία ανάσα απ το πρανα της γης, συνέχισε..
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ
Έπεται συνέχεια…