Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΟ - ΒΕΛΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΟΝΙΑ



ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΟ 
Υλικά για 4 Άτομα
4 Σπαλομπριζόλες  χοιρινές, κομμένες στα 4 κομμάτια  
5 Κρεμμύδια μικρά
2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα
Αλάτι , πιπέρι και τρείς ίνες Κρόκο Κοζάνης
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ...


  Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέσα στην κατσαρόλα μας




  Το γυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη μεριά


 
 Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν αυτό μαραθεί, διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα σ`ένα φλιτζάνι του τσαγιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον Κρόκο Κοζάνης.

Το αφήνουμε να  βράσει για 20 λεπτά


   Όταν κοντεύει να γίνει, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη και ελάχιστο νερό. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό πάνω μέχρι να κρυώσει και να χυλώσει μόνο του.
 Το Χοιρινό Μουσταρδάτο αλα Βαλόν , σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή πατάτες Ογκρατέν με τυρί Άσπρο όχι κασέρια κλπ


ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΑΛΑ ΓΚΡΕΚ
Φώτο 7  Για τις πατάτες Ογκρατέν αλα Γκρέκ θέλουμε 5 πατάτες,250cl Γάλα, 1 αυγό, 250gr Φέτα, Αλάτι, Πιπέρι.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1)      Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα με νερό για 20 λεπτά
2)      Τις βγάζουμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε κάθετα φέτες
3)      Τις στρώνουμε στο ταψί μας που έχουμε βουτυρώσει
4)      Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι. Σπάμε σ`ένα μπολ το αυγό και το χτυπάμε, ρίχνουμε το γάλα και την Φέτα τριμμένη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
5)      Τα απλώνουμε επάνω στις πατάτες και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά και μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμες.
Το χοιρινό Μουσταρδάτο με Πατάτες Ογκρατέν αλα Γκρέκ, συνοδεύεται με Μπύρα ή Κρασί Λευκό.
Nikos Pazaitis
npazaitiw@hotmail.com