Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΌΜΟΡΦΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ....


 Στην Πλάκα μπορεί κανείς να βρει πολλά διαφορετικά πράγματα: υπάρχουν δρομάκια γεμάτα κόσμο, μαγαζιά και εστιατόρια, αλλά και σοκάκια ήσυχα ξεχασμένα από μια άλλη εποχή. Σπίτια παλιά με λουλούδια στα μπαλκόνια, χρώματα και μυρωδιές αυθεντικές. Κι εδώ κι εκεί να ξεπροβάλει κάποιο μνημείο που σίγουρα θα έχει μία ιστορία να σας πει.

 Λίγο πιο πέρα, θα δείτε μπροστά σας μία πύλη που ήταν η είσοδος της ρωμαϊκής αγοράς και στέκεται αγέρωχη μέχρι σήμερα. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας , την είχαν ονομάσει Παζαρόπορτα, γιατί στην πλατεία που ανοίγεται μπροστά της γινόταν ένα παζάρι όπου πουλούσαν κυρίως λάδι, σιτάρι και αλάτι.
 Πριν συνεχίσετε τον περίπατό σας αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στα δεξιά σας, όπου θα δείτε από μακριά την πύλη του Αδριανού. Την έχτισαν οι Αθηναίοι το 131 μ.Χ. για να τιμήσουν τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό.
 Στη διασταύρωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την οδό Μακρυγιάννη (είναι ο πεζόδρομος έξω από το μετρό) θα συναντήσετε την οδό Βύρωνος. Είναι ένας ήσυχος δρόμος με μαγαζιά που πουλούν τουριστικά είδη, παραδοσιακά τρόφιμα και σανδάλια.
 Ένα από τα πολλά δρομάκια με τα Καφέ - Ουζερί ....

Μετά από αυτή την όμορφη βόλτα, έχετε πια φτάσει στην πλατεία Μοναστηρακίου!

 Άρχισε να νυχτώνει και τα φώτα στην Ακρόπολη άναψαν !!

 Διαβάστε πολλά στο: http://www.kidslovegreece.com/el/activity/plaka-monastiraki/