Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

επισήμανση: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΟΜΗ - Τού Πάνας Ελλήνιος

Αποτέλεσμα εικόνας για μυθος γαια ουρανος
Φωτο του http://clubs.pathfinder.gr/ethnikoi/994870

επισήμανση:
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΟΜΗ
Η φιλοσοφία όρισε ως βασικό της ζητούμενο, την προέλευση του πιο σημαντικού στοιχείου, δηλαδή της ίδιας της ζωής. Διότι, οι στοχαστές που την συνέθεταν με την φιλία τους στη γνώση, παρατηρούσαν ότι, δεν τους βοηθούσαν σε τίποτα οι σοφίες που τους αναγνώριζαν οι άλλοι, αφού τελικά κατέληγαν όπως κάθε άλλο ζωντανό.
Γι’ αυτό, έβαλλαν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ανίχνευση του πρωτοκύτταρου, για να διακρίνουν κάπου, και κείνο του θανάτου, με την ελπίδα να τον ακυρώσουν. Έτσι δομήθηκε η φιλοσοφική αντίληψη της ζωής, του κόσμου και του σύμπαντος. Ό,τι άλλο λέγεται περί φιλοσοφίας, όσο απλό και απίθανο κι αν ακούγεται ή φαίνεται, είναι παράγωγο και παρελκόμενο της αρχικής της δομής!
Στις αναζητήσεις τους, σε: ατμόσφαιρα, στεριές και θάλασσες, δεν προέκυψε φυσικά τίποτα. Διέκριναν όμως ότι, η γη τους φέρνει στη ζωή, τους συντηρεί και τους ξαναπαίρνει στα σπλάχνα της. Γι αυτό και αναγκάστηκαν να προσγειωθούν, ορίζοντας ως πρώτη θεά δύναμη την Γαία. Και ζευγαρώνοντάς την με τον Ουρανό έδωσαν τους λοιπούς θεούς προσωποποιώντας το σύμπαν! Με αρχική θεά πάντα την απτή Γαία, τα επόμενα είναι εύκολα και απλά!

Πάνας Ελλήνιος