Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

1) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ…..ΟΜΠΑΜΑ - 2) ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ "ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ" ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ στη μυστική στοά κάτω από την Ακρόπολη


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ  ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ…..ΟΜΠΑΜΑ
1) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ…..ΟΜΠΑΜΑ
Στητός ,αγέρωχος, ευθυτενής, ανηφόρισε ο απερχόμενος Πλανητάρχης τον ιερό βράχο για να βρεθεί έκπληκτος μπροστά στο ελληνικό θαύμα.
Μόνος πάνω στην ερημωμένη, προς ασφάλεια του Ακρόπολη, συνομίλησε με τους θεούς και κοίταξε κατάματα την ιστορία μιας χρυσής εποχής.
Είδε ,άκουσε , έμαθε, συγκινήθηκε για θαύματα δικά μας που οι περισσότεροι Έλληνες θα πεθάνουν χωρίς να τους λείψουν, γιατί αγνοούν όχι μόνο την αξία αλλά ακόμη και την ύπαρξη τους . Η κατεχόμενη παιδεία μας μέχρι εκεί φτάνει κι οι Έλληνες δεν γίνονται ποτέ κοινωνοί της πραγματικής τους καταγωγής. Πόσοι αλήθεια Έλληνες έχουν επισκεφτεί τα ιερά και τους ναούς των θεών μας. Πόσοι απ’ αυτούς είδαν, αντιλήφθησαν και συγκινήθηκαν από αυτό το θαύμα των θαυμάτων ή και όσοι τα επισκέφτηκαν μήπως τα είδαν σαν απλά ερείπια που απόμειναν από το δείπνο του χρόνου; Ο Ομπάμα όμως γνώριζε τι θα έβλεπαν τα μάτια του και του έλειψε η απούσα Καρυάτιδα και τα ξενιτεμένα γλυπτά. Η ξεναγός δήλωσε ότι ξενάγησε έναν άνθρωπο που τα γνώριζε όλα κι απλά ήθελε να τα δει με τα μάτια του για να απομυθοποιήσει ένα όνειρο του παιδικό.
Προσκύνημα ονόμασε την επίσκεψη αυτήν και θύμισε σε εμάς τους Έλληνες αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να εκτιμούμε από τα γεννοφάσκια μας.
Στο αρχαιολογικό μουσείο, τιμώντας με την επίσημη εμφάνιση του, το χώρο που στεγάζει η ελληνική μνήμη τα προικιά της, είχε την δυνατότητα να διαπιστώσει «ιδίοις όμασι», όπως και στην Ακρόπολη, την εφαρμογή του χρυσού αριθμού «φ». Αριθμού του μέτρου και της αρμονίας.
Από το πρωί της Τρίτης άλλαξε φορεσιά η πόλη της Παλλάδος για να υποδεχτεί τον επίσημο προσκεκλημένο. Φοβικό το σκηνικό της υποδοχής. Έρημοι οι δρόμοι, οι βουεροί, άπλωσαν μπροστά στα μάτια μας την ορφάνια τους κι ήταν τόσο παράξενη αυτή η μοναξιά αλλά και όμορφη συνάμα. Φρούριο η Αθήνα. Όλες οι δυνάμεις επί ποδός. Θωρακισμένα οχήματα, σειρήνες, ελεύθεροι σκοπευτές, βατραχάνθρωποι, πράκτορες κι αστυνομικοί κι όλα αυτά για την προστασία μιας και μόνο «ζωής». Κι οι φιλοσοφούντες να αναρωτιούνται . Ποιος κοστολογεί την αξία της κάθε ζωής; Γιατί τόση ανισότης; Γιατί η ζωή κάποιων στοιχίζει τόσο πολύ; Γιατί η ζωή αυτών που στερούν κατά συρροή, με βομβαρδισμούς ή άλλα μέσα, την ζωή ανθρώπων αθώων, άγουρων ζωών κι αμάχων, εκτιμάται τόσο πολύ; Σκέψεις απλές, ανθρώπινες που ξετρυπώνουν ακάλεστες κάτι τέτοιες στιγμές.
Στην συνέχεια αφίξεις με βελουδένια χαλιά, ξεστρατισμένα, που χάλασαν την φιέστα, χειραψίες και φιλοφρονήσεις, μα και προσποιητά χαμόγελα και προσωπεία αμηχανίας και χαρμολύπης. Κι ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν παρών με όλα τα θετικά και αρνητικά του, ο δικός μας Αλέξης δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμη μέσα του αν ήταν ο οικοδεσπότης ή αν ήταν με τους ταμπουρωμένους στο Πολυτεχνείο. Μόνο έτσι ερμηνεύεται η τόση του αμηχανία του, αν και είχε ειπωθεί ότι ο Ομπάμα ήταν το ζωντανό συγχωροχάρτι των φονιάδων των λαών.
Και τον Ομπάμα βέβαια δεν θα τον απαλλάξουμε από λάθη και παραλείψεις θανατηφόρες ( η κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν είναι ελληνική εφεύρεση) αλλά θα τον ζήσουμε σαν κάποιο επισκέπτη που έδειξε να γνωρίζει μα και να εκτιμά την ιστορία και την καταγωγή μας. Έναν επισκέπτη που μας έβαλε τα γυαλιά με τις γνώσεις και τις απόψεις του εναρμονισμένες πλήρως με αυτές των αρχαίων μας προγόνων περί Δημοκρατίας και δικαιοσύνης . «Από σας τα έμαθα» θα μας διαβεβαιώσει γελαστός και σίγουρος για όσα έλεγε. Στην Πνύκα θα ταίριαζε να ακουστούν αυτά τα λόγια που αναδύθηκαν από την καρδιά κι έφτασαν στα χείλη του μεγάλου αυτού άνδρα.
Ένας ύμνος, ήταν τα λόγια του, για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της τον άφθαρτο, τον ακατάλυτο, τον μοναδικό. Αποθεώθηκε, ο Απερχόμενος, στην αίθουσα « Σταύρος Νιάρχος». Η γαλανόλευκη στημένη με υπερηφάνεια ανάμεσα σε σημαίες μεγάλων λαών διακήρυττε την ατράνταχτη τη θέση της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ελληνοπρεπής και άνετος άφησε ξεχυθούν από το στόμα του λόγια ζεστά, λόγια ελληνικά. Αναθαρρήσαμε κι εμείς που με δόλιο τρόπο μας αφαιρούν την άδεια, να αναφερόμαστε με υπερηφάνεια για την μοναδικότητά μας, σείοντας τον μπαμπούλα του ρατσισμού.
Άραγε τόσο δύσκολο είναι για τους δικούς μας πολιτικούς να απευθύνουν κατά καιρό πανηγυρικούς για την Κλασσική αρχαιότητα με τις αξίες της και τα ιδανικά της, για να καταλάβουν επιτέλους οι εξουθενωμένοι Έλληνες ότι δεν είναι ρεμάλια και κλέφτες κι ότι η χώρα τους υπήρξε για τρεις φορές μεγάλη αυτοκρατορία! Κι η ιστορία ευτυχώς επαναλαμβάνεται.
Κι ακόμη ακούστηκαν δια στόματος Ομπάμα υποστηριχτικές δηλώσεις κι επιστροφές το καλοκαίρι και θαυμασμός και εύσημα για την φιλοξενία που παρέχουμε στους μετανάστες. Τι ωραία αν μπορούσε να μας διαβεβαιώσει ότι αυτό δε γίνεται εις βάρος της δικής μας πατρίδος! Γιατί αυτό που γίνεται δεν είναι καθόλου τυχαίο, κι είναι υπεύθυνος κι ο ίδιος για τις στρατιές των μεταναστών που καταλαμβάνουν την Ευρώπη. Κι είναι κι ο ίδιος όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που δημιούργησε την κρίση. Και το πρώτο θύμα η Ελλάς.
Και δεν μας επέλεξαν ως τον αδύναμο κρίκο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Μας επέλεξαν ως τον πλέον ισχυρό και ανθεκτικό . Αν καταρρεύσουμε εμείς και η χώρα μας, οι υπόλοιποι θα είναι παιχνιδάκι.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε ως η πατρίδα κι η μητέρα του φωτός . Γιατί αυτή η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, προώρειται να ζει και να μεγαλουργεί ,στον αιώνα τον άπαντα. Και το γνωρίζει καλά ο Ομπάμα, ότι σε ενεργειακά πεδία και σε ζώσες πύλες της Ελλάδος βρίσκονται όλες οι αμερικάνικες βάσεις. Ύμνησε λοιπόν ο Ομπάμα την πατρίδα του φωτός κι η πλανητική αυτή φωνή πέταξε ως τα πέρατα του κόσμου. Μαζί με τον Πλανητάρχη παρέλασε η μικρή «μεγίστη» Ελλάς σε όλον τον πλανήτη. Μας ξελάσπωσαν πάλι οι πρόγονοι μας. Κι όμως εμείς αν τολμήσουμε και υπερηφανευτούμε για την καταγωγή μας θεωρούμαστε εθνικιστές και προγονολάτρες.
Ήρθε, προσκύνησε κι απήλθε, όψιμος ελληνολάτρης, ο Πλανητάρχης. Επισκέφτηκε ακολούθως τους άκαμπτους Ευρωπαίους φίλους που κρατούν το μέλλον της Ελλάδος στα χέρια τους. Θα αφήσει άραγε να φανούν τα ελληνόφρονα αισθήματά του; Θα μπορέσει να ελαφρώσει την χώρα μας από το δυσβάστακτο χρέος; Τότε δικαίως θα πειστούμε για την ελληνολατρία του Προέδρου. Δυστυχώς όμως , ο Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δεν παρέλειψαν να δήλωσαν από κοινού ότι "δεν θα υπάρξει επιστροφή στην εποχή πριν από την παγκοσμιοποίηση". Ευσεβείς πόθοι της Νέας Τάξης, που δεν δύνανται να ευοδωθούν αφού τα ινία της εξουσίας θα αλλάξουν χέρια. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Ομπάμα υπηρέτησε με όλα τα μέσα το σύστημα των ισχυρών Σιωνιστών.
Επιστροφή στην Αμερική μετά και παράδοση των σκήπτρων εξουσίας στον ΤΡΑΜΠ. Ποιος ξέρει! Μπορεί αυτός που όλοι απευχόμασταν την εκλογή του σαν νέου Προέδρου της Αμερικής να αλλάξει τον ρουν της νέας τάξης πραγμάτων, που προωθεί την παγκοσμιοποίηση, την κατάργηση των συνόρων, την εξαφάνιση της λευκής φυλής και την φτωχοποίηση του πλανήτη και να φέρει τα πράγματα στην προτέρα τους κατάσταση. Είθε!!
ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΙΩΡΑΚΗ-ΖΩΙΔΑΚΗ

Ελένη Μανιωράκη
(δασκάλα,ποιήτρια,συγγραφέας) 

Αποτέλεσμα εικόνας για 2) ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ "ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ" ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ στη μυστική στοά κάτω από την Ακρόπολη


2) ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ "ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ" ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ στη μυστική στοά κάτω από την Ακρόπολη 
Η αρχή εγινε με τον τεκτονικό χαιρετισμό Ομπάμα-Τσιπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς μετά το δείπνο στην Ηρώδου αττικού και κανένα μέσο δεν ασχολήθηκε κατόπιν ανωτέρω εντολής.
Τσίπρας και Ομπάμα διέσχισαν την ιερή Στοά που συνδέει τα πρώην ανάκτορα με την Ακρόπολη και είχε να ανοίξει δεκαετίες ολόκληρες απο την εποχή του Δαμασκηνού!
Εκεί υπο το φως του μεγάλου φεγγαριού, της ιεράς Σελήνης για τους τέκτονες, έγινε η μεγάλη τελετή, μια μέρα ακριβώς μετά την πανσέληνο οπως ορίζει το τελετουργικό τους.Να σημειωθεί ότι η Ακρόπολη θεωρείται από τους τέκτονες ως ο μεγαλύτερος ναός τους γιατί ο ναός του Σολομώντος δεν υπάρχει πια.
Ο Ομπάμα μάλιστα ήρθε χωρίς την σύζυγο του στην Αθήνα ώστε να έχει ελεύθερη τη νύχτα για την μεγάλη τελετή.
Αυτός φαίνεται να ήταν και ο λόγος που ο Τσίπρας ήταν αγχωμένος καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ομπάμα, γιατί είχε επιφορτιστεί προσωπικά ο ίδιος με την προετοιμασία της ιστορικής αυτής τεκτονικής τελετής όπου παρέστη ο πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας και έλαβε χώρα στο ιερότερο μέρος του κόσμου, την Ακρόπολη

 BY ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ελένη Μανιωράκη
(δασκάλα,ποιήτρια,συγγραφέας)