Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ! (εκ του Οβελός=Βέλος=Σουβλί-Σούβλα-Σουβλάκι (δλδ Οβελάκι=μικρό βέλος)


  Σχετική εικόνα
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ !
(εκ του Οβελός=Βέλος=Σουβλί-Σούβλα-Σουβλάκι (δλδ Οβελάκι=μικρό βέλος)
Αθάνατη Ελλήνων Γλώσσα που ζείς "αθέατα κρυμμένη" παντού, αλλά κι εσύ "Καταραμένε" Παπαδόπουλε "Διχτάτορα", που μιλούσες και άριστα Ελληνικά, γιατί ανέτπυξες την χοιροτροφία με μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα;;; !! - 'Εως το 1980, προτού μπούμε στην τότε ΕΟΚ, η αυτάρκεια της Ελλάδας σε χοιρινό είχε φθάσει στο 85% και σε μοσχαρίσιο κρέας στο 66%, ...ενώ σήμερα είναι 63% και 13% αντιστοίχως. Για διαβάστε λοιπόν.....και φρίξτε..
- Αν νομίζετε πως το κρέας τουλάχιστον για το σουβλάκι που τρώμε, είναι ελληνικό, είστε πολύ γελασμένοι !!
«Oι έλληνες παραγωγοί καλύπτουν περί το ένα τρίτο των αναγκών που έχουν τα σουβλατζίδικα» - Όλα ΣΧΕΔΟΝ είναι εισαγωγής !!! Ακόμη και η καΰμενη η πιτούλα, έρχεται και από Βουλγαρία έτοιμη ή το αλεύρι για την πίτα από Ουκρανία και Καναδά, το χοιρινό από Ολλανδία-Δανία-Γαλλία-Γερμανία, οι τηγανιτές πατάτες από την Αίγυπτο, το γάλα και το γιαούρτι για το τζατζίκι από Γερμανία-Αυστρία-Ολλανδία, το κρεμμύδι από Τουρκία-Αίγυπτο με ντομάτες Βελγίου-Ολλανδίας και τα σκόρδα από την Κίνα !!
Μάλιστα στον χώρο του τουρισμού στην Ελλάδα, πολλοί ξενοδόχοι και εστιάτορες σερβίρουν δανέζικο τυρί τύπου φέτας στους τουρίστες. Δηλαδή ο τουρίστας έρχεται στην Ελλάδα και απολαμβάνει δανέζικο βούτυρο στο πρωΐνό, δανέζικο τυρί Feta στη μεσημεριανή του σαλάτα και δανέζικο κρέας στον γύρο και σουβλάκι του, το βράδυ !!
Ελληνικότατο το Greek Suvlaki και Gyros and Feta στην Greek Salad με ντομάτες Βελγίου-Ολλανδίας !!
Άντε λοιπόν με λίγη ακόμη γνώση Ελληνικής Γλώσσας...
και καλή Μεταπολιτευτκή χώνεψη.... Μάλιστα !! 


Γοργίας Επικούρειος