Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η Π.Κ.Μ. ΤΙΜΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Μ.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - Με τον Κώστα Μακεδόνα και τους "Νέους μουσικούς χωρίς σύνορα".
Η ποίηση του Ελύτη μπήκε στη ζωή μου στα 14 μου χρόνια και με άγγιξε και με καθόρισε και με άλλαξε. Μου έμαθε να εκτιμώ τον πλούτο της γλώσσας μας, να αφουγκράζομαι τους παφλασμούς της θάλασσας, να αντιλαμβάνομαι την ηθική δύναμη των τοπίων της πατρίδας μου, να παρατηρώ το παιχνίδισμα του ήλιου στα κυκλαδόσπιτα.
20 χρόνια μετά το θάνατο του κρατάμε ζωντανή την μνήμη του και την ποιητική του δημιουργία και στήνουμε μια μαγική βραδιά με τον Κώστα Μακεδόνα και τους "Νέους μουσικούς χωρίς σύνορα". Την βραδιά αυτή την αφιερώνω σε όλους τους φοιτητές μου που επί 23 χρόνια ξεδιπλώσαμε μαζί την μαγεία του Ελύτη. Αλλά και στους νέους μου συνεργάτες που με στηρίζουν και μοιραστήκαμε το ίδιο όνειρο. Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ, σαν μια μεγάλη παρέα να τιμήσουμε τον μεγάλο Ελύτη.
— μαζί με Panagiotis Kountouras, Kortessa Keramari και Ada Tsesmeli 

Anna Mykoniou

Μόνικα Αϊβάζογλου
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 Οκτωβρίου : Δείτε την μαγική βραδιά με τον Κώστα Μακεδόνα και τους "Νέους μουσικούς χωρίς σύνορα". : http://oraiokastromekatiallo.blogspot.gr/2016/10/2102016.html

Nikos Pazaitis