Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ? ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ?

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ?


ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΗΡΙΑ ...Η ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ.... ?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ... Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ....?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΝΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ....Η ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ...?
ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...
.....Η ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΝ ΣΟΦΙΑ...???
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Εάν κάποιος έχει στην τσέπη του πέντε από αυτά τα χαρτονομίσματα, όλο αυτό μπορεί να το ονομάσει χρήμα. Χρήμα όμως θα ονομάσει και εάν έχει μόνον ευρώ ή εάν έχει μόνο δραχμές. Δεν έχει το δικαίωμα όμως να ονομάσει πάνω από μία έκφραση χρήματος νόμισμα.
Λέμε το Ελληνικό νόμισμα είναι μόνον η δραχμή. Το νόμισμα προέρχεται από το ρήμα νομίζω και νενομισμένον που σημαίνει ότι είναι απόφασης του Δήμου των πολιτών να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο υλικό αντικείμενο χαρτονόμισμα για τις συναλλαγές του. Το νόμισμα λοιπόν καθορίζει και ταυτοποιεί την χώρα, τον λαό, μια ομάδα ανθρώπων, ενώ το χρήμα είναι απρόσωπο και διαχρονικά συναλλάσσεται διεθνώς στα χρηματιστήρια.
Το χρήμα και το νόμισμα είναι εντελώς δύο διαφορετικές ιδέες. Δείτε ότι, σαν συμβολισμός το χρήμα είναι κάτι που αναγνωρίζεται πολύ ευκολότερα απ' οτι η σημαία ενός κράτους παραδείγματος χάριν. Υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που δεν θα αναγνωρίσουν την Αμερικανική σημαία. Μόλις τους πεις όμως την λέξη δολάριο, αυτομάτως το συνδέουν με την Αμερική. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το δολάριο είναι νόμισμα ενώ όλα τα νομίσματα μαζί - το δολάριο, η λίρα και το ευρώ -είναι χρήμα.
Το χρήμα λοιπόν σημαίνει την χρήση ενώ το νόμισμα σημαίνει ταυτότητα. Το χρήμα λοιπόν είναι χρήση και το νόμισμα είναι ταυτότητα. Εκφράζει δηλαδή το τι νομίζει ο κάθε λαός πως πρέπει να εκφράζεται.
ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Αντώνης Βαλσαμάκης : Συγνώμη πρόεδρε, θέλω να κάνω μια ερώτηση για να σου αποσπάσω μια συγκεκριμένη απάντηση. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πονηρά. Εγώ, ο Έλληνας ο Κρητικός, έχω την ίδια ταυτότητα με τον Γερμανό που έχουμε και οι δύο στην τσέπη μας ευρώ ;
Δόκτωρ Λαμπράκης : Αυτό είναι λοιπόν το μεγάλο παιχνίδι των Καζάρων : Η ομογενοποίηση των λαών με την εξαφάνιση των νομισμάτων.
Εξαφανίσαμε δια μιάς, δεκαεπτά διαφορετικά νομίσματα από την Ευρώπη και μ' αυτό εξαφανίσαμε και την ταυτότητα των λαών. Τα κάναμε όλα ένα, χρήμα δηλαδή, και απαγορεύουμε πλέον στους λαούς να έχουν γνώμη νενομισμένην. Δεν εξαρτάται επομένως από τον εγγενή λαό το πώς θα φαίνεται έξω. Παίρνουμε ένα-ένα τα σημάδια, ό,τι είναι δηλαδή συμβολισμοί ενός λαού.
Σκεφτείτε ότι η πρώτη νομοθεσία την οποία έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν να απαγορεύσει την Ελληνική σημαία να εκτίθεται δημοσίως. Αυτή ήταν μία νομοθεσία το 1981. Έρχεται τώρα η Ευρώπη και λέει η δραχμή δεν πρόκειται να ξανα-αναφερθεί σαν στοιχείο ταυτότητος των Ελλήνων. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλες αυτές οι αξίες σιγά-σιγά μπαίνουν στο παρελθόν, μπαίνουν στην λήθη του παρελθόντος. Έτσι κι εδώ βλέπετε η λήθη δεν είναι η αλήθεια. Ό,τι είναι αλήθεια δεν ξεχνιέται δεν θα ξεχάσει την σημαία του ο Έλληνας, δεν θα ξεχάσει την δραχμή του ο Έλληνας. Αντιλαμβάνεστε τώρα λοιπόν την διαφορά αυτών που λέγαμε πριν : Της αλήθειας με την λήθη.
Προσπαθεί λοιπόν το Καζάρικο κατεστημένο να επιφέρει λήθη να σκεπάσει την αλήθεια με την λήθη. Δεν θα το επιτύχει όσο υπάρχουν Έλληνες και αναπνέουν στον πλανήτη. Μπορεί σε όλους τους άλλους λαούς να έχουν φέρει την λήθη, όχι όμως και στον Ελληνικό. Ο Ελληνικός λαός θα εκπροσωπεί πάντα την αλήθεια και δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ οι Καζάροι να επιφέρουν λήθη στην αλήθεια.
ΔΟΚΤΩΡ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Anastasia Tsakiraki