Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ - "ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ" ( άτυπη ομάδα )


Ο Ηρακλείδης ο Ποντικός (390-330 π.Χ.) γεννήθηκε μεν στην Ηράκλεια του Πόντου, αλλά σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα υπό τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη.Αγαπητοί  φίλοι  

 Η  επιστολή  αυτή  προς  τον  υπουργό  σηματοδοτεί  μια  νέα  Αργοναυτική  Εκστρατεία .  Η  κυβέρνηση είναι  στριμωγμένη  :  ¨η  θα  ενδώσει  ή  (αν  αρνηθεί )  θα αποκαλύψει  και  στους  πλέον  νυχτωμένους  πόσο  ανθελληνική  είναι .  Φυσικά  και  δεν  θα  μας  κάνει  το  χατήρι  .  Αυτό  το   λογικότατο   αίτημα  όμως  μπορεί να  συσπειρώσει  όλο  τον κόσμο  μας  (  του αρχαιοελληνικού  χώρου ) .
  Ας   το κάνουμε  κορυφαίο  σύνθημά  μας 

20  ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ  ΣΧΟΛΕΣ   ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  ( όσα  ιδεολογικά ρεύματα  υπήρχαν  στην  αρχαιότητα )  ΚΑΙ  ΓΙΑ ΚΑΘΕ HOT  SPOT   ΠΟΥ  ΚΑΝΟΥΝ  ,  ΘΑ  ΑΝΟΙΓΟΥΝ  ΑΛΛΗ  ΜΙΑ   ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ  ΣΧΟΛΗ/ΧΩΡΙΟ  ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ

Διαδώστε  το  παντού  με  μειλ  και  FACEBOOK 

(  λεπτομέρειες :   https://www.facebook.com/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD-%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BF-1569946773274074/?ref=bookmarksΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (14-6-2016)
---------------
ΑΠΟΣΤΟΛΕΥΣ : "ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ" ( άτυπη ομάδα )
Προς
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ : ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Ως γνωστόν :
# οι φιλοσοφικές σχολές έκλεισαν με διατάγματα αυτοκρατόρων κατά τα πρώτα χρόνια του Μεσαίωνα
# οι φιλοσοφικές σχολές είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με τον Ελληνικό Πολιτισμό
# ο Μεσαίων , κατά γενική ομολογία , έχει λήξει
Είναι , ως εκ τούτου , περίεργο το οτι ουδείς ενδιαφέρθηκε να αναβιώσει τις φιλοσοφικές σχολές μετά το 1827 .
Σήμερα , εμείς οι Φιλόσοφοι , ζητούμε την βοήθειά σας για να επαναλειτουργήσουμε τις φιλοσοφικές σχολές .
Επειδή το σύγχρονο ελληνικό κράτος εμφανίζεται ως κληρονόμος του Βυζαντίου ( πχ αναγνωρίζει χρυσόβουλα αυτοκρατόρων που δωρίζουν εκτάσεις σε μοναστήρια ) οφείλει να ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ζημιές που έκανε το Βυζάντιο . Μία εξ αυτών είναι το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών .
Εάν το Βυζάντιο δεν είχε κλείσει τις σχολές , αυτές θα υπήρχαν και θα είχαν και αξιοσέβαστη περιουσία ( λόγω δωρεών και κληροδοτημάτων ).
Υποθέτουμε οτι το πρώτο ερώτημα που θα ανακύψει είναι "Γιατί ΕΣΕΙΣ ; Τί προσόν έχετε ώστε ΕΣΕΙΣ να θεωρείστε οι κληρονόμοι των αρχαίων φιλοσόφων ;" . Απαντούμε "Διότι εμείς έχουμε το σθένος να ζήσουμε σύμφωνα με τα διδάγματα εκείνων ! Πράγμα καθόλου εύκολο για τον μέσο άνθρωπο" .
Εάν δεν αναβιώσουν οι σχολές ΤΑΧΙΣΤΑ , υπάρχει μέγας κίνδυνος κάποια άλλη χώρα να κάνει γενναιόδωρη προσφορά και να προσελκύσει όλους τους σύγχρονους φιλοσόφους . Και τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διεκδικεί την πνευματική κληρονομιά τους . Διότι πραγματική κληρονόμος δεν είναι η χώρα που γέννησε τους φιλοσόφους αλλά αυτή που τους δίνει γή για να ζήσουν .
Θεωρούμε σίγουρο οτι διαθέσιμες εκτάσεις υπάρχουν άφθονες . Το συμπεραίνουμε αυτό απο την ταχύτητα με την οποία εξασφαλίζονται εκτάσεις δια τα λεγόμενα "hot spots" . Εφ' όσον και χρήμα και γή υπάρχει για τα hot spots είναι σίγουρο οτι θα βρεθεί και για τις φιλοσοφικές σχολές .
Εξ' άλλου δεν πρέπει να λησμονούμε οτι οι φιλοσοφικές σχολές θα ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ τουρίστες , εν αντιθέσει με τα hot spots που τους αποδιώχνουν .
Οι φιλοσοφικές σχολές θα είναι κέντρα διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας ( σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς φοιτητές ) , θα διαθέτουν Ασκληπιείο , εκτάσεις βιολογικών καλλιεργειών , βιβλιοθήκες και εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας . Θα είναι κέντρα με διεθνή ακτινοβολία , εφάμιλλη με αυτήν του Αγίου Όρους .
Σας καλούμε λοιπόν να κινηθείτε με αποφασιστικότητα και να ορίσετε ημερομηνία συνομιλιών μαζί μας για να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος . Περιττόν να απαριθμήσουμε τα ωφέλη για την χώρα όπως περιττόν είναι να τονίσουμε την ζημία που θα επέλθει στην προσωπική σας φήμη ( και πολιτική σταδιοδρομία ) εάν επι των ημερών σας οι φιλοσοφικές σχολές αναβιώσουν σε κάποια άλλη χώρα πλήν της Ελλάδος . 

pitago99@gmail.com