Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Γι αυτο καψανε ολες τις βιβλιοθηκες οι χριστιανοι ........

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Φλόγα ΣΤΑ ΚΑΒΕΊΡΙΑ είναι αρχαια ελληνικη τελετη.
   

Διαβαστε να δειτε πως το «άγιο φως» είναι αρχαια ελληνικη τελετη.
Τότε οι προγονοι μας ελεγαν «δεύτε λάβετε φως» που λενε και οι σημερινοι παπαδες Γι αυτο καψανε ολες τις βιβλιοθηκες οι χριστιανοι για να ξερουμε ότι αυτοί τις καθιέρωσαν και όχι οι προγονοι μας .
Πανάρχαιο ιερό ελληνικό έθιμο που έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στον χρόνο είναι το «άγιο φως».
Είναι η μεγαλύτερη και πομπωδέστερη πράξη των Καβειρίων μυστηρίων της Σαμοθράκης.
Σαράντα ημέρες μετά την πανσέληνο του Μαρτίου (σου θυμίζει κάτι αυτό;!) ξεκίναγε ένα πλοίο από το ιερό νησί (Δήλος) και μετέφερε το ιερό και εξαγνιστικό Απολλώνιο φως (ιερή φλόγα) στο νησί των Καβείρων για να ολοκληρωθεί η μεγάλη τελετή της ανάστασης του Υακίνθου που εορταζόταν στο νησί. Και το τελετουργικό είχε ως εξής :
Το πλοίο έπιανε στο λιμάνι του νησιού και μέσω της ιεράς οδού έφθανε στον ναό. Και ενώ όλο το νησί βρισκόταν σε πλήρη συσκότιση παρελάμβανε το φως ο αρχιερέας και με το πολύ γνώριμό μας «δεύτε λάβετε φως» (κατά λέξη) έδιδε το φως στον κόσμο, ο οποίος περίμενε με δάδες κεριά και λίχνους για να το μεταφέρουν στα σπίτια τους.
Αυτά είναι μερικά από τα τελετουργικά τα οποία οικειοποιήθηκαν αργότερα οι ιουδαιοχριστιανοί για τον απλό λόγο…. δεν υπήρχαν αντίστοιχα τελετουργικά στην εβραϊκή θρησκεία για να «ακολουθήσουν» οι οπαδοί του Παυλιανισμού. 

Panagiotis Darivas