Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί κάνουν καλό


Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί

Θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και να θωρακίσετε την καρδιά σας; Ρίχτε ένα… καλαματιανό, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ελληνική έρευνα, οι παραδοσιακοί χοροί βελτιώνουν την τη φυσική κατάσταση και εν γένει την υγεία του οργανισμού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολόγο-παθολόγο Αστέριο Δεληγιάννη και τον Ζαχαρία Βορδό.

Συμμετείχαν 40 άτομα με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και μέση ηλικία 73 ετών, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία παρακολούθησε ένα τρίμηνο πρόγραμμα παραδοσιακών ελληνικών χωρών, ενώ η άλλη έκανε το συνηθισμένο καθιστικό στιλ ζωής.

Μετά από διάστημα τριών μηνών, όσοι είχαν κάνει χορούς, πηδούσαν κατά μέσο όρο 10% ψηλότερα και 6% ταχύτερα, ενώ η δύναμη των ποδιών τους είχε αυξηθεί κατά 10%, σε σχέση με την έναρξη της έρευνας. Επίσης, είχαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει χορούς
http://www.msn.com/el-gr/health/medical/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C/ar-BBrNsg8#image=1